Tjänsten som sjuksköterska är 100%. Sjuksköterskan ansvarar för Hälso- och sjukvårdarbetet på institutionen och deltar i behandlingsplaneringen för ungdomarna på Folåsa gällande hälso- och sjukvårdsdelen. Ssk kartlägger behovet hos varje nyintagen pojke genom insamlande av uppgifter och intervju med den unge. Ssk är den som samordnar kontakten med läkare, vårdcentral och sjukhus, delning av ordinerade läkemedel i dosett, och genomför insatser enligt behandlingsplanen. Vidare ansvarar ssk för att utbilda och delegera delar av läkemedelshanteringen till berörd personal. Ssk dokumenterar i patientjournalsystemet Take Care och ansvarar för hälso- och sjukvårdens avvikelserapportering. Ssk ingår i enheten för Hälso- och sjukvård som är underställd biträdande institutionschefen. I enheten ingår också psykologer och familjeterapeuter. Tillgång till konsultläkare finns. Arbetstiden är förlagd till kontorstid.

Kvalifikationer
Leg sjuksköterska gärna med vidareutbildning inom psykiatri. Erfarenhet av arbete med tonåringar är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och förmåga att arbeta självständigt samt samverka med övriga funktioner på institutionen. B-körkort krävs.

Arbetstiden är förlagd till konstorstid. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Gun Kennerud
Telefon 010-453 21 02
Område Stockholms stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 juli (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Folåsa har 24 platser fördelade på tre avdelningar med målgruppen skolpliktiga pojkar med psykosociala problem samt pågående kriminalitet och missbruk. Två av dessa är behandlingsavdelningar med behandlingstider på i genomsnitt 1 år eller längre, samt en utredningsavdelning med utredningstid på 8 veckor. Institutionen har en egen grundskola. SIS har behov av att utöka antalet platser, Varför Folåsa bygger till två avdelningar, = 16 nya platser med start våren 2019.