Sakkunnig inom Miljö

Sakkunnig inom Miljö

Välkommen till en värd full av möjligheter!

Specialfastigheter är ett av Sveriges ledande fastighetsbolag. Vi är ett statligt ägt bolag som äger, förvaltar och utvecklar unika fastigheter som kännetecknas av säkerhet i framkant. Vår affärsmässiga och framåtriktade företagskultur bygger på säkerhet, närhet, långsiktighet och samverkan - alltid med hållbart värdeskapande i fokus.

Vår organisation utgår från tre affärsområden - Kriminalvård, Försvar och rättsväsende samt Institutionsvård och övriga specialverksamheter. Fastighetsinnehavet har en lokalyta på drygt 1,1 miljoner kvadratmeter med ett marknadsvärde som uppgår till cirka 29 miljarder kronor. Vi är cirka 160 medarbetare och huvudkontoret är delat mellan Linköping och Stockholm. Utöver det har vi kontor i Lund, Göteborg, Örebro och Sundsvall.Om tjänsten
Vi söker en Miljösakkunnig som brinner för att skapa långsiktigt hållbara fastigheter och en sund vistelsemiljö genom att driva på och utveckla vårt miljö- och hållbarhetsarbete. Som sakkunnig blir du en del av ett energifyllt team som präglas av kompetens och arbetsglädje, ett team som skapar mervärde för vår verksamhet och våra kunder. Förutom teamets kompetenser inom teknik och miljö kommer du arbeta nära bolagets strateger med nationellt övergripande miljö- och hållbarhetsfrågor. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar att:
  • Agera sakkunnig och vara ett aktivt stöd i bolagets miljöarbete
  • Underhålla och utveckla vårt miljöledningssystem som är certifierat enligt ISO 14001
  • Genomföra interna och externa miljörevisioner
  • Verka som bolagets miljöbyggnadssamordnare
  • Planera och utföra utbildningar inom miljöområdet (t ex inom miljöbyggnad, avfall, kemikalier)
  • Utveckla och implementera våra instruktioner och styrande dokument inom miljö och hållbarhetsområdet
Om dig
För att vara framgångsrik i den här rollen behöver du ha en god kunskap och förståelse för miljö- och hållbarhetsfrågor inom bygg och fastighetsbranschen inklusive den lagstiftning som styr på området. Du har en universitets-/högskoleexamen med miljöinriktning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt, som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska även ha dokumenterad erfarenhet av arbete med miljöledningssystem.

Utöver utbildning är du certifierad miljöbyggnadssamordnare och har minst fem års branscherfarenhet av att aktivt driva på och utveckla rutiner och processer inom miljö och hållbarhet, såväl i tidigt skede i byggprocessen som i förvaltningsskede. Rollen innefattar mycket muntlig och skriftlig kommunikation med såväl interna som externa personer, vilket ställer krav på en god kommunikationsförmåga.

Det är meriterande med tidigare erfarenhet av:
  • Kemikalier i byggmaterial
  • Avfallshantering
  • Biologisk mångfald
  • Hållbart samhällsbyggande
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, ditt engagemang och din drivkraft. Du gillar utmaningar och samarbete med team och kollegor. Du är analytisk och strukturerad, dessutom har du ett helhetstänk, ser sammanhang och trivs i en roll med mycket ansvar. Du känner dig trygg i din kompetens och tycker om att dela den med andra.

Placering
Din placering är inom enheten Teknik som ansvarar för utformningen av våra företagsövergripande rutiner och instruktioner inom miljöområdet. Enheten finns representerad i Linköping och Stockholm. Din placeringsort blir därmed Linköping eller Stockholm, men då verksamhetens fastighetsbestånd är rikstäckande innebär tjänsten resor. Körkort för personbil är ett krav.

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Låter det intressant?
Välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag är 28 januari men ansök gärna redan idag då urval görs löpande.

I och med att våra hyresgäster bedriver säkerhetskänslig verksamhet och med hänsyn till våra egna höga krav på säkerhet så utför vi en särskild säkerhetsbedömning genom att genomföra ett säkerhetsprövningssamtal och ta del av lagakraftvunna domar från svenska domstolar. Vi genomför även drogtest genom vår företagshälsovård innan anställning. Utöver detta kräver en del av våra kunder i vissa fall inplacering i säkerhetsklass och efterföljande registerkontroll i enlighet med Säkerhetsskyddslagen (2018:585 kap. 3).

Fackliga företrädare
Akademikerföreningen, Sofia Nilsson, 010-788 62 48
Unionen, Lena Germundsson, tel. 010-788 62 40
SEKO, Roger Törngren, tel. 010-788 62 78
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.specialfastigheter.se/
Sista ansökningsdag 28 jan 2021 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Välkommen till en värd full av möjligheter. Hos oss har du alla möjligheter att göra skillnad. Specialfastigheter är ett av Sveriges ledande fastighetsbolag. Vi är ett statligt ägt bolag som äger, förvaltar och utvecklar unika fastigheter som kännetecknas av säkerhet i framkant. Vår affärsmässiga och framåtriktade företagskultur bygger på säkerhet, närhet, långsiktighet och samverkan. Vi värdesätter våra medarbetares kompetens och hos oss erbjuds du varierande arbetsuppgifter, spännande utmaningar och ständig utveckling. Gemenskap och engagemang är det som hela tiden för oss framåt. Vår organisation bygger på tre affärsområden - Kriminalvård, Försvar & rättsväsende samt Institutionsvård & övriga specialverksamheter. Fastighetsinnehavet har en lokalyta på drygt 1,1 miljoner kvadratmeter med ett marknadsvärde som uppgår till cirka 21 miljarder kronor. Vi är 130 medarbetare och huvudkontoret är delat mellan Linköping och Stockholm. Utöver det har vi kontor i Lund, Göteborg, Örebro och Sundsvall.