BI-ansvarig till Spendrups i Stockholm

BI-ansvarig till Spendrups i Stockholm

Vill du ta ägandeskap för hur Sveriges största bryggeri använder sin data? Bli en del av de familjeägda bryggeriet Spendrups!

Vill du bidra med insiktsfulla lösningar som utvecklar Spendrups verksamhet? I rollen som ansvarig för vårt Business Intelligence tar du ett helhetsansvar för vårt arbete och jobbar med att lyfta upp och driva frågan hur vi arbetar och konsumerar data. Du kommer sätta vår roadmap, övergripande arkitektur och utifrån din erfarenhet samt förståelse fortsätta driva vår BI-ambition.

Välkommen in till bryggeriet som brygger för nästa generation!

Vi erbjuder dig

Hos oss får du en tongivande och effektfull roll i vår verksamhet där du kommer ansvara för digitaliseringen vad gäller dataområdet. Här har du stor möjlighet att forma din roll och vårt Business Intelligence-område. Vi ger dig:
  • Möjligheten att sätta data i första rummet hos oss och driva implementationen av Power BI hos oss
  • En uppskattad roll i vår verksamhet, där du nyttja hela din kompetens inom BI - strategi, behovsanalys och affärsutveckling
  • Ett företag som strävar efter att skapa och bevara en familjekänsla som kännetecknas av gemenskap och delaktighet samt ser stillestånd detsamma som tillbakagång.
Det här gör du hos oss

Du kommer jobba för att vår verksamhet som helhet fattar så bra affärsbeslut som möjligt. Du kommer äga hela vårt BI-område och blir involverad i allt från strategiska vägval till realiserad nytta. Detta innebär att du kommer uppmärksamma, förstå och utmana oss för att skapa affärsnytta genom systemlösningar och arbetssätt. Du kommer:
  • Hjälpa oss besvara frågor som vilket behov av data vi har och hur vi kan arbeta med data på bästa sätt
  • Ansvara för våra BI-produkter, designa visualiseringslösningar och driva utvecklingen av self-serviceverktyg
  • Bistå vår digitalisering och förflyttning mot en mer datacentrerad organisation.
Ditt team och arbetsplats

Ditt närmsta team är controlleravdelningen och du kommer jobba mot hela vår kommersiella och varuförsörjningsverksamhet samt andra intressenter.

Vi flyttar in i ett nytt modernt kontor i Hagastaden på St. Eriksgatan i Stockholm mot slutet av sommaren. Vi är måna om att du ska arbeta på det sätt som passar dig och uppgiften allra bäst och vi tillämpar en hybridmodell, med arbete både hemma och på plats.

Mer om dig

Vi söker dig som är kunddriven och målinriktad samt har ett öga för detaljer med förmågan att samtidigt se helheten och ta beslut som är rätt för hela företaget. Då du har kontakt med många intressenter och dagligen kollaborerar med andra, är det viktigt att du har en god förmåga att samarbeta och knyta kontakter. Dessutom tar du ansvar från idé till leverans och uppföljning.

Vi ser gärna att du arbetat med verksamhetsutveckling och trivs med att förklara och lära ut inom ditt kompetensområde. Du har erfarenhet av olika Business Intelligence-verktyg och har förståelse för de tekniska lösningarna samt ett intresse att digitalisera verksamheter. Eftersom vi använder Microsofts produkter är det såklart fördel att ha jobbat med dessa.

Så här får vi kontakt

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
Mer info
Kontaktperson Gustaf Hallqvist Osterman
Telefon 0736544607
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, Teknik & Ingenjör, Systemanalytiker, Matematik, Statistik & Information
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Ada Digital
Sista ansökningsdag 8 sept 2022 (22 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är Spendrups, det svenska familjebryggeriet som grundades 1897 i Grängesberg, Dalarna. I dag arbetar den femte generationens familjemedlemmar inom företaget. I vår familj ingår givetvis också alla våra drygt 1100 medarbetare, som jobbar i Grängesberg, Hällefors, Visby och runt omkring i landet. I vårt breda sortiment finns bla varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes och Briska. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och OMAKA.

Spendrups vision är att vara ett bryggeri i världsklass. Det innebär att vi stolt vill kunna jämföra oss med de bästa i världen i allt vi gör. Det gäller de produkter vi lanserar och de relationer vi bygger, hur vi agerar i nuet och hur vi satsar på sikt. Vår mission är att med kreativ kraft, långsiktigt ansvarstagande och passion skapa smakupplevelser och relationer i världsklass.

Läs mer här: https://karriar.spendrups.se/