Systemarkitekt till Stockholms stad

Systemarkitekt till Stockholms stad

Stockholms Stad har en stor och komplex IT miljö med varierande behov och en hög grad av outsourcing där i princip all drift och teknisk utveckling hanteras i förvaltningsobjekt genom stadens olika nyckelleverantörer. För att ytterligare utveckla effektiviteten och säkerställa kvalitén i stadens samlade IT leverans söker vi nu en systemarkitekt med ett initialt ansvar för arkitektur inom förvaltningsobjektet Skolplattform Stockholm, www.stockholm.se

Om Tjänsten
Som Systemarkitekt kommer du jobba i gränslandet mellan verksamheten och IT. Du kommer ingå i team som ansvarar för det strategiska systemarkitektoriska arbetet och ta fram IT-lösningar för stadens verksamheter. Vidare arbetar du i löpande förvaltningsarbete, projekt, utredningar och annan verksamhetsutveckling där du stödjer stadens verksamheter i arkitekturfrågor.

I rollen som Systemarkitekt kommer du bl a att:
 • Ansvara för systemarkitekturområde
 • Effektivt nyttja och samverka med arkitekturansvariga medarbetare på avdelningen och med stadens leverantörer
 • Säkerställa att de övergripande arkitekturprinciperna och riktlinjer kring standarder och integrationer följs i den tekniska arkitekturen
 • Balansera funktionella krav mot övriga kvalitetskrav och göra nödvändiga prioriteringar och kompromisser
 • Prioritera såväl det aktuella projektets framgång som att övergripande strategier efterlevs
 • Delta i leveransernas problemprocess utifrån ett arkitektoniskt perspektiv.
Din kompetens och erfarenhet
Du har relevant högre utbildning, företrädesvis inom datavetenskap, systemvetenskap eller IT samt flerårig dokumenterad praktisk erfarenhet som arkitekt (lösningsarkitekt/systemarkitekt).

Vidare har du:
 • Mångårig erfarenhet av att omvandla strategi till handlingsplan och till tekniska lösningar
 • Dokumenterad erfarenhet av att omsätta verksamhetsbehov och krav i tekniska lösningar
 • Erfarenhet av att ta fram eller komplettera en målarkitektur, arkitekturprinciper, guidelines, etc.
 • Många års arbete inom projektstyrning och ledning
 • Erfarenhet av att arbeta med system och integrationskartor
 • God förmåga att beskriva, modellera, visualisera och analysera även komplexa strukturer, skeenden och samband
Personliga egenskaper
Som person är du drivande, logisk, lösningsorienterad, lyhörd och är duktig på att kommunicera. Du är självgående, levererar inom utsatt tid och har ett mycket väl utvecklat sinne för ordning och struktur.

I den här rekryteringen samarbetar vi med p4it Search and Recruitment och ifall du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jen Scheffel, 0733 118 798, jen.scheffel@p4it.se alternativt Louise Furugård, 0733 118726, louise.furugard@p4it.se. Sista ansökningsdatum är 2 september 2018.

Referensnummer:2018/1998

Fackliga representanter är Vision: Annica Walther, annica.walther@stockholm.se, SACO: Carin Carlsson, carin.carlsson@stockholm.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Arkitektur
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av p4it
Sista ansökningsdag 2 sept (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Stadsledningskontoret är kommunstyrelsens förvaltning. Vi ska styra och stötta stadens övriga verksamheter och för egen del genomföra beslut utifrån den vision och budget som kommunfullmäktige fastställt. Vi är ca 300 anställda som i huvudsak arbetar med strategiska frågor som har stor betydelse för stadens verksamheter. Stadens strategiska IT-verksamhet leds och styrs av stadsledningskontorets avdelning för digital utveckling. Avdelningen har idag runt 60 medarbetare.

Inom digitalisering är stadens mål att bli och vara världens smartaste stad. Arbetet leds och samordnas av avdelningen för digital utveckling vid stadsledningskontoret. Vi arbetar för att digitaliseringen ska bidra till ett Stockholm för alla och ett bättre liv för alla stockholmare. Traditionella gränser mellan it och verksamhet löses upp, och arbetet fokuseras på gemensam problemlösning, verksamhetsutveckling och effektiva gemensamma lösningar med hjälp av ny teknik. Snabb utveckling måste kombineras med stabil drift, återanvändning och smart arkitektur. Våra medarbetare har höga ambitioner, och just nu arbetar vi både med att reformera den långsiktiga styrningen och att skaffa oss förmåga att agera agilt och bimodalt utifrån uppgift och sammanhang. Som anställd hos oss bidrar du på ett konkret sätt till arbetet med att skapa en internationellt sett unik och spännande modern stad.