Fastighetsrättslig Specialist

Fastighetsrättslig Specialist

Statens fastighetsverk söker en fastighetsrättslig specialist med inriktning värdering

Vill du arbeta med fastighetsrättsliga ärenden och fastighetsvärdering samt bidra till att stödja, stärka och utveckla det fastighetsrättsliga området inom Statens fastighetsverk? Då kan Statens fastighetsverk erbjuda dig ett spännande arbete som fastighetsrättslig specialist på enheten Fastighetsrätt.

Tjänsten

Enheten för Fastighetsrätt består idag av ca 13 medarbetare med kompetenser inom hyres- och arrenderätt, fastighetstransaktioner, lantmäteri, samhällsplanering och infrastruktur. Enheten har ett övergripande ansvar för att stödja, stärka och utveckla det fastighetsrättsliga området inom SFV. Vi arbetar med allt ifrån avyttring och förvärv av fastigheter såväl inrikes som utrikes, förvaltar tomträttsupplåtelser samt deltar i samråd och för dialog med kommuner och andra intressenter i samhällsbyggnadsfrågor och infrastrukturprojekt. Vi för SFV:s talan i förrättningar samt inför domstolar och myndigheter. Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Stockholm och du kommer att rapportera till enhetschefen.

I din roll som fastighetsrättslig specialist ansvarar du för att handlägga fastighetsrättsliga ärenden samt genomföra köp och försäljning av fastigheter. Du är rådgivare åt förvaltningen i allehanda fastighetsrättsliga frågor, handlägger självständigt ärenden om friköp, markupplåtelser och rättsliga utredningar, företräder SFV i lantmäteriförrättningar, deltar i arbete med detaljplaner och plangenomförande samt utför enklare fastighetsvärderingar.

Kvalifikationer
  • Examen från universitetet eller högskola med inriktning fastighetsvärdering, mark- och fastighetsjuridik, fastighetsekonomi eller motsvarande
  • Flerårig erfarenhet av fastighetsrättsligt arbete såsom exploateringsingenjör, lantmätare, fastighetsvärderare eller liknande
  • Meriterande med erfarenhet av fastighetsvärdering samt köp och försäljning av fastigheter inom offentlig förvaltning
  • Kunna uttrycka sig väl på svenska såväl i tal som i skrift samt ha god IT-vana
Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du trygg i en förhandlingssituation och har lätt föra att förmedla kunskap till din omgivning både i tal och i skrift. Du ser samarbete och kommunikation som viktiga framgångsfaktorer. Du förstår de fackmässiga aspekterna inom fastighetsvärdering och fastighetsrätt samt värnar om myndighetens etik och värderingar. Vidare behöver du vara strukturerad och kvalitetsmedveten. I rollen krävs att du är van att handlägga flera parallella ärenden. Du har hög integritet och förmåga att arbeta självständigt, snabbt, noggrant och att prioritera rätt även under tidspress.

Välkommen med din ansökan

Om du tycker att tjänsten som fastighetsrättslig specialist passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta är du välkommen med din ansökan. Sista ansökningsdag är 2019-05-02.

SFV tillämpar normalt 6 månaders provanställning. Tjänsten är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning ska ske före anställning.

Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 70 00. Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se.

Vi samarbetar i denna rekrytering med Fasticon kompetens AB. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryteringskonsult Jeanette Kanka på telefon 0723-899975 eller jeanette.kanka@fasticon.se

Du är också välkommen att kontakta enhetschef Daniel Biazzi på telefon 010-478 70 91 eller daniel.biazzi@sfv.se

Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Vi är stolta över att vara statsanställda och få bidra till en positiv samhällsutveckling.

Fasticon är den marknadsledande kompetensförsörjaren för fastighetsbranschen och delar av samhällsbyggnadssektorn. Vår djupa branschkunskap gör att vi förstår våra kunders kompetensbehov samtidigt som vi fixar drömjobbet till våra kandidater. Vi jobbar rikstäckande och har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Läs mer på www.fasticon.se och sök lediga jobb på www.fasticonjobb.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Juridik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 2 maj 2019 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk (SFV) förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter däribland slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta och utveckla detta på ett långsiktigt hållbart sätt.