Underhållstekniker VVS

Underhållstekniker VVS

Vi satsar stort på Stockholms framtida avloppsrening och bygger ett av världens modernaste avloppsreningsverk med miljö och hållbarhet i fokus i Henriksdal. Vi söker en erfaren underhållstekniker med inriktning ventilation och VVS som vill vara en del av denna resa och bidra till att göra detta möjligt. Du kommer tillse att ventilations- och VVS-anläggningarna uppfyller våra process- och arbetsmiljökrav samt utföra och leda förebyggande, avhjälpande och planerat underhåll.

Vill du utvecklas i en verksamhet som genomgår en spännande förändringsresa? Då är det dig vi söker! Din nya arbetsplats är belägen i Henriksdal, centralt placerad mellan Stockholms innerstad och Nacka. Du kommer tillhöra en enhet som har uppdraget att förvalta och utveckla fastigheten och anläggningen.

Arbetsuppgifter och utmaningar

Under de närmaste åren kommer Henriksdals reningsverk vara föremål för många och omfattande om- och tillbyggnationer. Din utmaning kommer vara att säkerställa att befintlig anläggning för ventilation och VVS utför krävd funktion. Det gör du i samarbete med vår underhållsingenjör VVS och övriga funktioner inom Stockholm Vatten och Avfall samt bolagets externa leverantörer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är:

  • Utföra, leda och beställa förebyggande, avhjälpande och planerat underhåll. Fokus ska vara inom ventilation och VVS.
  • Utföra lång- och kortsiktiga FU aktiviteter inom ansvarsområdet och se till att dessa avrapporteras i underhållssystemet.
  • Utföra rondering i styrsystemet och i anläggningen.
  • Förvalta rutiner.
  • Delta som sakkunnig i bygg & anläggningsprojekt tillsammans med underhållsingenjören VVS.
  • Bevaka teknikutvecklingen inom området och lämna förslag på tillämpningar i befintlig anläggning samt i pågående förbättrings- och projektarbeten.
  • Delta vid förbättrings- och utvecklingsmöten samt riskanalyser inom området.

Personliga egenskaper


Arbetet innebär mycket frihet under ansvar varför du behöver vara ansvarsfull, självgående, noggrann, initiativtagande och kommunikativ med kollegor, chefer, projektledare och andra. Kontakter med andra inom bolaget och med externa konsulter och entreprenörer kommer att vara ofta förekommande i din roll, så stora krav ställs på affärsmässighet i kombination med social kompetens. Vidare behöver du vara drivande, problemlösande men samtidigt lyhörd och inte vara rädd för att ställa frågor. Du tycker naturligtvis om att arbeta både enskilt och i grupp och tillsammans aktivt bidra till god stämning på enheten.

Förutom spännande arbetsuppgifter, kompetenta kollegor och ett mycket bra arbetsklimat så erbjuds du även goda anställningsförmåner som gym i huset, kompetensutveckling och bra flextidsvillkor

Din bakgrund

Vi tror att du är en erfaren tekniker med inriktning mot ventilation och VVS, eller motsvarande. Du kanske har jobbat några år som servicetekniker. Meriterande är pannskötarutbildning samt erfarenhet av kylmaskiner och värmepumpar. Körkort B är ett krav.

Dina frågor

För ytterligare information om tjänsten kontaktar du sektionschef Simon Andersson på 08-522 134 17. Våra fackliga representanter för Kommunal, Vision och Saco når du via vår kundtjänst 08-522 120 00.

Din ansökan

Du söker tjänsten som underhållstekniker här och senast den 5 juni 2022 vill vi ha din ansökan.

Vi har redan gjort vårt medieval och vill därför inte bli kontaktade av andra rekryteringssajter, annons- och mediesäljare.
Mer info
Kontaktperson Sektionschef Simon Andersson
Telefon 08-522 134 17
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Servicetekniker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.stockholmvatten.se
Sista ansökningsdag 2 juni 2022 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är Sveriges ledande vatten- och avfallsbolag. Verksamheten berör varje dag 1,4 miljoner invånare och företag i Stockholmsområdet. Vi levererar dricksvatten, renar avloppsvatten och ansvarar för stadens avfallshantering. Hos oss arbetar cirka 550 medarbetare inom en rad yrkesgrupper på olika avdelningar. Vatten- och avloppsdelen omfattar produktion och leverans av dricksvatten, att ta hand om och rena avloppsvatten, hantera dagvatten och ansvara för vattenkvaliteten i sjöar och vattendrag. Verksamheten har funnits i mer än 150 år och bedrivs i en storstad som ständigt är i rörelse. Inflyttningstakten till Stockholmsregionen motsvarar två fullastade SL-bussar om dagen. Alla behöver ha tillgång till rent dricksvatten, fungerande avlopp och miljömässig avfallshantering. Det ställer höga krav på utveckling och infrastruktur, där vår verksamhet är en förutsättning för regionens tillväxt.