Business Analyst till Stockholm Live

Business Analyst till Stockholm Live

Stimuleras du av att driva projekt, göra analyser och ta fram beslutsstöd till verksamheten? Vill du ha en roll där du får arbeta både strategiskt och verksamhetsnära i ett världsledande företag inom idrotts- och underhållningsevenemang?

Stockholm Live, som driver Nordens mest besökta arenor, söker nu en driven Business Analyst. Här får du en unik möjlighet att utgöra ett viktigt stöd till ledning och verksamhet på Stockholm Live.

I rollen som Business Analyst kommer du arbeta proaktivt och främst med att stötta företagsledningen i olika strategiska projekt. I arbetsuppgifterna ingår att driva företagsövergripande projekt och kontinuerligt arbeta med ständiga förbättringar. Du kommer ha många kontaktytor både med interna och externa samarbetspartners.

I rollen ingår bland annat följande arbetsuppgifter:
  • Arbeta med genomförandet av affärsplanen genom olika strategiska projekt
  • Stöd till Strategic Growth Director med analys och projektledning
  • Stöd till Ekonomichef i budget- och prognosarbetet
  • Ansvara för analys- och presentationsmaterial till regelbundna business reviews med ledningen i USA och Europa
  • Ansvara för uppföljning av KPI:er och sprintar
  • Delaktig i analyser av företagets affärsverksamhet
  • Stöd i analyser och rekommendationer kring affärsmöjligheter
Då rollen som Business Analyst är ny finns stora möjligheter att vara med att sätta ramen för tjänsten. Du kommer att rapportera till CFO, men ha nära samarbete med Strategic Growth Director.

Din Profil

Vi ser att du har arbetat minst ett par år med liknande arbetsuppgifter och det är meriterande om du har erfarenhet som managementkonsult. Du har erfarenhet av arbete i större projekt, processer och initiativ som involverar personer både inom och utom den egna gruppen. Du är civilekonom, civilingenjör eller motsvarande. Du talar och skriver engelska obehindrat.

Som person är du analytisk, proaktiv och ödmjuk. Vidare är du pragmatisk och lösningsfokuserad. Du är passionerad, nyfiken och har en kommunikativ förmåga där du kan förklara komplex information på ett begripligt och inspirerande sätt. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Stämmer detta in på dig? Då kan vi erbjuda dig en spännande roll där du får möjlighet att bidra och utveckla affären för Stockholm Live.

Hur gör jag nu?

I denna rekrytering samarbetar Stockholm Live med Mpya Finance. Skicka in din ansökan så snart som möjligt då vi löpande kallar till intervjuer. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Maria Brisheim på telefon 0708 42 13 77 eller Helene Werme på telefon 0708 97 11 57.

Stockholm Live

Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Ericsson Globe, Hovet, Annexet, Tele2 Arena och attraktionen SkyView i Stockholm, samt Friends Arena i Solna. Varje år besöker ca 3 miljoner människor Stockholm Lives arenor och de över 330 idrotts- och underhållningsevenemang som de gästas av.

Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom drift och utveckling av kongresscenter och evenemangsarenor, med huvudkontor i Los Angeles, USA. ASM Global har drygt 60 000 medarbetare och driver över 300 arenor fördelade på fem kontinenter.

För mer information se www.stockholmlive.com samt www.asmglobal.com.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 9 nov 2019 (22 dagar kvar)