Byggledare till Stora Projekt

Byggledare till Stora Projekt

Vi är alltid
vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Swedavia är
inne i ett utvecklingsskede med stort fokus på nybyggnation och kommer i närtid att investera 15 miljarder kronor i byggnader och infrastruktur på sina flygplatser. Från och med januari 2018 har Swedavia en ny genomförandeorganisation - Stora projekt, där utvecklingsprogrammen, med syfte att öka kapacitet, på Arlanda, Landvetter, Bromma och Real Estate samlas. Stora
Projekt skapades för att genomföra stora investeringar, säkerställa samordningsfördelar och behålla kompetens inom organisationen. Huvudsakligt fokus är strategiska och större investeringar i och kring våra flygplatser. Gillar du utveckling, flygplats och vill arbete i projekt? Sök rollen som byggledare!

Dina
arbetsuppgifter


Som
byggledare arbetar du med att genomföra byggprojekt och bygguppdrag inom Stora projekts verksamhet. Arbetsuppgifter innefattar att delta och ibland leda projekt- och byggmöten, att säkerställa krav i kontrakten samt ansvara för att fatta beslut i enlighet med uppsatta mål. Du arbetar självständigt enligt vår uppdrags- eller byggprocess. Under eget ansvar driver du arbetet i en tekniskt avancerad och operativ miljö och ser till att alla inblandade parter jobbar mot samma mål samt ser till att ekonomi och tidplaner följer fastställda beslut.
Som företagets representant och kravställare under byggskedet ansvarar du för kontakterna med både interna och externa intressenter. I din roll ingår ansvar för entreprenad- och myndighetsbesiktningar i samband med projekt där du säkerställer att miljö-, arbetsmiljö- och kvalitetskraven uppfylls.

Vidare ansvarar du för att hämta in uppgifter enligt systemhandling, funktionsbeskrivning och krav för produktion samt ser till att entreprenörens utförande överensstämmer med godkända handlingar. Genom överenskommen rutin och i enlighet med gällande projektmetodik rapporterar du regelbundet till ansvarig person inom Swedavia. I ditt ansvar ingår även samordning av projektets gränssnitt mot övriga projekt.

Din
profil


För att vara
framgångsrik som byggledare tror vi att du har minst 7-10 års adekvat yrkeserfarenhet från branschen samt relevant utbildning inom bygg. Dina kunskaper inom entreprenadjuridik är goda. Du tar initiativ, är analytisk, nytänkande och duktig på att skapa och upprätthålla goda relationer. Du trivs som ledare, är driven i ditt arbete, har ett utpräglat kundorienterat synsätt och är engagerad och lyhörd. Ditt mål är att ständigt utveckla och förbättra samarbetet med kunder, underleverantörer och entreprenörer. I en komplex miljö med många intressenter, både kunder och andra aktörer, ställer vi höga krav på ditt sätt att kommunicera. God kommunikation är avgörande för att framgångsrikt leda våra projekt i mål. Det är meriterande om du har flygplatserfarenhet och/eller har arbetat med byggprojekt i kommersiell och operativ miljö.

Vi
erbjuder


Swedavia
erbjuder stimulerande och utmananade uppdrag, ett öppet arbetsklimat och en god möjlighet till individuell utveckling. På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På www.swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss! För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar.

Anställning och kontakt

Säkerhet har
hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du här, https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html

Tjänsten är
en tillsvidareanställning med placering Stockholm Arlanda Airport.

För mer
information om tjänsten, kontakta Eva Åhrberg, Projektchef, Stora Projekt på
073-867 73 86, eva.ahrberg@swedavia.se eller Richard Bylund, Enhetschef på
073-867 76 71, richard.bylund@swedavia.se.

Välkommen
med din ansökan! Urval sker löpande och vi ber dig därför att snarast skicka in din ansökan, dock senast den 30 juni.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Bygg & Hantverk
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 30 juni 2019 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavia äger, driver och utvecklar det nationella basutbudet av flygplatser i Sverige. De tio flygplatserna bildar ett system som knyter samman Sverige - och Sverige med världen. Swedavia är världsledande inom klimatarbete och arbetar aktivt för en hållbar framtid. Swedavia är ISO 14001 och ISO 50001 certifierade. Under 2017 reste totalt 41,9 miljoner passagerare till och från Swedavias flygplatser.