Head of Sales till Vitra

Head of Sales till Vitra

Vill du spela en nyckelroll i Vitras tillväxt i Sverige?

Som Head of Sales ansvarar du för all försäljning inom det professionella segmentet, Office, som står för cirka 70% av omsättningen. Tillsammans med VD tar du fram en säljstrategi för att nå tillväxtmålen, samt tar denna till genomförande. Vidare tar du tillsammans med Marketing Manager fram en marknadsplan som stöttar den aktuella säljstrategin. Du ansvarar för försäljningsbudget, samt har personalansvar för, leder och coachar tre säljare; två baserade i Stockholm och en i Göteborg.

Den främsta nyckeln till att lyckas i rollen är att bygga relationer med primärt inredningsarkitekter, som är den enskilt viktigaste målgruppen, men även med de andra målgrupperna, som utgörs av återförsäljare, fastighetsägare samt slutkunder. Du bygger tillitsfulla relationer med arkitekter genom att vara en tillgång för dessa, bidrar med kunskap som underlättar för dem att lyckas med sitt arbete, samt är lättillgänglig och serviceminded. I tjänsten ingår resor till kunder runt om i landet, till Vitras huvudkontor i Schweiz samt till olika mässor i Europa. Du är placerad vid Vitras kontor i Stockholm och rapporterar till VD för Vitra Scandinavia samt Vitra AB. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast möjligt. Detta är en nyinrättad tjänst och en mycket central del i Vitras tillväxtplan.

Din profil
Vi söker dig som har cirka 10 års relevant arbetslivserfarenhet av projektbaserad försäljning gentemot arkitekter, samt återförsäljare, varmed du har god kännedom om den svenska inredningsbranschen och ett väl upparbetat nätverk i branschen. Du är en förebild i försäljningsarbetet, en klok inspiratör och en bra coach som ser dina medarbetare som individer. Du är en kreativ och proaktiv relationsmänniska med förmåga att arbeta strategiskt, då många projekt löper över 2-3 år. Du är strukturerad och målinriktad, kommunikativt stark, trygg och förtroendeingivande. I botten har du relevant eftergymnasial utbildning, samt kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift. Du motiveras av att driva affären uppåt och framåt, triggas av försäljningsprocessens komplexitet, samt har en passion för design och arkitektur.

Vi erbjuder dig
Du erbjuds en unik möjlighet att få spela en absolut nyckelroll i Vitras tillväxt i Sverige. Du erbjuds en tjänst med mycket stort påverkansutrymme i en kreativ miljö med trevliga kollegor i ett sant globalt bolag i premiumsegmentet med mycket starka varumärken och ett svårslaget kunderbjudande. I och med all den kunskap om design, arkitektur, material, konst och designhistoria som finns samlad inom bolaget erbjuder Vitra branschens bästa möjligheter till egen utveckling, såväl som person som i professionen.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Vitra med Stjerna & Partner. Vi ser fram emot att få ta del av din ansökan, bestående av CV och personligt brev, via mejl till valter@stjernapartner.se, helst så snart som möjligt då urvalsprocessen sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan!

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Valter Stjerna på tel 0733-40 09 04.
Mer info
Kontaktperson VALTER STJERNA
Telefon 0733400904
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning, Försäljningschef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.vitra.com/en-se/home
Sista ansökningsdag 1 juli (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vitra har sitt huvudkontor i Birsfelden, Schweiz och är ett internationellt företag med kontor i hela världen. Vitra är totalleverantör av möbler till både den professionella och privata marknaden och är känt världen över för sin unika designkollektion med designers som Ronan & Erwan Bouroullec, Charles & Ray Eames, Jasper Morrison, George Nelson, Verner Panton med flera. Vitra äger även varumärket Artek, med dess tidlösa estetik, grundat av Alvar Aalto. Vitra AB är ett helägt dotterbolag till Vitra International och är beläget på Södermalm i Stockholm. Vitra AB har över 70 återförsäljare fördelat på projekt- och hemmarknad och består idag av 7 medarbetare. För mer information se www.vitra.com