Staben IT och digital utveckling är organiserad i 4 enheter och i rollen som IT-arkitekt kommer du tillhöra enheten IT-arkitektur och IT-säkerhet. Vi sitter på SFV:s huvudkontor, i nyrenoverade lokaler, centralt vid Slussen.

Din roll
I rollen som IT-arkitekt kommer du arbeta med att förstå, strukturera, analysera, visualisera och kommunicera SFV:s logiska informationsbehov. Du ansvarar för framtagandet av informations-, begrepps-, och datamodeller.

Exempel på arbetsuppgifter är:
  • Bygga upp metoder och arbetssätt för IT-arkitektur.
  • Facillitera workshops och möten för modellering av både verksamhet och information.
  • Delta i granskning av krav i projekt och systemförvaltning
Du kommer arbeta i nära samarbete med t.ex. processamordnare, informationsägare, arkivarier och myndighetens säkerhetsorganisation.

Din profil
Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning. Du har minst 5 års erfarenhet inom området IT-arkitektur.

Vi vill att du som söker har mycket god och aktuell erfarenhet från:
  • Verksamhetsarkitektur
  • Informationsarkitektur
  • Informationsklassificering
  • Master data management, systemintegration och datalager (DW)
  • Arbete med olika arkitekturramverk, modelleringsspråk och verktyg
Utöver detta är det viktigt att du uttrycker dig väl i tal och skrift i både svenska och engelska. Du behöver ha B-körkort

Vi ser det som meriterande om du har god operativ erfarenhet av olika EA-verktyg samt om du har kunskap om Vintergatan och är certifierad verksamhetsarkitekt. Har du dessutom kunskap om fastighets- och byggbranschen ser vi det som en fördel.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är det viktigt att du är självgående och trivs att ha en ledarroll i möten, workshops och projekt. Du behöver också vara lösnings- och samarbetsorienterad då du kommer behöva anpassa framförandet efter olika deltagare. Det är viktigt att du har en hög analytisk förmåga och ett strukturerat arbetssätt där du kontinuerligt bevakar ny teknik och drivs av att ligga i framkant inom ditt område.

Mer information
SFV tillämpar normalt provanställning.

Denna anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.

Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 70 00. Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se.

Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Vi är stolta över att vara statsanställda och få bidra till en positiv samhällsutveckling.

Sista ansökningsdag är 2020-04-08 och vi ser fram emot din ansökan och CV. Välkommen till oss!

Kontaktpersoner

Andreas Lidfeldt

CIO

010 478 75 11
Mer info
Kontaktperson Andreas Lidfeldt
Telefon 010 478 75 11
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Arkitektur, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.sfv.se/
Sista ansökningsdag 8 apr 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är cirka 400 engagerade och kompetenta kollegor som behöver bli fler för att lyckas med vårt unika uppdrag: att förvalta byggnader och miljöer som den svenska staten äger och som har eller har haft en väsentlig roll i Sveriges historia. Var med och förvalta natur och kultur mellan kust och fjäll, slott och koja. Hoppas att vi ses!

Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter – däribland regeringsbyggnader, domstolar, slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta och utveckla detta på ett långsiktigt hållbart sätt.