Teknisk Dokumentalist

Teknisk Dokumentalist

Som teknisk dokumentalist hanterar du all teknisk dokumentation inom Lovö vattenverk. En effektiv och kvalificerad förvaltning av den tekniska dokumentationen är en absolut nödvändighet för den dagliga driften hos produktionsavdelningen men också för framdrift i de många investeringsprojekt som verket genomför. Tjänsten är placerad inom underhållssektionen på Lovö och är underställd sektionschef för underhåll VLU.

I rollen ingår bland annat följande utmaningar och arbetsuppgifter:
  • Hantera teknisk dokumentation såsom ritningar, tekniska specifikationer, instruktioner m.m.
  • Administrera in/utlåning i digitala och analoga arkiv för relationshandlingar/anläggningsinformation.
  • Förvalta teknisk dokumentation under livscykeln (bevaka/godkänna inleverans, förvalta, gallra mm).
  • Självständigt genomföra utredningar och mindre projekt inom ansvarsområdet.
  • Utbilda externa konsulter inom ritningshantering samt UH-personal och driftpersonal.
  • Uppdatera ritningar med CAD verktyg.
  • Skriva instruktioner, rutiner och manualer.
Kvalifikationer och personliga egenskaper.

Vi ser att du har minst 3 årig gymnasieutbildning eller högre inom teknik och att du har relevant erfarenhet av dokumenthantering. God datorvana och kunskap inom program för CAD och dokumenthantering är också en förutsättning för att lyckas i rollen. Vi ser att du mycket noggrann, har ett gott ordningssinne samt har god datorvana. Ett krav är att behärska svenska språket flytande i tal och skrift.

I din tjänst kommer du att arbeta med säkerhetsklassad information. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer därför att genomföras i samband med anställning.

Dina frågor

För ytterligare information om tjänsten kontaktar du sektionschef Johan Bladh, på telefon 08-522 13643. Våra fackliga representanter för Kommunal, Vision och Saco når du via vår växel 08-522 120 00.

Din ansökan

Du söker tjänsten via "ansök nu" och vi vill gärna ha din ansökan senast den 6 oktober.

Vi har redan gjort vårt medieval och vill därför inte bli kontaktade av andra rekryteringssajter, annons- och mediesäljare.
Mer info
Kontaktperson Johan Bladh
Telefon 08-522 136 43
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.stockholmvatten.se
Sista ansökningsdag 6 okt 2020 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är Sveriges ledande vatten- och avfallsbolag. Verksamheten berör varje dag 1,4 miljoner invånare och företag i Stockholmsområdet. Vi levererar dricksvatten, renar avloppsvatten och ansvarar för stadens avfallshantering. Hos oss arbetar cirka 550 medarbetare inom en rad yrkesgrupper på olika avdelningar. Vatten- och avloppsdelen omfattar produktion och leverans av dricksvatten, att ta hand om och rena avloppsvatten, hantera dagvatten och ansvara för vattenkvaliteten i sjöar och vattendrag. Verksamheten har funnits i mer än 150 år och bedrivs i en storstad som ständigt är i rörelse. Inflyttningstakten till Stockholmsregionen motsvarar två fullastade SL-bussar om dagen. Alla behöver ha tillgång till rent dricksvatten, fungerande avlopp och miljömässig avfallshantering. Det ställer höga krav på utveckling och infrastruktur, där vår verksamhet är en förutsättning för regionens tillväxt.