Brand-, risk- och säkerhetssamordnare

Brand-, risk- och säkerhetssamordnare

Stockholm Vatten och Avfall satsar stort på Stockholms framtida avloppsrening och bygger ett av världens modernaste avloppsreningsverk med miljö och hållbarhet i fokus i Henriksdal. Vi söker nu dig som vill vara en del av denna resa och bidra till att göra detta möjligt. Du kommer att dagligen gör nytta genom ditt säkerhetsarbete i löpande verksamhet och projekt. Vi söker dig med erfarenhet inom brand-, risk-, och säkerhetsarbete.

Vill du utvecklas i en verksamhet som genomgår en spännande förändringsresa? Då är det dig vi söker!

Din nya arbetsplats är belägen i Henriksdal, centralt placerad mellan Stockholms innerstad och Nacka.

Arbetsuppgifter och utmaningar
Under de närmaste åren kommer Henriksdals reningsverk vara föremål för många och omfattande om- och tillbyggnationer. Din utmaning kommer att vara att bidra till att upprätthålla anläggningssäkerheten under byggtiden men framförallt utveckla arbetsområdet i samarbete med de expertfunktioner som finnas inom Stockholm Vatten och Avfall och bolagets externa intressenter vad gäller risk, brand, skydd, kemikalie- och anläggningssäkerhet och nödlägesberedskap

Huvudsakliga arbetsuppgifter är:
  • Leda, samordna och utveckla den systematiska riskhanteringen avseende hantering av kemikalier, brandfarlig vara, brandrisker och säkerhetsrisker
  • Ta fram kontrollplan och utföra kontroller att den systematiska riskhanteringen avseende hantering av kemikalier, brandfarlig vara, brandrisker och säkerhetsrisker följer lagrum och övriga krav.
  • Förvalta och löpande uppdatera den samlade riskkartläggningen vid Henriksdal.
  • Ta fram krav på kompetens/utbildning/information för personer som ska vistas i riskområden.
  • Delta och bistå i projekt inom avdelningen som sakkunnig inom området brand, risk och säkerhet.
  • Ta initiativ och bevaka att verksamheten har relevanta tillstånd inom risk, brand och säkerhetsområdet.
  • Leda riskanalyser inom verksamhetsområdet.
Personliga egenskaper
Arbetet innebär mycket frihet under ansvar varför du behöver vara ansvarsfull, självgående, noggrann, initiativtagande och kommunikativ med kollegor, chefer, projektledare och andra. Kontakter med andra inom bolaget och med externa konsulter och entreprenörer kommer att vara ofta förekommande i din roll, så stora krav ställs på affärsmässighet i kombination med social kompetens. Vidare behöver du vara drivande och problemlösande men samtidigt lyhörd och inte vara rädd för att ställa frågor. Du tycker naturligtvis om att arbeta både enskilt och tillsammans i grupp och aktivt bidra till god stämning på enheten.

Förutom spännande arbetsuppgifter, kompetenta kollegor och ett mycket bra arbetsklimat så erbjuds du även goda anställningsförmåner som gym i huset, kompetensutveckling och bra flextidsvillkor

Din bakgrund
Vi tror att du är utbildad brand- och riskingenjör med minst 2 års erfarenhet av brandprojektering, SBA och riskhanteringsarbete inom industrisektorn, exempelvis process- eller gruvindustri. Erfarenhet av LBE är värdefull då tjänsten medför att vara föreståndare för Brandfarlig vara.

Dina frågor
För ytterligare information om tjänsten kontaktar du enhetschef Mikael Lind på 08-522 133 56. Våra fackliga representanter för Kommunal, Vision och Saco når du via vår kundtjänst 08-522 120 00.

I din tjänst kommer du att komma i kontakt med säkerhetsklassad information. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer därför att genomföras i samband med anställning

Din ansökan
Sök tjänsten som brand- risk- och säkerhetssamordnare senast 16 augusti 2021. Intervjuer startar efter att ansökningstiden har gått ut.

Vi har redan gjort vårt medieval och vill därför inte bli kontaktade av andra rekryteringssajter, annons- och mediesäljare.
Mer info
Kontaktperson Mikael Lind
Telefon 08-522 133 56
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Säkerhet & Skydd
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.stockholmvatten.se
Sista ansökningsdag 16 aug 2021 (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är Sveriges ledande vatten- och avfallsbolag. Verksamheten berör varje dag 1,4 miljoner invånare och företag i Stockholmsområdet. Vi levererar dricksvatten, renar avloppsvatten och ansvarar för stadens avfallshantering. Hos oss arbetar cirka 550 medarbetare inom en rad yrkesgrupper på olika avdelningar. Vatten- och avloppsdelen omfattar produktion och leverans av dricksvatten, att ta hand om och rena avloppsvatten, hantera dagvatten och ansvara för vattenkvaliteten i sjöar och vattendrag. Verksamheten har funnits i mer än 150 år och bedrivs i en storstad som ständigt är i rörelse. Inflyttningstakten till Stockholmsregionen motsvarar två fullastade SL-bussar om dagen. Alla behöver ha tillgång till rent dricksvatten, fungerande avlopp och miljömässig avfallshantering. Det ställer höga krav på utveckling och infrastruktur, där vår verksamhet är en förutsättning för regionens tillväxt.