Lösningsarkitekt masterdata

Lösningsarkitekt masterdata

SLL söker lösningsarkitekt masterdata

Ser du att arkitektur och grundinformation/masterdata management är en framgångsfaktor för att säkerställa digitalisering i området framtidens hälso- och sjukvård? Drivs du av att skapa ordning och reda? Vill du vara med i ett spännande utvecklingsskede där du blir en viktig kugge i det pågående nationella digitaliseringsarbetet? Då är du den vi söker!

Rollen
Som lösningsarkitekt kommer du att arbeta i en arbetsgrupp med fokus på arkitektur och grundinformation inom enheten Strategisk informationshantering samt inom regionala förvaltningsobjektet POFS - person, organisation, funktion, sortiment. I rollen förväntas du hantera frågor runt förändringsönskemål, framtida utveckling, kravarbete och resursprioritering där du kommer att fungera som kunskapsstöd inom området. Som allmän arkitektresurs för avdelningen deltar du även i våra uppdrag och projekt, liksom i verksamhetsutveckling såväl lokalt, regionalt som nationellt. Du kommer också arbeta i det utvecklingsprogram som pågår för att utveckla masterdata management såväl inom administration som i landstingets verksamheter. I den här rollen samarbetar du med andra arkitekter, verksamhetsrepresentanter, utvecklare och specialister inom områden som masterdatahantering, identitet och åtkomst, federation och informationssäkerhet.

Exempel på arbetsuppgifter
  • Målarkitektur
  • Teknisk arkitektur och design
  • Teknisk design- och lösningsdokumentation
  • Kunskapsstöd problemärenden
  • Förändringshantering
  • Analysera risker, påverkan och samband
Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen inom data/systemvetenskap eller motsvarande, med tillämplig IT-arkitektkunskap. Du talar och skriver flytande svenska och engelska.
För att bli aktuell för rollen krävs att du har tidigare erfarenhet av arbete som lösningsarkitekt, helst certifierad, med väl utvecklad förmåga att förstå komplexa datastrukturer och samband. Dina kunskaper om relationsdatabaser, informationsmodellering, informationsregelverk, webservices, API:er och "best practices" inom området är goda, likaså dina kunskaper om masterdata management. Ytterligare kvalifikationer för tjänsten är erfarenhet av hur myndighetsvärlden inom hälsa, vård och omsorg fungerar. Du bör också ha god förståelse för uppbyggnaden av den nationella IT-infrastrukturen. Meriterande är även erfarenhet av arbete i komplexa miljöer.

Personliga egenskaper

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper såsom att du är öppen, social, samarbetsvillig, flexibel och har förmåga att kunna prioritera och göra avgränsningar. Tjänsten innebär samarbete med flera delar av organisationen och vi värdesätter att du i detta arbete är lyhörd och har förmåga att pedagogiskt kunna utgöra expertstöd inom ditt område, samt är en god kommunikatör.
Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.

Intresserad?

Passar du in på beskrivningen? Känner du att det är dags att för något nytt? Då ska du söka tjänsten snarast. I den här rekryteringen samarbetar vi med Badenoch & Clark. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Staffan Heidenberg på tel 020 15 18 18 eller via mejl staffan.heidenberg@badenochandclark.se. Fackliga representanter är för SACO Solveig Danielsson Ekbom 08-123 143 04, för Vårdförbundet Birgitta Cornelius, 08-123 136 12 och för Vision, Heléne Söderholm, 08-123 140 54.

Om SLL
Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Arkitektur
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Badenoch & Clark AB
Hemsida http://www.badenochandclark.se/
Sista ansökningsdag 3 feb (18 dagar kvar)