Redovisningsansvarig sökes till St1, Stockholm

Redovisningsansvarig sökes till St1, Stockholm

Vill du vara en del av ett företag som vill utveckla energibranschen? Vi söker nu en redovisningsansvarig för svenska verksamhetsbolaget och en drivande och ansvarstagande centralgestalt i redovisningsgruppen. Vill du vara med på den resan? Varmt välkommen med din ansökan!

Kan ett energibolag vara en miljökämpe?

Fråga oss och svaret är ett rungande JA! St1 har stor erfarenhet av att driva stationer och vi har en obotlig nyfikenhet på framtiden. Från bränslen som inte påverkar vårt klimat till hur morgondagens smarta påfyllningsstationer ska se ut. Vår vision är att vara den ledande producenten av CO2-medveten energi. Så låter visionen som får oss att kliva ur sängen varje dag. Vår bransch står inför några av världens tuffaste miljöutmaningar och med 1500 obemannade och bemannade stationer i Norden och eget raffinaderi har vi både möjligheten och viljan att ta ansvar och hitta lösningar som bidrar till förändring!

Ansvarsområden som Redovisningsansvarig

Du kommer att självständigt vara redovisningsansvarig för St1 Sverige AB inkluderat bokslutsprocess, finans & myndighetsrapportering, revisioner och andra nära tillhörande aktiviteter/processer.

Rollen agerar även som redovisnings- och rapporteringsstöd till affären, lokala ledningen och St1-gruppen. Vi ser att du kommer att vara den självklara drivkraften från avdelningen när det gäller deltagande och samordning av olika företagsprojekt där redovisnings- och rapporteringskunskaper har värde. Med följer också ett ansvarig för att alla St1-företag i Sverige rapporteras korrekt och följer god redovisningssed.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Redovisningsansvarig för St1 Sverige ABs (inkl. Skansfred AB)
 • Samordna och äga de årliga revisionerna
 • Kvalitetsgranska den månatlig rapportering till ledningen
 • Myndighetsrapportering till t ex SCB, Energimyndigheten och Skatteverket
 • Uppföljning och resultatanalys
 • Superuser i ekonomisystemet D365 General Ledger
 • Driva och medverka i olika förbättringsprojekt kring bokslutsprocessen, rapporteringen
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig med akademisk utbildning och som har minst 5 års erfarenhet av liknande roll. Du har en mycket stark teknisk redovisningskunskap, företrädesvis i K3-regelverket. Har du jobbat med rapportering till utländskägare ses det som meriterande liksom att ha erfarenhet av snabbrörliga miljöer med korta beslutsvägar. St1 agerar i en miljö med mycket myndighetskontroll så har du erfarenhet av miljöer med hög skattekomplexitet är det en fördel.

Personliga egenskaper

På St1 råder det en entreprenöriell miljö, vilket ställer krav på att både jobba på ett strukturerat och genomtänkt sätt samtidigt som man måste ha en flexibilitet i sitt arbetssätt. Rätt person är ansvarstagande och samarbetsorienterad och har ett lösningsorienterat sätt. Man har stor påverkansmöjlighet i rollen och man behöver vara öppen för förändring samt ha pondus att fatta beslut och agera informell ledare.

Vad erbjuder företaget dig?
 • En central, bred och betydelsefull roll i ett bolag i en bransch som är under stor förändring med flera spännande projekt.
 • Bonuslön
 • Träningsmöjligheter, motionsbidrag samt subventionerad företagshälsovård
 • Föräldrautfyllnad av lön
 • Andel i företagets vinstandelsstiftelse m.m
På vår karriärsida kan du läsa mer om hur det är att arbeta hos oss: https://career.masterhelp.se/st1-refinery

Placeringsort: Sundbyberg

Om St1

St1 är ett modernt finländskt energiföretag med visionen att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi. Miljöfrågan är ständigt prioriterad hos oss och att minimera fossil CO2-påverkan är vårt viktigaste uppdrag. Vi utmanar gamla sanningar och ifrågasätter metoder för att hitta nya fiffiga sätt att utveckla vår affär med kunden och miljön i fokus. En av våra investeringar är anläggningen för produktion av närproducerad hållbar etanol vid vårt raffinaderi i Göteborg. Utvecklingen av avancerade biodrivmedel måste ske stegvis och anpassas till bilparken i Sverige och i takt med att bilindustrin introducerar mer miljöanpassade bilar. St1s affär omfattar hela kedjan från raffinering av råolja, försäljning till slutkund samt stora satsningar på etanol, vindkraft och geotermisk djupvärme. Vi producerar drivmedel som vi säljer till privatkunder via vårt stationsnät, till industri- och marinkunder via direktförsäljning samt till andra oljebolag. Våra depåer finns runt om i landet, för att kunna leverera produkterna på ett mer kostnads- och miljömässigt sätt. Vi har varuförsörjning för att säkerställa tillgång och efterfrågan i rätt balans. Bolaget har sex produktionsanläggningar för bioetanol i Finland, ett raffinaderi i Göteborg och sammanlagt 1200 St1- och Shellstationer i Finland, Sverige och Norge. Bolaget har sitt huvudkontor i Helsingfors. Stationsnätet i Sverige består av runt 500 stationer. Ca 300 automatstationer under St1-varumärket, drygt 100 servicestationer under Shellvarumärket samt ca 100 stationer speciellt anpassade för tung trafik under Shell TruckDiesel-varumärket. St1s automatstationer erbjuder alltid ett lågt pris. Shellstationerna erbjuder ett fullserviceutbud.

I denna rekryteringsprocess samarbetar St1 med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Magnus Åberg på 070-981 77 51 eller Ulrika Sjöqvist på 070-166 08 60. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 30 augusti 2020. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.Välkommen med din ansökan!
Sökord: Accountant, Senior accountant, Sr. accountant, Financial accountant, Financial controller, Finance control, Accounting controller, Accounting specialist, FP&A, Controller, redovisningsekonom, junior redovisningsekonom, jr. Redovisningsekonom, redovisare, senior redovisningsekonom, redovisningsansvarig, redovisningsspecialist, finansiell controller, Business analyst, analyst, Senior analyst, Sr. Analyst, Controller, Business Controller, Junior controller, Jr. controller, Pricing controller, Market controller, Sales controller, Financial controller, Reporting controller, Audit, verksamhetscontroller, analytiker, affärscontroller, kalkylerare, omvärldsbevakning, koncerncontroller, koncernredovisning
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)