Teknikområdesansvarig Material & Svets till Stockholm Exergi

Teknikområdesansvarig Material & Svets till Stockholm Exergi

Har du en strategisk höjd och samtidigt en stark teknisk kunskapsbas? Stockholm Exergi söker en Teknikansvarig till området Material & Svets. Som sakkunnig stödjer du våra produktionsanläggningar och investeringsprojekt med teknisk kravställning, gällande direktiv och normer.

Din roll

Stockholm Exergi söker en Teknikansvarig till området Material & Svets. Rollen tillhör företagets centrala teknikenhet och är placerad inom Produktion och Distribution. Som sakkunnig stödjer du våra produktionsanläggningar och investeringsprojekt med teknisk kravställning, gällande direktiv och normer.

I rollen ingår bland annat att;
  • Ansvara för företagets allmänna tekniska bestämmelser inom material, svets och en del mekaniska installationer som används vid upphandlingar
  • Kvalitetssäkra och kvalitetsbedöma leverantörer och svetsarbeten i samarbete med inköp och projektorganisation
  • Agera kravställare och tekniskt bollplank i våra investeringsprojekt
  • Koordinera samarbete med ackrediterade kontrollorgan
  • Stödja underhållsorganisationen genom utbildning och tydliga arbetssätt för efterlevnad av förskrifter och normer inom tryckkärl, svets och lyftanordningar
Du kommer vidare att ansvara för att arbeta fram, förankra och implementera en teknikstrategi för ditt teknikområde. Strategin ska bidra till en sammanhållen teknikinriktning i organisationen och en kontinuerlig utveckling mot produktionens och företagets gemensamma mål. En stor del av arbetet som ska genomföras innebär ett nära samarbete med underhålls- och driftorganisation och du kommer att spendera en stor del av din tid ute i verksamheten.

Vi erbjuder dig

Du blir en del av ett team bestående av sju stycken erfarna och engagerade kollegor med specialistkompetens inom olika teknikområden. Här får du ett utmanande jobb där du förväntas ta initiativ till och driva utvecklingen mot en högre kvalitet och kompetens inom ditt specialistområde. Till ditt stöd har du ett tekniknätverk med utvalda ingenjörer från anläggningarna, som under din ledning gemensamt arbetar för att ta fram och uppfylla målbilden inom teknikområdet.
Du rapporterar till Gruppchef Teknik inom Produktion & Distribution på Stockholm Exergi.

Dina kvalifikationer

Du har en bakgrund som högskole- eller civilingenjör med minst 5-7 års arbetslivserfarenhet inom relevant område och är väl insatt i gällande förskrifter, direktiv och standarder inom området.

Det är meriterande om du har arbetat med besiktning av tryckkärl eller lyftanordningar, leverantörsaudits och har dokumenterad kunskap inom svets.

Vidare behärskar du svenska och engelska väl i både tal och skrift.

För att trivas i rollen behöver du vara drivande, kommunikativ och ha en god förmåga att skapa relationer med andra delar av organisationen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Lager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 26 aug (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande - Rätt individ. På rätt plats. Alltid.