HR Partner till Statskontoret - vikariat

HR Partner till Statskontoret - vikariat

Statskontoret bidrar till en effektiv statsförvaltning. Vi gör utredningar och utvärderingar inom olika politikområden på uppdrag av regeringen. Uppdragen handlar ofta om att förbättra styrningen, ledningen och organiseringen av olika myndigheter. Våra rapporter används för att effektivisera och ompröva statlig verksamhet.

Statskontoret ansvarar för att samordna arbetet med en god förvaltningskultur i staten och myndighetsnätverket mot korruption. Arbetet handlar bland annat om att sprida kunskap om de värderingar och förhållningssätt som den statliga värdegrunden vilar på. Statskontoret har ett 80-tal anställda och finns i centrala Stockholm.

Arbetsuppgifter

I denna roll förväntas du arbeta såväl strategiskt som operativt inom alla delar i HR-området. Du kommer att ges möjlighet att bygga vidare på det arbete som påbörjats med viktiga HR-processer. Med din kompetens och dina tidigare erfarenheter förväntas du, i ett nära samarbete med myndighetens chefer, implementera dessa i organisationen.

En viktig del i arbetet är den personliga kontakten med både chefer och medarbetare där du ger stöd i olika typer av HR-frågor, till exempel inom arbetsrätt eller arbetsmiljö. I alla delar av arbetet krävs förståelse och intresse för kärnverksamheten.

Dina ansvarsområden inkluderar bland annat:
  • Stötta och coacha chefer
  • Rekrytering
  • Kompetensutveckling
  • Organisatorisk och social arbetsmiljö samt hälsa och välbefinnande på arbetsplatsen
  • Medarbetarundersökningar
  • Arbetsrätt
  • Employer branding
  • Lönebildning
Du förväntas även samarbeta nära övriga delar inom verksamhetsstödet. Tillsammans med generaldirektören och den administrativa chefen samverkar du med de fackliga organisationerna. Du deltar i nätverk i Arbetsgivarverkets regi. Du rapporterar till den administrativa chefen.

Detta är ett vikariat på 12-13 månader.

Mer om dig

Du är lyhörd och har lätt för att skapa förtroendefulla relationer. Du är analytisk och kan växla mellan att se både detaljer och helheter. Du står upp för dina idéer och kan ifrågasätta och påverka utan att vara envis. Du har förmågan att ödmjukt driva igenom processer från start till mål. Ditt strukturerade arbetssätt och förmågan att prioritera kommer naturligt för dig.

Kompetens och erfarenhet

Du har en relevant akademisk utbildning med flera års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete. Idag arbetar du troligen i en bred HR-roll och för att trivas hos oss vill du arbeta nära både chefer och medarbetare med frågor som är både strategiska och operativa. Du har tidigare erfarenhet från HR-arbete i en liten eller mellanstor myndighet. Du ska ha god erfarenhet av rekrytering, kompetensutveckling, arbetsmiljöfrågor och rehabilitering. Vi ser gärna att du har arbetat med medarbetarundersökningar. Vidare har du mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Ansökan! I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Du söker tjänsten via ansökningslänken på Wise Professionals hemsida. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Johanna Nyqwist på johanna.nyqwist@wise.se eller Paul Sredojevic, Paul.Sredojevic@wise.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail pga GDPR.

Fackliga kontaktpersoner är Hanna André (Saco-S) och Anton Biström (ST). Båda nås på telefon 08-454 46 00.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, Löner & Förmåner, HR-administration, Utbildning & Personlig utveckling
Typ av anställning Heltid, Vikariat
Rekrytering hanteras av Wise Professionals AB
Sista ansökningsdag 10 dec 2019 (2 dagar kvar)