Anläggningsingenjör

Anläggningsingenjör

Stockholm Exergi är ett energibolag som producerar och distribuerar fjärrvärme, fjärrkyla och el till Stockholmarna. Vi utvecklar lösningar för att sakta ned den globala uppvärmningen och skapa en hållbar energiförsörjning för Stockholm. Hos oss får du möjligheten att dela din energi med över en miljon människor, varje dag. Du blir den som värmer när det är kallt och den som svalkar när det är varmt. Den som lyser upp vägen hem när det blir mörkt och effektiviserar energianvändningen för en hel stad. Hos oss kan du omvandla din energi till en hållbar framtid. Med gemensam kraft gör vi skillnad.

Vad kan vi erbjuda dig?
Som vår Senior anläggningsingenjör får du en möjlighet att forma framtidens energisystem. Ditt unika ansvarsområde omfattar att vårda och utveckla våra befintliga produktionsanläggningarna.

Du kommer leda arbetet tillsammans med teknikansvariga, drift -och underhållsorganisation och övriga intressenter inom Stockholm Exergi i det långsiktiga arbetet och utvecklingen av vårt teknikområde elkraft och automation. I rollen ingår att driva och leda tvärfunktionella grupper i nära samarbete med Asset Manager som ansvarar för den totala utvecklingen inom assetområdet.

Du kommer aktivt att arbeta med riskbedömningar, genomföra utredningar och sätta planer och tillsammans med ditt tvärfunktionella team och prioritera uppgraderingar och utbyten i den ordning som ger bästa totala lönsamhet.

Utifrån den beslutade planen ansvarar du för att definiera uppdrag utifrån planeringen för genomförande och lämna över uppdraget till vårt Projektkontor som ansvarar för projektgenomförandet. Under projektfasen har du rollen som projektägare och är budget och affärsansvarig för projektet samt att uppföljning av nyttan av projektet genomförs.

Vi förväntar oss att du har du ingenjörsutbildning med inriktning mot produktion/energi eller annan utbildning i kombination med relevant arbetslivserfarenhet för rollen.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Arbetstider: Dagtid
Placering: Stockholm, Värtaverket.

Välkommen med dina ansökan senast 5 Juni 2022. ( Urval och intervjuer sker löpande )

Varför jobba med mig?
Som ledare är jag organiserad, effektiv och driven. Jag inspireras av människor som är engagerade och vill vara med i arbetet mot en hållbar stad. Jag tror att teamwork och en genuin vilja att hjälpa andra är viktiga faktorer för framgång. Hos oss värnar vi om ett hållbart arbetsliv och ett fungerande livspussel. Min roll är att vara en god ledare som stöttar dig och din utveckling. Jag vill att du är en självgående och aktiv problemlösare som är villig att ta på dig utmaningar, men också fira framgångar med dina kollegor.

Joakim Mellström - Chef Anläggningsförvaltning

Vem är du som person?
Du är nyfiken, ansvarsfull, engagerad och vill vara med och skapa en klimatpositiv energiproduktion. Du älskar utveckling och arbetar gärna tillsammans med andra drivna kollegor. Du vågar lyfta problem och utmaningar i verksamheten och arbetar själv aktivt för att du och dina kollegor ska trivas och arbeta ännu bättre tillsammans.

I nästa steg av ansökan är vi nyfikna på dina erfarenheter och kommer att ställa frågor om det .

För att lyckas i rollen behöver du ha följande egenskaper:
  • Strukturerad. Du har goda färdigheter inom planering och organisering samt kan prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du sätter upp och arbetar efter tidsramar, vilka i sin tur har stor betydelse för dig.
  • Strategisk. Du har ett strategiskt tänkande och möjlighet till att se ett brett perspektiv på frågor. Du har förmågan att tänka långsiktigt och se vidare konsekvenser, vilka du sedermera anpassar dina handlingar efter.
  • Samarbetsförmåga. Du arbetar bra med andra människor, framförallt för att du kan relatera dig till dem på ett lyhört sätt. Du besitter förmågan att lyssna och kommunicera samt löser eventuella konflikter på ett konstruktivt sätt.
  • Initiativtagande. Du är van och bekväm med att ta initiativ och att sätta igång aktiviteter, vilket leder till lyckade resultat.
Vilka är vi?
Stockholm Exergi är stockholmarnas energibolag. Dygnet runt, året om, tryggar vi den växande Stockholmsregionens tillgång till värme, kyla, el samt hantering av avfallstjänster. Idag är fler än 800 000 stockholmare och drygt 400 sjukhus, datahallar och andra verksamheter anslutna till fjärrvärmenätet, kopplat till våra värme- och kraftvärmeanläggningar från Högdalen i söder till Brista i norr. Med gemensam kraft driver vi Stockholm framåt med potential att bli världens första klimatpositiva huvudstad.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.stockholmexergi.se/
Sista ansökningsdag 5 juni 2022 (12 dagar kvar)