Drifttekniker till Regeringsbyggnader

Drifttekniker till Regeringsbyggnader

Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter – däribland regeringsbyggnader, domstolar, slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta och utveckla detta på ett långsiktigt hållbart sätt.

Fastighetsområde Regeringsbyggnader förvaltar cirka 219 000 kvm uthyrbar yta, vilket omfattar tio kvarter i södra Klara och Centralposthuset på Vasagatan. Merparten av lokalerna hyrs ut till Regeringskansliet. Bland hyresgästerna finns även kommersiella och publika verksamheter såsom butiker, restauranger och två museer. Fastighetsområdet förvaltar även statsministerns bostäder Sagerska och Harpsund.

SFV Regeringsbyggnader behöver förstärka driftsorganisationen och söker därför drifttekniker. Du kommer att tillsammans med oss andra i driftgruppen att ansvara för driften av regeringskvarteren i Klara.

Din roll
Som drifttekniker är du hyresgästens dagliga kontakt med SFV och i dina huvudsakliga arbetsuppgifter ingår följande:
 • Daglig tillsyn, skötsel och felavhjälpande underhåll av samtliga VVS-anläggningar, undercentraler, fläktrum, kylsystem och övriga tekniska och allmänna utrymmen.
  • Du tar emot och åtgärdar felanmälningar som inkommer till vår kundservice samt återrapporterar till vår hyresgäst.
  • Du genomför förbyggande underhåll enligt schema.
  • Energi- och driftoptimering av byggnadens tekniska installationer.
  • Bevakning av myndighetsbesiktningar.
  • Du deltar i projekt för underhåll och utveckling av fastigheten och dess installationer.


 • Din profil
  Vi söker dig som är utbildad inom drift eller motsvande, alternativt har du skaffat dig likvärdig kompetens i arbetslivet. Du har några års erfarenhet från rollen som drifttekniker i fastighetsbolag eller liknande och har ett stort intresse för arbete med energioptimering och utveckling av driften. Du tycker om att arbeta med människor och har erfarenhet från arbete med VVS-system samt styr- och övervakningssystem eller som installationselektriker. I tjänsten ingår beredskapstjänstgöring och B-körkort krävs.

  Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Då du kommer att ha daglig kontakt med hyresgäster, beställare och entreprenörer vill vi att du är van vid att arbeta kundorienterat. Det är också viktigt att du är kommunikativ och lyhörd samtidigt som du är självständig och tar ansvar för dina arbetsuppgifter.

  Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att svenskt medborgarskap är ett krav.

  Sista ansökningsdag är 2018-11-30 och vi ser fram emot din ansökan och CV.
  Välkommen till oss!

  Mer information
  Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 70 00. Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se.

  Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

  Kontaktpersoner

  Micael Andreasson

  Driftledare

  010-478 72 38
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://sfv.se/
Sista ansökningsdag 30 nov (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Att arbeta med att förvalta Sveriges kulturarv innebär att vara varsam om byggnaders själ och karaktär men också att anpassa och utveckla dem för framtiden. Vi är idag cirka 370 anställda på kontor runt om i Sverige. Här finns bland annat fastighetschefer, fastighetsförvaltare, driftledare, förvaltningstekniker, fastighetsutvecklare, administratörer, projektledare och flera andra specialister. Observera att vi inte har möjlighet att hantera spontanansökningar utan hänvisar till de lediga tjänster som läggs ut här.