Specialist i allmänmedicin

Specialist i allmänmedicin

Statens haverikommission söker en specialist i allmänmedicin för att bygga upp SHK:s utredningsverksamhet inom hälso- och sjukvård

Statens haverikommission (SHK) söker en utredare för att bygga upp SHK:s utredningsverksamhet inom hälso- och sjukvården. SHK är en statlig myndighet som har till uppgift att undersöka olyckor och tillbud till olyckor i syfte att säkerheten ska förbättras. Vi är ca 35 anställda som sitter i lokaler på Sveavägen i Stockholm.

Arbetsuppgifter

Den huvudsakliga arbetsuppgiften är att bygga upp den del av SHK:s verksamhet som avser utredningar av allvarliga händelser inom hälso- och sjukvården samtidigt som du medverkar i att genomföra en - två utredningar av händelser inom hälso- och sjukvården.

Syftet med utredningarna är att klargöra vad som hände, varför det hände och hur liknande olyckor och tillbud kan undvikas i framtiden. Resultatet av arbetet redovisas i en slutrapport med eventuella säkerhetsrekommendationer.

Verksamheten befinner sig i en uppbyggnadsfas vilket innebär att du kommer att få arbeta med att t.ex.:
  • Ta fram strategier för vilka händelser som ska granskas.
  • Ta fram och etablera arbetssätt och metodik.
  • Undersöka hur liknande arbete bedrivs i t.ex. England och Norge.
Arbetet bedrivs till största delen på SHK:s kontor i Stockholm men innebär också resor till verksamhetsutövare, myndigheter m.m. samt att representera SHK såväl inom Sverige som i internationella sammanhang.

Kvalifikationer

Arbetsuppgifterna kräver att du har bred kompetens och omfattande erfarenhet från yrkesarbete inom hälso- och sjukvården.

Du är legitimerad läkare och specialist inom allmänmedicin. Du har aktuell erfarenhet av kliniskt arbete och medicinskt ledningsansvar. Vi värdesätter om du även har erfarenhet av att göra utredningar, eller på annat sätt ta fram eller sammanställa omfattande skriftligt material.

Eftersom en stor del av arbetet innebär att skriva och presentera promemorior och rapporter av olika slag krävs att du har god förmåga att uttrycka dig muntligt och i skrift på svenska och att du kan använda Officepaketet, främst Word, på ett effektivt sätt. Vi uppskattar om du kan kommunicera på engelska på en nivå som innebär att du talar och skriver begripligt trots en del grammatiska och stavningsfel (motsvarande nivå B1 eller högre i CEFR-skalan).

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är trygg, stabil och du arbetar på ett lyhört och smidigt sätt i grupper av medarbetare med olika kompetens och yrkesbakgrund. Du har integritet och du har lätt för att skapa professionella relationer. Du är analytisk och tar ansvar för att de mål som uppdragsgivaren har satt upp för verksamheten uppfylls. Vidare är du uthållig och har förmåga att arbeta med flera olika uppgifter parallellt, du driver ditt arbete framåt och slutför dina uppgifter i tid.

B-körkort är önskvärt men inget krav.

Mer om anställningen

Anställningen är tidsbegränsad i 18 månader på deltid med omfattning efter överenskommelse. Tillträde enligt överenskommelse. SHK tillämpar individuell lönesättning.

Eftersom befattningen är säkerhetsklassad måste du vara svensk medborgare, men du får gärna ha utländsk bakgrund. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, genomförs före anställning.

SHK strävar efter att vara en inkluderande arbetsgivare och värdesätter en jämn könsfördelning samt etnisk, social och kulturell mångfald.

Information om anställningen lämnas av stf generaldirektör Jonas Bäckstrand eller personalhandläggare Kia Wallberg Hjorth. Fackliga kontaktpersoner är Ola Olsson för Saco och Ann-Charlott Söderquist för ST. Samtliga nås via växeln, tfn 08-508 862 00.

Välkommen med din ansökan, dvs. ett personligt brev och en CV på svenska, märkt med referens A-139/19 senast den 12 december 2019 via e-post till rekrytering@havkom.se eller per post till Statens haverikommission, Box 6014, 102 31 Stockholm.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser, rekryteringstjänster och liknande.
Mer info
Kontaktperson Kia Wallberg Hjorth
Telefon 08-508 862 00
Område Stockholms stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Läkare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.havkom.se
Sista ansökningsdag 12 dec 2019 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Statens haverikommission (SHK) är en myndighet under Justitiedepartementet. SHK har till uppgift att från säkerhetssynpunkt utreda alla typer av allvarliga civila eller militära olyckor och tillbud, oavsett om de inträffar till lands, till sjöss eller i luften.

SHK är en s.k. enrådighetsmyndighet, dvs. myndighetens chef är generaldirektören som ansvarar för myndighetens verksamhet inför regeringen. Generaldirektören ska, enligt 10 § förordningen (2007:860) med instruktion för Statens haverikommission, vara jurist med domarerfarenhet. Enligt 6 § i myndighetsinstruktionen leds också varje utredning av en utredare med domarerfarenhet.