Senior Linuxtekniker

Senior Linuxtekniker

Arbetsuppgifter

Som teknikspecialist inom Linux kommer du att ha varierande arbetsuppgifter. Du kommer att ingå i Infrastruktursektionen, som i dag består av ca 35 medarbetare. Du kommer att arbeta i en storskalig driftmiljö med ca 800 servrar, varav ca 70 procent är Linuxbaserade. Du kommer att arbeta både reaktivt med att lösa användarincidenter samt proaktivt med att utveckla befintliga verktyg och metoder. Du kommer att få möjlighet att arbeta i en kreativ miljö tillsammans med kompetenta kollegor, där du genom ditt arbete bidrar med att stödja universitetets kärnverksamhet inom utbildning och forskning.

Kvalifikationer

Du har flerårig erfarenhet som systemtekniker med aktuell kunskap om Linux, gärna Debian och Ubuntu. Du bör även ha arbetat i en större organisation med en storskalig eller driftkritisk miljö. Du är van att arbeta med javabaserade applikationer, webbservrar samt databaser. Scripting är en del av din vardag och du vet hur du ska välja skriptspråk efter användning. I dagsläget använder vi bland annat Bash, Perl, Python och Go.

Det är meriterande om du har erfarenhet av processramverket ITIL och förvaltningsstyrningsmodellen pm3 samt teknik som: Kubernetes, SaltStack, OAuth 2.0 eller OpenID Connect, ActiveMQ, ServiceMix/Karaf, MySQL och Galerareplikering som några exempel.

Det är även en fördel om du tidigare har erfarenhet av arbete inom nät och tekniker som OSPF, VXLAN, 802.1X, SSL-VPN, BGP, Infoblox, brandväggar, lastbalansering och WiFi.

God kommunikativ förmåga i svenska i både tal och skrift är ett krav, då det krävs i det dagliga arbetet.

Som person är du strukturerad, problemlösande och självgående. Du är nyfiken och har en vilja att utvecklas i din roll. Anställningen kräver att du kan organisera ditt arbete och prioritera mellan olika uppgifter. Du ska dessutom vara initiativtagande och ta tag i problem och inte nöja dig med att reparera symptom. En viktig egenskap är också din förmåga att samarbeta med kollegor och att du ser det som självklart att ställa upp för dem när det behövs. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Upplever du att rollen inte är utmanande nog eller uppfyller du inte kraven? Vi söker fler personer till IT-avdelningen och du finner våra jobbannonser här: www.su.se/itjobb.

Anställningsvillkor

Anställningen avser heltid och gäller tills vidare med sex månaders provanställning. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde snarast. I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt

Närmare information om anställningen lämnas av gruppchef Jesper Udd, tfn 08-16 30 12, jesper.udd@su.se.

Fackliga företrädare

Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Lisbeth Häggberg (Fackförbundet ST/Lärarförbundet), tfn 08-16 40 17, st@st.su.se, samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan

Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Alla ansökningar hänvisas till: https://www.su.se/om-oss/jobba-p%C3%A5-su/lediga-jobb?rmpage=job&rmjob=8210&rmlang=SE
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 sept 2019 (103 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Stockholms universitet är ett av Europas ledande universitet i en av världens mest dynamiska huvudstäder. Här är mer än 34 000 studenter, 1 700 doktorander och 5 000 medarbetare verksamma inom de naturvetenskapliga och humanvetenskapliga områdena. Hos oss ger utbildning och forskning resultat.
IT-avdelningen består av cirka 125 engagerade medarbetare fördelade på fyra sektioner; Infrastruktur, Service, Systemutveckling och IT-staben. Vi sitter i öppna lokaler centralt på campus i Frescati med goda kommunikationer. Vi erbjuder en härlig arbetsmiljö, spännande teknik och personlig utveckling.