Hos oss blir du en del av Sveriges ledande fastighetsbolag när det gäller säkerhetsfastigheter. Flera av våra kunder bedriver verksamhet som är av betydelse för vårt lands säkerhet, vilket ställer speciella krav både på lokalerna och på oss. Just nu befinner vi oss i en kraftig tillväxtfas och vår projektvolym är större än någonsin tidigare - därför behöver vi bli fler! Välkommen till Specialfastigheter!Om tjänsten
Vi söker en interncontroller som ska vara med och driva vårt kvalitets- och förbättringsarbete framåt. Som interncontroller hos oss är ditt huvuduppdrag att ansvara för internkontrollgranskning, verksamhetsrevision, ärendehantering och övrigt kvalitetsarbete. För oss är det viktigt att ligga steget före och din uppgift blir att arbeta proaktivt med ständiga förbättringar.

Internkontroll består av framtagande av internkontrollplan, granskningar, uppföljning av åtgärder och rapportering. Internkontrollgranskningen syftar till att följa upp förbättringsarbete kopplat till våra mest prioriterade och komplexa områden.

Vid genomförandet av verksamhetsrevisioner blir din roll att samordna arbetet, ta fram revisionsplaner, stötta revisorer och verksamheten samt säkerställa kvaliteten i genomförda granskningar. Vi utför revisioner mot standarden för informationssäkerhet (ISO 27000), miljö (ISO 14001), kvalitet (ISO 9001) samt arbetsmiljö (ISO 45001).

I rollen som interncontroller ingår att säkerställa kvaliteten på avvikelserapporteringen, följa upp och analysera avvikelser samt utveckla processen för ärendehantering. En viktig del i detta arbete består i att stötta verksamheten i dess hantering av ärenden och agera bollplank. I rollen ingår även att vara delaktig i övrigt kvalitetsarbete för ledningssystem, processledning, utbildning och omvärldsbevakning.

Om dig
Vi söker dig som har akademisk utbildning inom ekonomi, kvalitet, statsvetenskap eller likvärdig kunskap förvärvad på annat sätt. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av liknande arbete i form av kvalitetsarbete, processutveckling och förbättringsarbete. För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet av interna och externa revisioner samt arbete i enlighet med ISO-standarder, med fördel ISO 14001 och ISO 27000.

Som person bör du vara självgående, strukturerad, analytisk och noggrann. Det krävs också att du är drivande, målinriktad och nytänkande. Du ska ha en god kommunikativ förmåga och vara bra på att uttrycka dig i både tal och skrift. Vi förutsätter att du har lätt för att skapa goda relationer och att du har en bra samarbetsförmåga och kan förmedla ditt budskap på ett pedagogiskt sätt.

Placering
Din placeringsort kommer att vara Linköping eller Stockholm, men då verksamhetens fastighetsbestånd är rikstäckande innefattar tjänsten en del resor.

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Ansökan
Välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag är 18 december.
Vi genomför en särskild säkerhetsbedömning genom att genomföra ett säkerhetssamtal och ta del av lagakraftvunna domar från svenska domstolar. Vi genomför även drogtest genom vår företagshälsovård innan anställning. Utöver detta kräver en del av våra kunder i vissa fall inplacering i säkerhetsklass och efterföljande registerkontroll i enlighet med Säkerhetsskyddslagen (2018:585 kap. 3).

Fackliga företrädare
Akademikerföreningen, Thony Eriksson, 010-788 62 37
Unionen, Lena Nibell, tel. 010-788 62 47
SEKO, Roger Törngren, tel. 010-788 62 78
Ledarna, Fredrik Persson, tel 010-788 62 28

Specialfastigheter är ett statligt ägt företag som äger, utvecklar och förvaltar bland annat kriminalvårdsanstalter, ungdomshem, domstolsbyggnader och polisfastigheter. Det är speciella verksamheter som ofta utgör viktiga samhällsfunktioner och som ställer höga krav - framför allt på säkerhet och hållbarhet. Vårt fastighetsinnehav har en lokalarea på cirka 1,1 miljoner kvadratmeter och ett marknadsvärde som uppgår till närmare 34 miljarder kronor. Fastigheterna finns i drygt 60 kommuner, från Ystad i söder till Haparanda i norr, och där finns också våra cirka 200 medarbetare.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Organisationsutveckling
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.specialfastigheter.se/
Sista ansökningsdag 18 dec 2022 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi värdesätter våra medarbetares kompetens och hos oss erbjuds du varierande arbetsuppgifter, spännande utmaningar och ständig utveckling. Gemenskap och engagemang är det som hela tiden för oss framåt.