Tekniksområdesansvarig - Elkraft

Tekniksområdesansvarig - Elkraft

Stockholm Vatten och Avfall satsar stort på Stockholms framtida vattenförsörjning (SFV) och man bygger nu ut vattenverken med miljö och hållbarhet i fokus. En väl fungerande dricksvattenproduktion som kan möta framtidens krav är en förutsättning för stadens tillväxt.

Vi behöver nu stärka upp med en teknikområdesansvarig inom elkraft för våra vattenverk i och med att nuvarande teknikområdesansvarige går i pension under det kommande året.

Arbetsuppgifter och utmaningar
Som Teknikområdesansvarig Elkraft har du ett övergripande teknikområdesansvar för elkraftsystemen på Norsborg och Lovö vattenverk. I samarbete med dina kollegor och våra interna beställare planerar och leder du utvecklingen inom elkraftsområdet för anläggningarna. Du genomför tekniska utredningar och mindre projekt på uppdrag från verksamheten och verkar som kvalificerat tekniskt driftstöd till underhåll och driftverksamheten. Du ansvara för upprättandet och genomförandet av strategisk utbytesplan för elkraftssystemen på de bägge vattenverken.

Vi lägger stort fokus på hållbarhet- och arbetsmiljöfrågor, kvalitetsplaner, riskanalyser, anläggningsdokumentation och välplanerade driftsättningar. Vi arbetar enligt vår gemensamma projektprocess som innehåller faserna initiera, utreda, planera, genomföra, överlämning och effektuppföljning. I din roll ansvarar du för att ta fram utredningsunderlag i rätt omfattning inom teknikområdet utifrån utredningsbeställning för att sedan lämna över till projektorganisationen inför genomförandet. Du kommer att medverka mer eller mindre i din teknikområdesansvarsroll vid i stort sett alla de anläggningsprojekt som genomförs på de bägge vattenverken.

Din profil
Som person gillar du komplexa anläggningar och har en hög tekniskt kompetens med säkerhet i fokus inom elkraftsområdet. Du är bra på att planera och strukturera och du tycker om att arbeta tillsammans med andra. Du är självgående, initiativtagande, kommunikativ och en relationsskapare. Du har en god förmåga att hantera beslutsprocessen - mot projekt, intressenter, styrgrupp och linjen på ett affärsmässigt sätt. För att lyckas i rollen krävs att du har ett driv att leda och samverka med andra samt att du har en relevant ingenjörsutbildning och en flerårig erfarenhet inom eller mot processindustrin alternativt inom något elkraftsbolag. För denna tjänst gäller att du ska ha minst 5-10 års yrkeserfarenhet av elkraftssystem och projektledning. Du behöver naturligtvis ha goda kunskaper inom ESA, grundläggande kunskaper i ELPROCAD och MS Project. Vi ser gärna att du har allmän behörighet inom låg/högspänning.

Du har goda kunskaper i svenska, såväl muntligt som skriftligt och du skriver rapporter och underlag på ett strukturerat och lättbegripligt sätt samt kan samverka och kommunicera obehindrat med olika yrkesgrupper. Eftersom man i denna roll behöver förflytta sig mellan våra anläggningar är B-körkort ett krav.

Mer om oss
Vi är en lärande organisation med mycket erfarenhet och kunskap till ditt stöd. Vi erbjuder dig ett roligt och omväxlande jobb med intressanta arbetsuppgifter, duktiga kollegor och ett mycket bra arbetsklimat. Dessutom erbjuder vi goda anställningsvillkor, digitala och flexibla arbetssätt, kontinuerlig kompetensutveckling samt en rad hälsofrämjande fördelar. Läs mer om oss och träffa några av våra medarbetare på svoa.se/jobb.

Ansökan
Sök tjänsten som Teknikområdesansvarig Elkraft senast den 15 oktober 2021. Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

För ytterligare information om tjänsten kontaktar du enhetschef Tomas Persson, på telefon, 08-522 138 94. Våra fackliga representanter för Kommunal, Vision och Saco når du genom att ringa till vår kundtjänst 08-522 120 00.

Vi har redan gjort vårt medieval och vill därför inte bli kontaktade av andra rekryteringssajter, annons- och mediesäljare
Mer info
Kontaktperson Tomas Persson
Telefon 08-522 138 94
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.stockholmvatten.se
Sista ansökningsdag 15 okt 2021 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är Sveriges ledande vatten- och avfallsbolag. Verksamheten berör varje dag 1,4 miljoner invånare och företag i Stockholmsområdet. Vi levererar dricksvatten, renar avloppsvatten och ansvarar för stadens avfallshantering. Hos oss arbetar cirka 550 medarbetare inom en rad yrkesgrupper på olika avdelningar. Vatten- och avloppsdelen omfattar produktion och leverans av dricksvatten, att ta hand om och rena avloppsvatten, hantera dagvatten och ansvara för vattenkvaliteten i sjöar och vattendrag. Verksamheten har funnits i mer än 150 år och bedrivs i en storstad som ständigt är i rörelse. Inflyttningstakten till Stockholmsregionen motsvarar två fullastade SL-bussar om dagen. Alla behöver ha tillgång till rent dricksvatten, fungerande avlopp och miljömässig avfallshantering. Det ställer höga krav på utveckling och infrastruktur, där vår verksamhet är en förutsättning för regionens tillväxt.