Processingenjör

Processingenjör

Till Bromma reningsverk söker vi en processingenjör till driftenheten. Bromma reningsverk som driftsattes redan 1934 består idag av två anläggningar. I Åkeshovanläggningen sker förbehandling, slambehandling och rejekvattenrening, medan den biologiska reningen och sandfiltrering sker i Nockebyanläggningen. Reningsverket renar avlopp från Stockholms västra och norra delar, Sundbyberg samt delar av Järfälla och Ekerö, totalt är ca 370 000 stockholmare anslutna till reningsverket.

Driftenheten består av 15 personer som ansvarar för drift och underhåll av Bromma reningsverk. Vi behöver nu förstärka vårt team med en processingenjör. Tillsammans med vår driftingenjör och processingenjör kommer ditt huvudansvar vara att följa upp reningsprocessen så att vi når våra produktionsmål och gällande miljötillstånd hålls.

Arbetsuppgifter och utmaningar

Som processingenjör ansvarar du för uppföljning av reningsresultat, samt utveckling, optimering, planering, och genomförande av processtrategier. Arbetet innebär nära samarbete med den andra processingenjören, driftingenjör och processteknikerna på verket. Du samarbetar även med de expertfunktioner som finnas hos andra enheter på avdelningen och bolaget.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är:
  • uppföljning reningsresultat för att nå produktionsmål och klara gällande miljötillstånd,
  • planering, genomförande och uppföljning av processtrategier,
  • utveckla och optimera reningsprocesserna för att minska på resursförbrukningen,
  • ge utbildning och processtöd till processtekniker,
  • planera och driva processrelaterade projekt,
  • kontakt med tillsynsmyndigheten,
  • leda och dokumentera möten för drift och processuppföljning,
  • aktivt delta i arbets-, utvecklings-, och enhetsmöten,
  • utveckla yrkesrollen och förbättra arbetssätt,
  • specifika uppdrag, ansvar och uppgifter som tilldelas av enhetschef.
Personliga egenskaper

Arbetet innebär mycket frihet under ansvar varför du behöver vara ansvarfull, självgående, noggrann, initiativtagande och kommunikativ med kollegor, chefer och andra. Vidare behöver du vara drivande, problemlösande men samtidigt lyhörd och inte vara rädd för att ställa frågor. Driften av reningsverk innebär att planerade arbeten ibland måste prioriteras om med mycket kort varsel och du behöver som person vara flexibel för att kunna möta detta. Du tycker naturligtvis om att arbeta både enskilt och i grupp och tillsammans aktivt bidra till god stämning på enheten.

Din bakgrund

Vi tror att du har en ingenjörsutbildning med inriktning mot kemi, vatten, eller miljöteknik och har minst 3 års relevant arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet av arbete inom processindustri eller reningsverk. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska samt har goda datorkunskaper. Körkort B är ett krav.

Dina frågor

För ytterligare information om tjänsten kontaktar du tf enhetschef Dan Fujii, på telefon 08-522 133 37. Våra fackliga representanter för Kommunal, Vision och Saco når du via vår växel 08-522 120 00.

Din ansökan

Du söker tjänsten via "ansök nu" och vi vill gärna ha din ansökan senast den 10 maj. Låter det intressant så tveka inte att skicka in din ansökan!

Vi har redan gjort vårt medieval och vill därför inte bli kontaktade av andra rekryteringssajter, annons- och mediesäljare.
Mer info
Kontaktperson Dan Fujii
Telefon 08-522 133 37
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.stockholmvatten.se
Sista ansökningsdag 10 maj 2019 (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är Sveriges ledande vatten- och avfallsbolag. Verksamheten berör varje dag 1,4 miljoner invånare och företag i Stockholmsområdet. Vi levererar dricksvatten, renar avloppsvatten och ansvarar för stadens avfallshantering. Hos oss arbetar cirka 550 medarbetare inom en rad yrkesgrupper på olika avdelningar. Vatten- och avloppsdelen omfattar produktion och leverans av dricksvatten, att ta hand om och rena avloppsvatten, hantera dagvatten och ansvara för vattenkvaliteten i sjöar och vattendrag. Verksamheten har funnits i mer än 150 år och bedrivs i en storstad som ständigt är i rörelse. Inflyttningstakten till Stockholmsregionen motsvarar två fullastade SL-bussar om dagen. Alla behöver ha tillgång till rent dricksvatten, fungerande avlopp och miljömässig avfallshantering. Det ställer höga krav på utveckling och infrastruktur, där vår verksamhet är en förutsättning för regionens tillväxt.