Driftingenjör Värmepumpar/Fjärrkyla

Driftingenjör Värmepumpar/Fjärrkyla

Stockholm Exergi är ett energibolag som producerar och distribuerar fjärrvärme, fjärrkyla och el till Stockholmarna. Vi utvecklar lösningar för att sakta ned den globala uppvärmningen och skapa en hållbar energiförsörjning för Stockholm. Hos oss får du möjligheten att dela din energi med över en miljon människor, varje dag. Du blir den som värmer när det är kallt och den som svalkar när det är varmt. Den som lyser upp vägen hem när det blir mörkt och effektiviserar energianvändningen för en hel stad. Hos oss kan du omvandla din energi till en hållbar framtid. Med gemensam kraft gör vi skillnad.

Vad kan vi erbjuda dig?
Som driftingenjör på Värmepumpar/Fjärrkyla kommer du att vara en viktig person i vår resa till att bli en hållbar stad.

Inom ansvarsområdet finns det bland annat Värmepumpar, Kylmaskiner och frikylaanläggningar. Anläggningarna producerar både fjärrvärme och fjärrkyla.

Du kommer att att vara med att driva, leda och utveckla driften inom assetområdet, samtidigt som du ansvarar för planering och samordning av arbeten inom både produktion och distribution tillsammans med driftledaren. Rollen innebär även en del detektivarbete där din analytiska förmåga behövs för att hitta grundorsaker till störningar. Din kreativa sida använder vi till att omvandla ideer till förbättringar som vi kan genomföra. Du kommer att verka som driftens kravställare och mottagare i de investeringsprojekt som genomförs inom ansvarområdet.

Du blir som en spindel i nätet, tjänsten innebär ett nära samarbete med bland annat drift, underhåll och anläggning.

Produktionsuppföljning är en viktig del av arbetet för att vi ska kunna styra verksamheten rätt. Ditt arbete hjälper oss att optimera våra anläggningar så att de når en både hög tillgänglighet och verkningsgrad med ett lågt klimatavtryck .

Du kommer att leda och driva olika typer av mötesforum och även utbildningar där kommunikationen är viktig.

Är det någonting du skulle vilja arbeta med?

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Arbetstider: Dagtid
Placering: Omfattar arbete på företagets samtliga anläggningar med utgångspunkt från Värtaverket.

Välkommen med dina ansökan senast 22 Maj 2022. ( Urval och intervjuer sker löpande )

Varför jobba med mig?

Jag är en innovativ, målfokuserad och driven ledare som drivs av utveckling av människor och teknik, hittar ofta lösningar där andra ser problem. Kommer att stötta, coacha och utmana dig för att få dig att växa in i den nya rollen och även som person så att livs pusslet går ihop. För mig är det viktigt vi har högt till tak och att samarbetet i våra team fungerar bra, vi hjälper varandra över gränserna att lösa uppgifterna tillsammans. Trivsel är en viktig faktor för mig som gör att vi alla mår bra och orkar prestera.

Sauli Molander, Gruppchef

Vem är du som person?
Du är nyfiken, ansvarsfull, engagerad och vill vara med och skapa en klimatpositiv energiproduktion. Du älskar utveckling och arbetar gärna tillsammans med andra drivna kollegor. Du vågar lyfta problem och utmaningar i verksamheten och arbetar själv aktivt för att du och dina kollegor ska trivas och arbeta ännu bättre tillsammans.

I nästa steg av ansökan är vi nyfikna på dina erfarenheter och kommer att ställa frågor om det .

För att lyckas i rollen behöver du ha följande egenskaper:
  • Numerisk analytisk förmåga. Du har god förståelse för numeriska underlag och löser dem snabbt och korrekt.
  • Personlig mognad. Du är trygg, stabil och har god självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv och kan skilja på det personliga och professionella och kan därför förhålla dig på ett situationsanpassat sätt.
  • Samarbetsförmåga. Du arbetar bra med andra människor, framförallt för att du kan relatera dig till dem på ett lyhört sätt. Du besitter förmågan att lyssna och kommunicera samt löser eventuella konflikter på ett konstruktivt sätt.
  • Självgående. Du är bekväm i att ta eget ansvar för dina uppgifter och ditt arbete. Du kan själv strukturera angreppssätt samt kan självmant driva processer vidare.
Vilka är vi?
Stockholm Exergi är stockholmarnas energibolag. Dygnet runt, året om, tryggar vi den växande Stockholmsregionens tillgång till värme, kyla, el samt hantering av avfallstjänster. Idag är fler än 800 000 stockholmare och drygt 400 sjukhus, datahallar och andra verksamheter anslutna till fjärrvärmenätet, kopplat till våra värme- och kraftvärmeanläggningar från Högdalen i söder till Brista i norr. Med gemensam kraft driver vi Stockholm framåt med potential att bli världens första klimatpositiva huvudstad.

– Ibland får vi in bränsle som inte går så lätt att förbränna och som kan ge farliga utsläpp av kolmonoxid. Men tack vare att vi kan förbränningstekniken så lyckas vi förhindra att föroreningarna kommer ut i luften. Då blir jag stolt.
Karam, Drifttekniker

Hur rekryterar vi?
Vi arbetar kompetensbaserat i våra rekryteringar. Det innebär bland annat att du kommer att få genomföra personlighetstest och problemlösningstest samt djupintervjuas om de kompetenser som är viktigast för rollen.

Din ansökan tar vi emot via vårt rekryteringssystem. Bolaget äger och förvaltar skyddsobjekt och säkerhetsklassade anläggningar och det medför att vissa roller är säkerhetsklassade. Krav för anställning i dessa fall är godkänd säkerhetsprövning. Bolaget genomför slumpmässiga alkohol- och drogtester.

För frågor om tjänsten, se kontaktuppgift till rekryterande chef nedan. Om du har frågor som handlar om rekryteringsprocessen får du gärna mejla oss på: rekrytering@stockholmexergi.se.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tas tillvara. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Om du känner någon annan som skulle älska det här jobbet, dela gärna med dig av annonsen.

Vi behandlar dina personuppgifter för att kunna genomföra rekryteringsprocessen korrekt och effektivt. För ytterligare information om hur vi behandlar personuppgifter, se stockholmexergi.se/personuppgifter

För uppgifter om de fackklubbar vi är anslutna till vänligen se mer på vår hemsida.

Kontakt:
Sauli Molander, Gruppchef
sauli.molander@stockholmexergi.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.stockholmexergi.se/
Sista ansökningsdag 22 maj 2022 (4 dagar kvar)