Produktspecialist Tillbehör till Bileko, Mekonomen Group

Produktspecialist Tillbehör till Bileko, Mekonomen Group

Om tjänsten

Som Produktspecialist hos får du en viktig roll inom vårt grossistbolag BCP, där vi tydligt påverkar och utvecklar Mekonomen Groups resultat. Detta gör vi genom att erbjuda ett attraktivt, brett och högkvalitativt sortiment av reservdelar, tillbehör och servicematerial. Här kommer du att ansvara för ditt eget produktområde inom verkstadssegmentet (så som borr, svets, tryckluft, AC och däckförbrukning), där du har kontroll över hela processen; från urval av sortiment till att produkten säljs genom våra säljbolag. Detta innefattar bl.a. omvärldsbevakning, prissättning, leverantörskontakter, artikel- och katalogvård samt kampanjarbete för att driva försäljningen. Genom god insyn inom ditt produktområde och tillhörande marknad, tar du också fram prognoser för framtida försäljning. Som Produktspecialist har du en viktig roll i att utveckla BCP till norra Europas bredaste och mest kostnadseffektiva sortiment med branschens högsta tillgänglighet.

Din roll hos oss blir väldigt bred och innehåller både strategiska och operativa arbetsinsatser och dina kontaktytor är många; allt ifrån leverantörer, säljbolag, kategoriansvariga och logistikavdelningen.

Rollen är stationerad på vårt fina kontor i Vasastan men vissa resor förekommer för att t.ex. medverka på mässor. Du ingår i ett team på åtta personer och rapporterar till Inköps- och Kategorichef för tillbehör.

Din profil

För att nå framgång och trivas i rollen tror vi att du några års erfarenhet inom en produkt- eller säljorganisation med ett tekniskt inriktat sortiment, exempelvis från fordons- eller närliggande branscher. Du har också en teknisk bakgrund och gärna ett stort intresse för fordon. Vidare är du en van dator- och systemanvändare och har goda kunskaper i MS Excel. Eftersom rollen innefattar många kontakter både inom och utanför Sverige behärskar du både svenska och engelska väl i tal och skrift.

Som person har du ett strukturerat arbetssätt och är en duktig kommunikatör. Du en prestigelös och proaktiv "doer" som är noggrann och van att hantera affärssystem och stora mängder data. Trivs du dessutom i en kommersiell roll och är delar vårt intresse för bilbranschen så kommer du att passa in mycket bra hos oss.

Vi erbjuder:

Mekonomen Groups utveckling och varumärkesbyggnad har varit väldigt framgångsrik. Vi erbjuder en spännande och utmanande miljö där det finns stort eget utrymme att påverka samt utveckla rollen. Inköp & Kategoriorganisationen inom BCP är en dynamisk och prestigelös organisation med stor teknisk och kommersiell kompetens där vi arbetar nära försäljningsbolagen och det finns en tydlig koppling till koncernens resultat. Vi ställer höga krav på oss själva men erbjuder också en utvecklande arbetsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter.

I denna rekrytering samarbetar vi med Starfinder och frågor om tjänsten och processen besvaras av Susanna Haglund (076 221 67 07) eller Marcus Sölvin (070 074 59 18). Intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Ansökningar till tjänsten tas endast emot via annonsen.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Fordon
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 26 jan 2021 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mekonomen Group gör billivet enklare och mer prisvärt för våra kunder. Det gör vi genom ett brett och lättillgängligt utbud av prisvärda, innovativa lösningar och produkter för konsumenter och företag. Koncernen består av norra Europas ledande bilservicekedjor; FTZ, Inter-Team, MECA, Mekonomen och Sørensen og Balchen. Vi har egen grossistverksamhet, över 450 butiker och över 3 300 verkstäder som verkar under koncernens varumärken.

Bileko Car Parts (BCP) är ett supportbolag inom Mekonomen Group som ansvarar för sortiment, inköp och logistik. Primärt stödjer vi Mekonomen och MECA, men vi stödjer även andra delar av Mekonomen Group. Vi växer och söker nu en driven och engagerad Produktspecialist till vår tillbehörsgrupp.