Bolagsekonom till Stendörren Fastigheter

Bolagsekonom till Stendörren Fastigheter

Vill du arbeta i dynamisk organisation i ett spännande skede med en stark tillväxt? Lockas du av fastighetsbranschen och vill utvecklas i rollen som bolagsekonom? Tilltalas du av en roll där du får arbeta brett inom hela redovisningsområdet från löpande redovisning till bokslut, samtidigt som du får möjlighet att arbeta med vissa delar inom Financial Control? Då kan du vara Stendörrens nästa Bolagsekonom!

Detta söker vi
Till Stendörren söker vi nu en initiativtagande Bolagsekonom som vill vara med och bidra till den fortsatta utvecklingen inom avdelningen. Vi söker dig som lockas av en bred roll och som vill fortsätta utvecklas!

Du kommer att ingå i ett team av sex kunniga och engagerade bolagsekonomer, samt en leverantörsreskontraansvarig. Bolagsekonomerna ansvarar för de fastighetsägande bolagen i koncernen och sköter även bokslutsplanering och resultatuppföljning tillsammans med fastighetsförvaltningen för bolagen. Du rapporterar till bolagets redovisningschef och du kommer vara placerad på Stendörrens moderna huvudkontor i centrala Stockholm.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att ha ett helhetsansvar för ett antal fastighetsägande bolag i koncernen från löpande redovisning till bokslut, årsredovisning och resultatuppföljning. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innefatta:
 • Löpande redovisning/avstämningar
 • Periodisering
 • Period- och årsbokslut
 • Årsredovisning
 • Inkomst- och skattedeklarationer
 • Hantering av betalflöden via bolagens olika banker
 • Kontakt med bolagens revisorer
 • Delaktig i fastighetstransaktioner
 • Resultatuppföljning med förvaltningschefer och redovisningschef
 • Delaktig i utvecklandet av processer och rutiner inom avdelningen
 • Delaktig i utvecklingsarbetet kopplat till system
Din profil
Vi söker dig som har en relevant utbildning inom ekonomi samt har arbetat 3-5 år som redovisningskonsult alternativt som bolagsekonom. Erfarenhet från fastighetsbolag är meriterande, men inget krav. Vidare är du en van systemanvändare med ett intresse för system och Excel. Du ser systemstöd som det självklara verktyget för att effektivisera och förbättra ditt arbete.

Du som person
För att passa i rollen som Bolagsekonom är det viktigt att du är bra på att samarbeta med andra, då du arbetar nära dina kollegor inom redovisningsteamet men även har täta kontakter med fastighetsförvaltare och banker mm. Vidare trivs du med att vara nätverkande och kan skapa goda kontakter både inom teamet och med övriga organisationen. Du kommer att ansvara för ett antal bolag inom koncernen vilket ställer krav på att du är strukturerad och kvalitetsmedveten och ser till att saker och ting blir gjorda. Stendörren har höga mål för sin verksamhet och ser positivt på att du är självständig och kommer med egna initiativ och förslag på förbättringar och effektiviseringar, inom just ditt område.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Stendörren med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Frida Olsson på Prodiem, tfn 073-388 22 62 eller Viktoria Simmingsköld på 070-999 97 01.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Prodiem AB
Sista ansökningsdag Löpande (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Stendörren fastigheter AB är ett börsnoterat fastighetsbolag som äger, utvecklar och förvaltar lokaler som gör skillnad. Det betyder att vi arbetar tillsammans med våra hyresgäster för att tillhandahålla ändamålsenliga lokaler med konkurrenskraftiga hyror inom huvudsakligen lager, logistik och lätt industri, främst i Storstockholm och Mälardalen. Vi driver även projektutveckling av befintliga byggnader och på tidigare outnyttjad mark i samma områden. Läs mer på www.stendorren.se