Drifttekniker till SFV Centrala Stockholm

Drifttekniker till SFV Centrala Stockholm

Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter – däribland regeringsbyggnader, domstolar, slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta och utveckla detta på ett långsiktigt hållbart sätt.

SFV Centrala Stockholm förvaltar byggnader på Skepps- och Kastellholmen, Riddarholmen, samt i Gamla Stan. Bland våra hyresgäster finns Domstolsverket, Moderna Museet, restaurang- och hotellverksamhet samt privatbostäder.

Värdesätter du att arbeta med unika byggnader som alla har en historia? Går du igång på äldre byggnader med ny teknik? Då kan just du vara den vi söker.

Din roll

Du är, i nära samarbete med tekniska förvaltare, driftansvarig för ett antal byggnader. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är tillsyn och skötsel, felavhjälpande underhåll, mediauppföljning, driftoptimering, systematiskt brandskyddsarbete samt medverkan i projekt.

Utöver ovanstående ingår även att ansvara områdesövergripande för vissa arbetsuppgifter.

Din profil

Vi söker dig med några års erfarenhet i rollen som drifttekniker inom fastighetsbranschen. Du har en utbildning inom fastighetsdrift eller motsvarande, alternativt har du skaffat dig likvärdig kompetens i arbetslivet. Du har några års erfarenhet av överordnade styr – och övervakningssystem. Rollen förutsätter att du har god datavana där du, förutom att ha arbetat med ärende- och underhållssystem i PC och telefon, även har arbetat med Office-paketet. Då det kan ingå beredskapstjänstgöring i tjänsten är B-körkort ett krav.

Flera av våra fastigheter är tekniskt avancerande och vi ser det som meriterande om du har flerårig erfarenhet av mediauppföljning och driftoptimering. Då vi omfattas av Lagen om offentlig upphandling så är förståelse för regelverket kring detta meriterande.

Dina personliga egenskaper är mycket viktiga för oss då du är ansiktet utåt. Som person är du lugn och trygg med en positiv grundsyn. Du har en god förmåga att kommunicera i tal och skrift. Du är lösningsfokuserad, ansvarstagande och är duktig på att samarbeta och skapa samt underhålla yrkesmässiga relationer. Du tar ansvar, strukturerar och driver ditt arbete framåt på egen hand. Att arbeta i kulturhistoriska miljöer är något du värdesätter och du har förståelse för de speciella krav som ställs. Nöjda kunder är viktigt för oss och därför är det självklart för dig att arbeta kundorienterat och ha täta kontakter med hyresgäster, kollegor och entreprenörer.

Mer information
SFV tillämpar normalt 6 månaders provanställning

Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 70 00. Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se

Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Kontaktpersoner

Pierre Svanberg

Driftledare

010-478 74 55
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://sfv.se
Sista ansökningsdag 30 nov (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Att arbeta med att förvalta Sveriges kulturarv innebär att vara varsam om byggnaders själ och karaktär men också att anpassa och utveckla dem för framtiden. Vi är idag cirka 370 anställda på kontor runt om i Sverige. Här finns bland annat fastighetschefer, fastighetsförvaltare, driftledare, förvaltningstekniker, fastighetsutvecklare, administratörer, projektledare och flera andra specialister. Observera att vi inte har möjlighet att hantera spontanansökningar utan hänvisar till de lediga tjänster som läggs ut här.