Fastighetsutvecklare till Stockholm Exergi

Fastighetsutvecklare till Stockholm Exergi

Är du en relationsbyggande Fastighetsutvecklare som gillar att göra skillnad? Nu söker Stockholm Exergi dig som vill vara med och bygga upp en helt ny funktion inom företaget. Du kommer att göra stor skillnad och bidra med viktig kompetens och du blir en del av ett spännande och innovativt företag med målet att fjärrvärmen i Stockholm senast 2030 ska produceras till 100 procent av förnybar eller återvunnen energi. Det här vill du inte missa!

Om tjänsten

I ett nära samarbete med Stockholm Exergis fastighetschef, förvaltare och anläggningsägare kommer du att samordna fastighetsutvecklingsfrågor gällande Stockholm Exergis sex huvudsiter samt ett flertal spetsanläggningar runtom i Stockholm. Fastigheternas totala yta mäter ca 450 000 m2 och är belägna i Högdalen, Hammarby, Brista, Hässelby, Värtan och Campus.

Ditt främsta uppdrag blir att ansvara för framtagande av utvecklingsplaner för fastigheterna samt beredning av beslutsunderlag, genomförande av upphandlingar och avtal men även övergripande planering för markområden, hållbarhet, miljö- och energifrågor samt parkeringar.

Då fastighetsfunktionen är under uppbyggnad behöver nya rutiner och arbetssätt rörande fastighetsutveckling av bolagets fastigheter utvecklas och här är din kompetens mycket viktig. I detta ansvar ingår det exempelvis att prioritera lönsamma projektinvesteringar som leder till värdeutveckling i enlighet med bolagets mål och strategier samt att samordna fastighetsutredningar och medverka vid förvärv och försäljning av fastigheter. Vidare behöver du identifiera, ta fram analyser och strategiska beslutsunderlag, leda och ansvara för tidiga skeden gällande inhyrning, nyproduktion samt tillbyggnader. Du ska även, genom aktiv bevakning och bearbetning av näringslivet och prioriterade kommuner, skapa goda relationer och nätverk med fokus på att utveckla kluster, fastigheter, byggrätter och kommande markanvisningar. Du kommer att företräda Stockholms Exergi i olika forum och nätverk rörande fastighetsutvecklingar.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna innebär bl.a. att:
 • Planera, upprätta och äga fastighetsutvecklingsprojekt från idé till investeringsbeslut med därtill hörande marknads- och investeringsanalys samt kalkylunderlag.
 • Initiera, genomföra, koordinera, utveckla och följa upp fastighetsutvecklingsplan
 • med god förmåga skapa interna relationer med den egna fastighetsavdelningen liksom övriga avdelningar inom bolaget.
 • Aktivt bearbeta och utveckla nätverk gentemot kunder, konsulter, entreprenörer och den lokala marknaden i form av kommuner och näringsliv.
 • Ansvara för mark- och planfrågor, driva och samordna Stockholms Exergi planer gentemot kommuner och medverka i resp. kommuns detaljplanearbete.
Rollen är placerad på huvudkontoret på Campus i Värtahamnen och du rapporterar till fastighetschefen.

Är det här du?

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom teknik, gärna som civilingenjör, lantmätare eller motsvarande. För att vara framgångsrik i denna roll tror vi att du har arbetat i liknande roller tidigare där du skaffat dig följande:
 • Erfarenhet av fastighetsfrågor med inriktning på utvecklingsfrågor inklusive budget och ekonomi med ett affärsmässigt perspektiv.
 • Erfarenhet av att driva detaljplanefrågor och genomföra enstaka markförvärv/försäljningar
 • Erfarenhet av att förhandla och driva igenom affärsavtal som ibland är komplexa.
 • Kännedom om relevanta lagar och avtal
 • Vana och god förmåga att hantera kontakter med myndigheter och andra intressenter
 • Mycket god vana och förmåga av att kunna väga och balansera olika krav och intressen för att hitta den optimala lösningen utifrån ett affärsmässigt och långsiktigt perspektiv.
Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper. För att trivas i rollen ser vi att du är en ansvarskännande person som trivs med att arbeta självständigt och vågar fatta beslut samt se till att de blir genomförda. Du har en god samarbetsförmåga, är lyhörd och duktig på att skapa goda relationer. Utöver detta uttrycker du dig väl i svenska och engelska i både skrift och tal.

I denna rekrytering samarbetar Stockholm Exergi med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Sarah Sturesson på 08-120 50 425. Urvalet av ansökningar sker löpande, därför kan tjänsten komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum som är den 28 februari. Välkommen in med din ansökan!

För kontakt med de fackliga representanterna ring Stockholm Exergis växel på 020-31 31 51
Akademikerna: Anders Marklund
Unionen: Magnus Gårdenberg
SEKO: Jan Persson
Ledarna: Mehrdad Keshtkar
Mer info
Kontaktperson Sarah Sturesson
Telefon 08-120 50 425
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Level Recruitment
Sista ansökningsdag 28 feb (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Stockholm Exergi är stockholmarnas energibolag, ägt av Stockholms stad och Fortum. Vi värmer över 800 000 stockholmare och svalkar drygt 400 sjukhus, datahallar och andra viktiga verksamheter. 700 anställda från Högdalen i söder till Brista i norr jobbar tillsammans med kunder och stockholmare för att förse staden med enkel, säker och hållbar energi, dygnet runt, året runt.