Skiftingenjör Lovö vattenverk - vikariat

Skiftingenjör Lovö vattenverk - vikariat

Vill du arbeta med en av samhällets viktigaste infrastrukturer i ett av Stockholms vackraste områden? Trivs du med ett aktivt arbete med stor variation? Vill du ingå i vårt team av glada och engagerade medarbetare? Då kanske det är dig vi söker!

Lovö vattenverk producerar idag dricksvatten till cirka 700 000 människor i Stockholmsområdet.

Vi söker nu en vikarie för en av våra skiftingenjörer som ska ta föräldraledigt. Vikariatet sträcker sig ca 10 månader med start i november 2022. Är du en person som vill vara med att som samhällsviktig funktion ansvara för produktion av dricksvatten till Stockholms invånare och som har en teknisk bakgrund, gärna inom någon form av processindustri?

Arbetsuppgifter och utmaningar

Som skiftingenjör är du under skiftets gång operativt helhetsansvarig för Lovö vattenverks dricksvattenproduktion med avseende på kvantitet och kvalitet.

Skiftingenjören ansvarar för att aktivt bidra till Lovö vattenverks drift samt utveckling genom att:

 • Utifrån rådande omständigheter operativt optimera verkets produktion.
 • Styra processen både i SCADA-system från kontrollrum samt lokalt ute i anläggningen.
 • Föra driftrapport så att status i verket dokumenteras.
 • Informera ansvariga samt beredskap vid särskilda händelser.
 • Tillse att erforderliga processkemikalier finns för ostörd drift.
 • Initiera och avrapportera arbetsordrar i vårt API-system och initiera rapporter vid eventuella arbetsmiljöhändelser i IA-system.
 • Bidra och medverka i utvecklings- och projektarbete samt planering av investerings- och underhållsåtgärder.

Arbetet sker, som befattningen anger, i skift och på Lovö vattenverk har vi en 2-skiftsmodell inkl dagtid baserat på 4 skiftingenjörer. I tjänsten ingår beredskap och för att klara inställelsetid behöver du bo i närhet av verket.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen är det önskvärt att du har följande kompetens:

 • Högskoleutbildning med lämplig inriktning mot befattningen, eller gymnasieutbildning med erfarenhet från tekniskt område så som process och produktion.
 • Förmåga att hantera snabba omställningar i processen.
 • Vana från arbete med produktionsstyrsystem.
 • Goda kunskaper i MS Office och vana att hantera andra IT-system.
 • Kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Du har god förmåga att kunna analysera balansen i produktionsprocessen och känner dig trygg med att självständigt kunna ta beslut under tidspress. Dessutom gillar du ständiga förbättringar, har god teknisk bakgrund och gillar att ta kontakter både inom samt utanför organisationen. Som person är du stresstålig, prestigelös, med god förmåga att samarbeta.

Vi är en lärande och transparent organisation med många kontaktytor då många arbeten och aktiviteter sker i samarbete med våra sektioner likväl som med övriga enheter inom och utanför avdelningen. Vi erbjuder spännande arbetsuppgifter, duktiga kollegor och ett mycket bra arbetsklimat. Gym finns i huset om du är intresserad av det.

I din tjänst kommer du att arbeta med säkerhetsklassad information. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer därför att genomföras i samband med anställning. Att du är svensk medborgare och har B-körkort är krav för denna tjänst.

Dina frågor

För ytterligare information om tjänsten kontaktar du sektionschef Produktion och driftunderhåll, Kristin Netzler 08-522 136 45. Våra fackliga representanter för Kommunal, Vision och Saco når du via vår kundtjänst 08-522 120 00.

Din ansökan

Sök tjänsten som skiftingenjör senast den 15 augusti 2022. Vi kan komma att genomföra intervjuer löpande under rekryteringsprocessen. Vi har redan gjort vårt medieval och vill därför inte bli kontaktade av andra rekryteringssajter, annons- och mediesäljare.
Mer info
Kontaktperson Kristin Netzler
Telefon 08-522 136 45
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Vikariat
Hemsida http://www.stockholmvatten.se
Sista ansökningsdag 15 aug 2022 (51 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är Sveriges ledande vatten- och avfallsbolag. Verksamheten berör varje dag 1,4 miljoner invånare och företag i Stockholmsområdet. Vi levererar dricksvatten, renar avloppsvatten och ansvarar för stadens avfallshantering. Hos oss arbetar cirka 550 medarbetare inom en rad yrkesgrupper på olika avdelningar. Vatten- och avloppsdelen omfattar produktion och leverans av dricksvatten, att ta hand om och rena avloppsvatten, hantera dagvatten och ansvara för vattenkvaliteten i sjöar och vattendrag. Verksamheten har funnits i mer än 150 år och bedrivs i en storstad som ständigt är i rörelse. Inflyttningstakten till Stockholmsregionen motsvarar två fullastade SL-bussar om dagen. Alla behöver ha tillgång till rent dricksvatten, fungerande avlopp och miljömässig avfallshantering. Det ställer höga krav på utveckling och infrastruktur, där vår verksamhet är en förutsättning för regionens tillväxt.