Key Account Manager - Servicehandeln

Key Account Manager - Servicehandeln

Spendrups söker en Key Account Manager för servicehandeln!

Som KAM på servicevaruhandeln får du förtroendet att vidareutveckla Spendrups redan starka marknadsposition inom området. Tjänsten ansvarar för samtliga produktkategorier och du har ett totalansvar för Spendrups samarbete med flera av de största kunderna inom servicevaruhandeln, men det kan även tillkomma kunder inom nya marknader, samt att rollen innebär även en viss del nykundsbearbetning inom just nya marknader. Du har budget och resultatansvar för försäljningsvolym, bruttobidrag och bidrag efter säljkostnader. Som medarbetare hos oss har du stora möjligheter att påverka och att utvecklas. Rollen har många kontaktytor både internt och externt.

Du ingår i ett team om 10 personer som arbetar med den centrala kundbearbetningen inom dagligvaruhandeln, servicevaruhandeln samt nya marknader. I divisionen ingår centrala kundfunktioner och fältsäljkår, men även stödfunktionerna affärssupport, och kundmarknad. Divisionen har drygt 50 medarbetare. Du rapporterar till senior affärsområdeschef för affärsområde retail.

Kravprofil och personliga egenskaper
  • Du har akademisk examen med ekonomisk inriktning eller likvärdigt
  • Du har erfarenhet av att ha arbetat som Key Account Manager eller liknande tjänst under flera års tid. Det är meriterande om du har runt 10 års arbetslivserfarenhet inom området. Du har därför dokumenterad erfarenhet av större affärsförhandlingar och kan redogöra för affärsframgångar.
  • Du har dokumenterade erfarenheter från servicehandeln. Sannolikt har du jobbat som säljare tidigt i karriären. Har du erfarenheter från kundsidan t ex som inköpare är detta mycket meriterande, även kvalificerat arbete i butik är en merit, ansvar som category manager på leverantörssidan är mycket meriterande.
  • Du skriver och talar svenska samt engelska obehindrat.
  • Du är en duktig/avancerad användare av Microsoft Office och är en van analytiker av marknadsdata, t ex från Nielsen, Catman solution, Delfi och Gfk.
  • Du har B-körkort (antal resdagar är ca 10-20 per år)
Som person är du självgående, tar initiativ och är resultatorienterad. Du är bra på att prioritera och hantera variationer i arbetsmängden. Du beskriver dig även som en utåtriktad och relationsskapande person som har lätt att få med sig sina interna och externa kollegor och kunder. Du har en utvecklad samarbetsförmåga och är entreprenöriellt lagd och ser utmaningar som möjligheter. Utöver det arbetar du metodiskt och strategiskt och har en mycket god numerisk och analytisk förmåga.

Sista ansökningsdag: 22 maj

Tillträdesdag: Tillträde efter överenskommelse, men önskvärt månadsskiftet augusti/september 2022

Varaktighet/arbetstid: Tillsvidare/heltid

Placeringsort: Stockholm, vi flyttar till S:t Eriksgatan i augusti 2022

För mer information om tjänsten: Jonas Orrestedt, Senior AO-chef Retail, +46701827807
För mer information om rekryteringsprocessen:
Elvira Egarp, HR-specialist rekrytering, elvira.egarp@spendrups.se

Din ansökan

För denna tjänst behöver vi inget personligt brev, du ansöker istället genom att svara på några korta urvalsfrågor och bifoga ditt CV. Om du uppfyller kraven kommer du även att få göra två urvalstester som skickas till din mejl. Dessa måste slutföras för att du ska vara aktuell i rekryteringsprocessen.

Varför använder vi urvalstestser?

Vi på Spendrups tror att våra medarbetares olikheter bidrar till vår framgång och vill att våra medarbetare ska spegla det samhälle vi lever i. För att utvärdera våra kandidater som uppfyller grundkraven så objektivt som möjlighet använder vi Alva Labs urvalstester. På så sätt kan vi hitta kandidater med störst sannolikhet att passa och trivas i rollen.

Slutkandidater kommer efter sitt godkännande att omfattas av en bakgrundskontroll.

Spendrups vision är att vara ett bryggeri i världsklass. Det innebär att vi stolt vill kunna jämföra oss med de bästa i världen i allt vi gör. Det gäller de produkter vi lanserar och de relationer vi bygger, hur vi agerar i nuet och hur vi satsar på sikt. Vår mission är att med kreativ kraft, långsiktigt ansvarstagande och passion skapa smakupplevelser och relationer i världsklass. Som medarbetare på Spendrups har du en viktig roll i vår gemensamma strävan mot världsklass och vi ser gärna att du identifierar dig själv med våra värderingar: Stolthet, Äkthet, Nyskapande och Handlingskraft.

Välkommen in!
Mer info
Kontaktperson Elvira Egarp
Telefon 0702047776
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning, Key Account Manager
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 22 maj 2022 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i femte generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har cirka 1 100 medarbetare och omsätter cirka 4 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och OMAKA. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet.