Tillståndsspecialist

Tillståndsspecialist

Vill du vara med och skapa en mer hållbar morgondag - på riktigt? Då kan tjänsten som Tillståndsspecialist på Stena Recycling vara något för dig. Just nu söker vi en nyfiken, kommunikativ och strukturerad person som vill bli vår nya kollega! Placeringsort kan vara Göteborg, Stockholm, Malmö eller någon annan ort om rätt kompetens finnes.

Vad erbjuder vi dig?
Hos oss får du en trygg och rolig arbetsplats, full av kompetenta och hjälpsamma kollegor som gärna delar med sig av sin kunskap. Din medarbetarresa börjar med en gedigen introduktionsutbildning, eftersom vi vill skapa bästa möjliga förutsättningar för dig att lyckas i din nya roll. Vi satsar också mycket på kompetensutveckling inom exempelvis materialkunskap, ledarskap, digitala verktyg och annat av intresse. Eftersom vi är måna om dig, erbjuds du trygga och utvecklande förmåner, såsom kollektivavtal, försäkringar, friskvårdsbidrag, m.m.

Din roll hos oss
I samhällets omställning mot en mer cirkulär ekonomi är säker och miljöriktig hantering av avfall centralt. Det händer mycket inom området. I rollen som tillståndsspecialist kommer du att samarbeta med ett brett nätverk inom bolaget för att ha överblick över verksamheternas utveckling. Du kommer att leda flera ansökningsprocesser parallellt och exempelvis upprätta miljökonsekvensbeskrivning (MKB), teknisk beskrivning, genomföra samrådsmöten och samordna myndighetskontakter. Som tillståndsspecialist är ditt uppdrag att utveckla bolagets best practice med miljöansökningar. Du arbetar med att förbättra våra processer, utbilda medarbetare och följa utvecklingen i samhället för att öka verksamheternas förmåga att ha god framförhållning och långsiktighet i sina verksamheter.

Du rapporterar till Miljöchef och teamet består av nio kollegor.

Vad bidrar du med?
För att trivas på Stena Recycling är det viktigt att du är nyfiken och på tårna då vi befinner oss i ständig utveckling. Vi är alla lagspelare och problemlösare som hjälps åt i vardagen. Genom att bidra med energi och engagemang är du en glädjespridare som medverkar till en god arbetsmiljö.

Vad behöver du för att lyckas i rollen?
  • Erfarenhet av arbete på avfallsanläggning med rutiner och egenkontroll eller med tillsyn.
  • Gedigen erfarenhet av att driva och upprätta tillståndsansökningar för miljöfarlig verksamhet.
  • Jobbat med åtgärdsutredningar.
  • Du bör ha naturvetenskaplig eller teknisk utbildning på högskolenivå.
  • God samarbetsförmåga, är strukturerad och noggrann.
  • Gillar att utveckla dig själv och verksamheten du jobbar i.
  • Du är strategisk men kan också arbeta på detaljnivå.
  • Du är pedagogisk och van vid att uttrycka dig i tal och skrift på ett sådant sätt att det du säger eller skriver kan förstås av icke fackmän.
  • Kännedom om Seveso, regler för kemiska produkter och arbete med substitutionsprincipen är meriterande.
Vi ser fram emot din ansökan!
Urval sker löpande så ansök därför gärna med ditt CV redan idag eller senast 2022-07-03. Vänligen observera att vi på grund av GDPR endast tar emot ansökningar via ansökningsknappen. Eftersom vi vill säkerställa ett rättvist och fördomsfritt urvalsarbete önskar vi inget personligt brev, däremot att du svarar på våra inledande urvalsfrågor. Om du går vidare kommer du därefter att få ett mejl med en länk till våra rekryteringstester som på ett objektivt sätt hjälper oss att matcha rätt person till tjänsten. Här kan du läsa mer om vår rekryteringsprocess.

Har du frågor som inte besvaras av annonsen eller på www.stenarecycling.se får du gärna höra av dig till rekryterande chef Sara Davidsson på tfn 010-4458043.

Varmt välkommen till en framtidsbransch – det börjar med dig!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Miljö & Djurvård
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.stenarecycling.se/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Med 1750 engagerade medarbetare på 90 orter runt om i landet vill vi ständigt tänja på gränserna för vad som är möjligt inom återvinning, hållbarhet och cirkulär ekonomi. Att bli en del av Stena Recycling innebär att du får jobba i en bransch som blir viktigare varje dag och där säkerheten alltid sätts först. Hos oss kan du utvecklas i många riktningar - när våra medarbetare växer, växer vi som företag. Vi stöttar dig längs vägen och du bidrar med ditt eget driv, eftersom vi tror på att varje ny lösning och varje individuell insats bidrar till en bättre framtid för kommande generationer. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag. Det börjar med dig.