Världsnaturfonden WWF söker en programsamordnare för utbildning

Världsnaturfonden WWF söker en programsamordnare för utbildning

Världsnaturfonden WWF söker nu en sakkunnig/programsamordnare inom området lärande, utbildning och hållbara livsstilar. Tjänsten innefattar att utveckla och stödja implementering av lärande för hållbar utveckling inom formell och informell utbildning i Sverige. Meriterande för tjänsten är kunskap och erfarenhet av pedagogik/didaktik och skolans styrdokument.

Att skapa ett gott liv för alla inom ramen för en planet är en av de största utmaningarna mänskligheten står inför. En mer hållbar produktion och konsumtion av mat och energi är de mest avgörande vägvalen. Då mer än hälften av jordens befolkning lever i städer driver Världsnaturfonden WWF dels en internationell stadsutmaning för en 100% förnybar framtid och för att möjliggöra hållbara livsstilsval och dels en rad program kring utbildning, lärande och delaktighet för att i synnerhet ungdomar ska ha kunskap, motivation och möjlighet att vara delaktiga i arbetet för en mer hållbar framtid.


Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av att:
 • Bidra till arbete som Världsnaturfonden driver inom hållbar energi/klimat och hållbar mat, både i Sverige och internationellt
 • Bidra som sakkunnig inom området lärande och utbildning för hållbar utveckling
 • Bidra som programsamordnare inom det arbete som Världsnaturfonden driver kring lärande, utbildning och delaktighet hos ungdomar, med särskilt fokus på hållbar stadsutveckling och mat
 • Ansvara för planering och genomförande av aktiviteter i Sverige såsom lärarfortbildningar och utveckling av material
 • Arbeta tillsammans med WWFs medarbetare, främst kring utbildning och ungdom, hållbar energi/klimat och mat men även inom andra områden
För att passa i rollen ser vi gärna att du har följande bakgrund:
 • Akademisk examen med relevans för utbildning och lärande för hållbar utveckling samt hållbara livsstilar, konsumtion och stadsutveckling
 • Flerårig erfarenhet av pedagogiskt arbete eller annan yrkeserfarenhet med relevans för tjänsten
 • Utmärkt förmåga att projektleda, samordna och koordinera
 • Utmärkt förmåga att samarbeta i nätverk och i grupp
 • Goda kommunikativa egenskaper
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • Utmärkt administrativ förmåga och erfarenhet
Som person är du en engagerande, noggrann, kommunikativ, lösningsfokuserad brobyggare som vill driva förändring av avgörande betydelse. Du är van vid att arbeta såväl självständigt som i team och i nätverk.

Vi sitter i vackert belägna Ulriksdals Slott med vattnet alldeles utanför fönstren. Du kommer att få arbeta med kompetenta medarbetare i en stimulerande miljö. Vi strävar efter att bli Sveriges bästa arbetsplats och värnar mycket om välmående och utveckling av våra medarbetare. WWF är anslutna till kollektivavtal och följer ITP planen.

Som en del av vår jämlikhet- och mångfaldsplan vill vi gärna uppmuntra manliga sökande samt personer med annat etniskt påbrå än svenskt att skicka in sin ansökan.

Tillträde 12 augusti eller enligt överenskommelse
Mer info
Kontaktperson Gunilla Elsässer
Telefon 08-6247422
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.wwf.se/om-oss/lediga-jobb/
Sista ansökningsdag 29 apr 2019 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Världsnaturfonden WWF är en av världens ledande ideella och oberoende naturvårdsorganisationer. Vi kämpar för att bygga en framtid där människor lever i harmoni med naturen. För att nå våra mål jobbar vi både på politisk nivå samt ute i fält. Vi har ett tätt samarbete med företag och fristående organisationer såväl som lokalbefolkningar och andra aktörer och runt om i världen. WWF har fler än fem miljoner supportar som stödjer oss ekonomiskt eller genom att engagera sig personligen.