Rådgivare; specialpedagog/speciallärare till Resurscenter Dövhörsel

Rådgivare; specialpedagog/speciallärare till Resurscenter Dövhörsel

Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning - oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndigheten har cirka 1 200 medarbetare och verksamhet i hela landet.

Arbetsuppgifter

Resurscenter dövhörsel är en del av det samlade stödet inom Specialpedagogiska skolmyndigheten och arbetar för barn och elever med dövhet/hörselnedsättning och utvecklingsstörning. Vid resurscenter arbetar vi i tvärprofessionella team där specialpedagog och psykolog ingår. Resurscenter Dövhörsel söker rådgivare; en legitimerad lärare med specialpedagog/speciallärarexamen med fördjupning inom dövhörsel och utvecklingsstörning.

I arbetet med specialpedagogiskt stöd ingår främst utredningsverksamhet.
Du kommer att arbeta i tvärprofessionella team med specialpedagogiska utredningar för elever med dövhörselnedsättning och utvecklingsstörning. Vid varje enskild utredning samverkar du med olika aktörer såsom respektive skola, kommun, landsting och region. Andra uppgifter kan vara specialpedagogisk rådgivning, att leda och genomföra olika utbildningsinsatser. I arbetet som rådgivare ingår även att delta i olika nationella och internationella nätverk och arbetsgrupper, följa forskning och beprövad erfarenhet inom området samt delta i utvecklingsarbete. Målgruppen är barn/elever från förskola till gymnasiet. Vi arbetar nationellt vilket gör att resor ingår i tjänsten, stationeringsort är Stockholm.

Kvalifikationer

Du ska vara legitimerad lärare med specialpedagogexamen eller speciallärarexamen.
Du har erfarenhet av specialpedagogiska utredningar och kartläggningar.

Arbetet kräver att du
 • har erfarenhet av arbete med barn och elever med döv/hörselnedsättning
 • är väl förankrad i skolans värdegrund
 • är väl insatt i skolans styrdokument samt barnkonventionen
 • har god förmåga och erfarenhet av att arbeta självständigt och i team både internt och externt
 • har god förmåga att använda svenska språket i tal och skrift
Det är meriterande om du har:
 • fördjupning inom dövhörsel och eller utvecklingsstörning.
 • erfarenhet av arbete med barn och elever med flerspråkighet
 • erfarenhet av teckenspråk alternativ och kompletterande kommunikation, AKK
 • kunskap om läromedel kring resurscentrets målgrupp
 • förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska, i samband med internationella kontakter och för att kunna ta del av forskningsresultat
 • har god vana att hantera IT baserade arbetsredskap
Vi lägger stor tonvikt vid personliga egenskaper.

Om anställningen

Anställningsform: tillsvidareanställning
Omfattning: heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Fackliga företrädare:
Gunnel Torége OFR/S tel 010-473 51 07
Vuokko Einarsson Saco-s tel 070-575 82 03

Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning. Vid all rekrytering sätter vi värde på de kvalitéer som jämställdhet och mångfald tillför verksamheten.

I denna rekrytering samarbetar vi med Poolia.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 2 dec (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande - Rätt individ. På rätt plats. Alltid.