Logistiker med järnvägskompetens till Stockholm Exergi AB (fd Fortum Värme)

Logistiker med järnvägskompetens till Stockholm Exergi AB (fd Fortum Värme)

Stockholm Exergi producerar fjärrvärme, fjärrkyla och el. Företaget har bidragit till att Stockholm räknas som en av världens renaste huvudstäder och att Stockholm 2010 utsågs av EU till världens första miljöhuvudstad Green Capital.

Stockholm Exergi befinner sig nu i en spännande utvecklingsfas och behöver stärka upp inom enheten för Fuel Supply Management (FSM), funktionen 'Chartering and Logistics' med en ny medarbetare. Vi söker dig som kan och trivs att arbeta med komplexa logistiska flöden samt gillar att pendla mellan operativa uppgifter och strategiskt långsiktiga frågor. Tycker du att detta låter som ditt nästa steg? Sök i så fall tjänsten redan idag.

Rollen

Som logistiker på Stockholm Exergi får du möjlighet att arbeta med såväl strategiska som operativa arbetsuppgifter. Det är ditt ansvar att säkerställa att det sker en säker, kostnadseffektiv och kontinuerlig bränsleförsörjning till fjärrvärmeanläggningarna inom Stockholmsområdet. Du får därför en central och koordinerande roll inom FSM med mycket kontakter både internt som externt. Kontaktytor kan exempelvis vara järnvägsoperatörer, mottagande anläggningar, bränsleförhandlare samt transportörer, leverantörer och externa lager.

I denna roll kommer du att fokusera på järnvägs- och vägtransporter av fasta biobränslen. Det innebär ansvar för den strategiska och kommersiella utvecklingen av järnvägstransporterna samt leveransplanering, hantering och uppföljning av lager med mera. I anslutning till detta arbetar du även med administration, såsom registrering av inleveranser och fakturagranskning.

Som specialist kommer du att leda och delta i tvärfunktionella team och driva utvecklingsarbetet för ditt bränsle- och logistikområde. Då verksamheten utvecklas kontinuerligt kommer du med din specialistkompetens även ha möjlighet att aktivt delta i övergripande affärsprojekt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har mycket god erfarenhet av järnvägsbranschen med stor vana att kravställa mot denna transportsektor kring logistik. Du har kompetens inom logistik och logistikflöden samt god erfarenhet av logistikstyrning. Det är meriterande om du arbetat i liknande verksamhet eller inom industrin med stora logistiska flöden. Utöver erfarenheten vill vi även att du har relevant akademisk utbildning eller motsvarande. Goda kunskaper i engelska och svenska såväl i tal som i skrift samt vana av att arbeta i Officepaketet, särskilt Excel, är ett krav.

Vi sätter stort värde på dina personliga egenskaper. Som person är du initiativrik, självgående och samarbetsinriktad. Du är bekväm med att driva utvecklings- och förbättringsarbete av processer, rutiner och arbetssätt. Dessutom har du förmåga att agera under stress och press och löser problem som dyker upp på ett handlingskraftigt och kreativt sätt. Du är nyfiken och har en stor förmåga att kommunicera på tydligt och konstruktivt sätt. För att vara framgångsrik i denna roll behöver du vara strukturerad med ett väl utvecklat konsekvenstänk.

Stockholm Exergi AB erbjuder

På Stockholm Exergis Bränsleförsörjningsenhet får du möjlighet att samarbeta i ett väl sammansvetsat team med 15 engagerade och kompetenta kollegor.. Hos dem blir du verksam på ett kundorienterat och miljömässigt ansvarstagande företag som strävar efter att vara föregångare i branschen. Utöver detta får du ett arbete med stora möjligheter att utvecklas och med stora möjligheter att få bidra till utveckling.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 31 juli (39 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande - Rätt individ. På rätt plats. Alltid.