Projektledare Produktutveckling - Hellefors Bryggeri

Projektledare Produktutveckling - Hellefors Bryggeri

Hellefors Bryggeri AB grundades på 1930-talet och förvärvades 2008 av Spendrups Bryggeri. Hellefors Bryggeri är ett självständigt försäljningsbolag som specialiserat sig på handelns egna varumärken (EMV/ private label). Hellefors Bryggeri är en aktiv partner till handeln för att tillhandahålla läsk, öl, vatten, cider och funktionella drycker samt erbjuder legotillverkning. Vår ambition är att vara Sveriges ledande EMV producent inom dryck och 2020 sålde vi 46,6 miljoner liter och omsatte ca 133 mkr. Som en del av Spendrupskoncernen ges Hellefors tillgång till moderna produktionsanläggningar i Hällefors (Grythyttan) och Grängesberg i Dalarna.

Vår ambition är att vara Sveriges ledande EMV producent inom dryckesområdet vilket innebär att vi strävar efter att också vara det mest ansvarstagande företaget. Grundläggande för oss är proaktivitet och att ta ansvar i relation till omvärld, kunder, leverantörer och medarbetare. Vårt arbete för hållbar utveckling baserar sig på FN:s Global Compact och OECD´s principer för kvalitet, arbetsrätt, miljöhänsyn, antikorruption och mänskliga rättigheter.

Tjänsten består huvudsakligen av att projektleda och koordinera produktutvecklingsprojekt för dryck för våra EMV- och legokunder både inom Sverige och export. Från idé till genomförande och implementering på produktionsort. Arbetet sker med stöd av Spendrups centrala Produktutvecklingsteam. I tjänsten ansvarar du även för framtagning av textunderlag till förpackningar, korrekturläsning samt märkningsfrågor kopplat till livsmedelslagstiftning. Du deltar i projektmöten och kundmöten. Hantering av eventuella reklamationer. Samarbete med specialorder för att följa upp våra leveranser

I rollen kommunicerar du dagligen med kollegor på Produktutveckling, Försäljning och Varuförsörjningen. Du har även kontakter med våra kunder. En av våra exportkunder är Spendrups International som du kommer att ha mycket kontakt med.

Kravprofil och personliga egenskaper
  • Några års arbetslivserfarenhet gärna inom dryckesindustrin eller motsvarande erfarenhet inom livsmedelsproduktion, såsom exempelvis mejeri.
  • Utbildning inom livsmedelsteknik, biokemi eller motsvarande är meriterande men inget krav
  • Det är meriterande om du har erfarenhet av projektarbete.
  • God förmåga att hantera Microsoft Office.
  • Det är meriterande om du har erfarenhet av M3, qnova, och PLM
  • Tjänsten kräver att du har goda kunskaper i engelska både tal och skrift - viktig del i arbetet är kontakt med internationella leverantörer och partners.
  • Meriterande om du tidigare arbetat med ISO 14001 och FSSC 22 000.
  • B-körkort
För att lyckas i rollen som Projektledare Produktutveckling behöver du vara en driven person för att självständigt kunna driva dina projekt framåt. Du bör ha en god kommunikationsförmåga och samarbetsförmåga för att kunna driva tvärfunktionella projekt. Arbetet kräver noggrannhet och bra struktur, samt att du har ett flexibelt tänkesätt och god problemlösningsförmåga. Man hanterar en mängd projekt därför är en hög nivå av stresstålighet en uppskattad egenskap. En viktig egenskap är att ha en helhetssyn för företaget och verksamheten inom företagets olika avdelningar.

Välkommen in med din ansökan!

Sista ansökningsdag: 30/6, urval sker löpande

Tillträdesdag: 8 augusti eller efter överenskommelse

Varaktighet/arbetstid: Tillsvidare/Heltid

Placeringsort: Stockholm, vi flyttar till S:t Eriksgatan i augusti

För mer information om tjänsten: Marie Sjögren, Affärschef, 076-7694530, marie.sjogren@helleforsbryggeri.se

För mer information om rekryteringsprocessen: Elvira Egarp, HR-specialist rekrytering, elvira.egarp@spendrups.se

Din ansökan

För denna tjänst behöver vi inget personligt brev, du ansöker istället genom att svara på några korta urvalsfrågor och bifoga ditt CV. Om du uppfyller kraven kommer du även att få göra två urvalstester som skickas till din mejl. Dessa måste slutföras för att du ska vara aktuell i rekryteringsprocessen.

Varför använder vi urvalstestser?

Vi på Spendrups tror att våra medarbetares olikheter bidrar till vår framgång och vill att våra medarbetare ska spegla det samhälle vi lever i. För att utvärdera våra kandidater som uppfyller grundkraven så objektivt som möjlighet använder vi Alva Labs urvalstester. På så sätt kan vi hitta kandidater med störst sannolikhet att passa och trivas i rollen.

Slutkandidater kommer efter sitt godkännande att omfattas av en bakgrundskontroll.

Spendrups vision är att vara ett bryggeri i världsklass. Det innebär att vi stolt vill kunna jämföra oss med de bästa i världen i allt vi gör. Det gäller de produkter vi lanserar och de relationer vi bygger, hur vi agerar i nuet och hur vi satsar på sikt. Vår mission är att med kreativ kraft, långsiktigt ansvarstagande och passion skapa smakupplevelser och relationer i världsklass. Som medarbetare på Spendrups har du en viktig roll i vår gemensamma strävan mot världsklass och vi ser gärna att du identifierar dig själv med våra värderingar: Stolthet, Äkthet, Nyskapande och Handlingskraft.

Välkommen in!
Mer info
Kontaktperson Elvira Egarp
Telefon 0702047776
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 30 juni 2022 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i femte generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har cirka 1 100 medarbetare och omsätter cirka 4 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och OMAKA. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet.