Ekonomi- och HR-chef till Mentor

Ekonomi- och HR-chef till Mentor

Nu söker vi en Ekonomi- & HR-chef. Det är en omväxlande roll med ett brett ansvarsområde i en dynamisk miljö. Tjänsten är placerad i Stockholm. Tjänsten är 80% för Mentor Sverige (28 anställda) och 20% för Mentor International.

Den övergripande uppgiften är att tillsammans med övriga chefer framgångsrikt bidra till utveckling, tillväxt och effektivisering av verksamheten och att skapa förutsättningar för alla medarbetare att göra detsamma.

Om rollen

Du rapporterar till Generalsekreteraren och ansvarar för att tillsammans med ledningsgruppen proaktivt leda hela verksamheten strategiskt och operativt på styrelsens uppdrag. Du leder, samordnar, utvecklar och följer upp avdelningen för Shared Services som omfattar ekonomi och HR. En kontorsansvarig och en ekonomiansvarig ingår i ditt team.

Du har huvudansvar för organisationens finansiella strategi och ekonomiska rapportering, inklusive extern rapportering såsom årsrapport, effektrapport till GIVA Sverige och större projektrapportering. Du ansvarar för en effektiv och uppskattad samverkan med partnerföretag genom att säkerställa tidsenlig, korrekt och välpaketerad information och underlag.

Som HR-chef arbetar du över hela HR-fältet såväl operativt som strategiskt. Du är bollplank till dina chefskollegor och stödjer dem i arbetsrättsliga frågor, fackliga förhandlingar, systematiskt arbetsmiljöarbete, lönebildning, analys och uppföljning av personalrelaterade nyckeltal samt enskilda personalärenden.

Utveckling av processerna inom HR och ekonomi utifrån legala krav och effektiviseringsbehov är en del av ansvaret.

Kompetensprofil

Mentor är mitt i en spännande förändrings- och digitaliseringsresa med kraftig tillväxt som mål och det är mycket meriterande om du har varit med och drivit en sådan tidigare.

Vi söker en strategisk, analytisk och strukturerad person med en stark ansvarskänsla och genomförandeförmåga. Du har dokumenterat goda ledaregenskaper och kan stimulera och motivera kollegor och medarbetare till utveckling av verksamheten.

Du har en akademisk examen eller motsvarande och minst fem år på nacken som Ekonomi- och HR-chef i en organisation med kollektivavtal. Det är meriterande om du tidigare har arbetat i en ideell verksamhet, särskilt med effektmätning och rapportering. Du får gärna har internationell erfarenhet av stiftelsearbete.

Du bör ha god kännedom om administrations- och ledningssystem. Erfarenhet av IT-, juridik- och fastighetsfrågor är meriterande. Att paketera och presentera ekonomisk och finansiell information för ledningsgrupp och styrelse är du van vid och bekväm med.

Du skapar goda relationer såväl inom som utanför organisationen och är bra på att kommunicera. Du trivs i förändring och öppen för nya utmaningar och uppgifter som kan dyka upp.

Tjänsten är tillsvidare på heltid och stationerad i Stockholm. Vi tillämpar provanställning. Mentor omfattas av Fremias kollektivavtal för tjänstemän och tjänstepension ITP.

Välkommen med din ansökan senast den 24 maj! Vi kommer påbörja rekryteringsprocessen under ansökningsperioden.

Har du frågor? Kontakta gärna:
Cecilia Bernard
cecilia.bernard@mentor.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://mentor.se/
Sista ansökningsdag 24 maj 2021 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mentor Sveriges vision är en värld där unga får växa och utvecklas hälsosamt och drogfritt. Vi är en ideell organisation som arbetar med det kraftfulla verktyget mentorskap för ungdomar mellan 13-17 år. Vår programverksamhet syftar till att skapa framtidstro, stärkt självkänsla och utökad egenmakt. Mer information om Mentor Sverige finns via: www.mentor.se