Om arbetsplatsen

Stockholm Vatten och Avfall är Sveriges ledande vatten- och avfallsbolag. Vi är en samhällsbyggare i framkant som driver och utvecklar vatten- och avfallstjänster med miljöfokus. Vi tar ansvar för stockholmarnas och miljöns bästa i allt vi gör och har ett långsiktigt ansvar för kommande generationer. Tillsammans med invånare, företag och andra intressenter arbetar vi för att Stockholm ska bli världens mest hållbara stad.

Arbetsuppgifter

Som maskintekniker hos oss kommer du att få arbeta med förebyggande- och avhjälpande underhåll samt felsökning på all förekommande mekanisk utrustning i våra anläggningar och där behöver vi förstärka inom områdena metallbearbetning, svets och roterande utrustning samt ventil och pumpteknik.

Vi är också delaktiga i både mindre och större projekt för att förnya och utöka processen, där du som ansvarig för hela eller delar av de mekaniska installationerna får en viktig roll.

I de flesta arbeten kommer du att vara delaktig för att bevaka underhållsintressen.

Vi är en lärande och transparent organisation med många kontaktytor, då många arbeten och aktiviteter sker i samarbete med eltekniker, processtekniker samt skiftingenjör likväl som med övriga enheter inom och utanför avdelningen.

Förutom dessa spännande arbetsuppgifter, duktiga kollegor och ett mycket bra arbetsklimat så erbjuds du även goda anställningsförmåner som gym i huset, kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och bra flextidsvillkor.

Verksamheten är förlagd till Norsborg vattenverk. På sikt kommer du även att ingå i beredskapsorganisationen för Lovö och Norsborgs vattenverk.

Kvalifikationer

Kvalifikationer - Krav

Du som söker ska ha relevant verkstadsmekanisk utbildning eller yrkesutbildning för maskintekniker och vi vill att du har minst fem års relevant yrkeserfarenhet av underhållsarbete med verkstadsteknisk inriktning eller motsvarande.

En viktig del i verksamheten handlar om förebyggande underhåll samt avhjälpande underhåll som t.ex. pumprenovering/reparationer varför kompetens och erfarenhet inom området krävs.

Det är meriterande med kunskap inom verkstadsarbete med mekanisk metallbearbetning (svarv-, fräs- och svetsteknik mm). Vi jobbar aktivt med ett förebyggande underhåll för att minimera driftstörningar så all kunskap inom underhållsmetodik är meriterande. Dokumenterad erfarenhet från processindustri är starkt meriterande. Det är även viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift samt har goda datorkunskaper. Körkort B är ett krav.

I din tjänst kommer du att arbeta med säkerhetsklassad information. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer därför att genomföras i samband med anställning. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Vi kommer att genomföra intervjuer löpande under rekryteringsprocessen.

Initiativtagande - Krav

Initiativtagande - Du tar initiativ i ditt arbete och får saker att hända. Du besitter en förmåga att omsätta planering till aktivitet som leder till önskade resultat.

Utvecklingsinriktad - Krav

Utvecklingsinriktad - Du är proaktiv och drivande/aktiv i utvecklingsarbete. Du tänker nytt och är öppen för nya perspektiv. Du engagerar dig och arbetar aktivt med konstruktiv återkoppling och försöker ständigt utveckla ditt eget medarbetarskap.

Samarbetsförmåga - Krav

Samarbetsförmåga - Som person bidrar du till ett gott samarbete genom att ha ett öppet, tillmötesgående och problemlösande förhållningssätt. Du bjuder in till dialog, lyssnar aktivt och anpassar din kommunikation utifrån rådande situation.

Kommunikativ - Krav

Kommunikativ - Du lyssnar in och anpassar dig till mottagare och situation. Du talar tydligt och engagerat i både enskilda möten och i större sammanhang, för att påverka och övertyga i avsikt att få med sig andra.

Ansök senast: 2022-12-12

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Kontakt

Raul Hernandez

Sektionschef underhåll Norsborgs vattenverk

08-5221 38 72

0739143872
Mer info
Kontaktperson Raul Hernandez Sektionschef
Telefon 08-5221 38 72
Område Stockholms stad
Yrkesroll Industri & Anläggning, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.stockholmvatten.se
Sista ansökningsdag 12 dec 2022 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är Sveriges ledande vatten- och avfallsbolag. Verksamheten berör varje dag 1,4 miljoner invånare och företag i Stockholmsområdet. Vi levererar dricksvatten, renar avloppsvatten och ansvarar för stadens avfallshantering. Hos oss arbetar cirka 550 medarbetare inom en rad yrkesgrupper på olika avdelningar. Vatten- och avloppsdelen omfattar produktion och leverans av dricksvatten, att ta hand om och rena avloppsvatten, hantera dagvatten och ansvara för vattenkvaliteten i sjöar och vattendrag. Verksamheten har funnits i mer än 150 år och bedrivs i en storstad som ständigt är i rörelse. Inflyttningstakten till Stockholmsregionen motsvarar två fullastade SL-bussar om dagen. Alla behöver ha tillgång till rent dricksvatten, fungerande avlopp och miljömässig avfallshantering. Det ställer höga krav på utveckling och infrastruktur, där vår verksamhet är en förutsättning för regionens tillväxt.