Laboratorieingenjör (vikariat)

Laboratorieingenjör (vikariat)

Till avdelningen Vattenproduktion söker vi en laboratorieingenjör som kan arbeta med oss mellan 12-15 månader. Avdelningen ansvarar för produktion av dricksvatten till 1,4 miljoner människor i Storstockholm och angränsande kommuner. Driftlaboratorium finns idag på våra två vattenverk Lovö och Norsborg och deras huvudsakliga uppgift är att kontrollera det vatten som renas och blir till dricksvatten (från sjö till kran). Vi är idag fem laboratorieingenjörer och en ska vara föräldraledig. Vi söker en medarbetare som vill arbeta med oss med start så snart som möjligt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden
 • Svara för det dagliga rutinarbetet med provtagning, provadministration, validering och analyser (fysikaliska, kemiska och mikrobiologiska parametrar) vid vattenverket
 • Delta i bedömning och rapportering av vattenkvalitet till driften
 • Delta för kvalitetssäkring av driftanalyser och egna ackrediterade analyser.
 • Vara en viktig del i länken till driften i frågor som rör vattenkvaliteten.
 • Utföra underhåll, kontroll och kalibrering av laboratorieutrustning.
Utbildning och erfarenhet
 • Universitetsexamen inom naturvetenskapliga området med minst 180 hp (120 hp gamla systemet), gärna mikrobiologi och/eller kemi.
 • Erfarenhet från arbete på laboratorium och kunskap i analysmetoder är ett krav
 • Erfarenhet av kvalitetsarbete såsom mätosäkerhetsberäkningar, standard-/kalibreringskurvor är meriterande
 • Goda kunskaper i statistik och Excel är önskvärt
 • Körkort B
 • Goda kunskaper i svenska och i engelska
Du är analytisk, noggrann, har god samarbetsförmåga och har ett driv att förbättra laboratorieverksamheten. Vi ser gärna att du även har ett nyfiket sinne och positiv inställning.

I din tjänst kommer du att arbeta med säkerhetsklassad information. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer därför att genomföras i samband med anställning. Vi kommer att genomföra intervjuer löpande under rekryteringsprocessen.

Dina frågor

För ytterligare information om tjänsten kontaktar du Ebru Poulsen på 08-522 121 09. Våra fackliga representanter för Kommunal, Vision och Saco når du via vår växel 08-522 120 00.

Din ansökan

Du söker tjänsten via "ansök nu" och senast den 30 november 2018 vill vi ha din ansökan. Låter det intressant så tveka inte att skicka in din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Ebru Poulsen
Telefon 08-522 121 09
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Vikariat
Hemsida http://www.stockholmvatten.se
Sista ansökningsdag 30 nov (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är Sveriges ledande vatten- och avfallsbolag. Verksamheten berör varje dag 1,4 miljoner invånare och företag i Stockholmsområdet.

Vi levererar dricksvatten, renar avloppsvatten och ansvarar för stadens avfallshantering. Hos oss arbetar cirka 550 medarbetare inom en rad yrkesgrupper på olika avdelningar. Vatten- och avloppsdelen omfattar produktion och leverans av dricksvatten, att ta hand om och rena avloppsvatten, hantera dagvatten och ansvara för vattenkvaliteten i sjöar och vattendrag.

Verksamheten har funnits i mer än 150 år och bedrivs i en storstad som ständigt är i rörelse. Inflyttningstakten till Stockholmsregionen motsvarar två fullastade SL-bussar om dagen. Alla behöver ha tillgång till rent dricksvatten, fungerande avlopp och miljömässig avfallshantering. Det ställer höga krav på utveckling och infrastruktur, där vår verksamhet är en förutsättning för regionens tillväxt.