Chef Teknikstöd till fastighetsbolag i framkant

Chef Teknikstöd till fastighetsbolag i framkant

Välkommen till en värd full av möjligheter!

Specialfastigheter är ett av Sveriges ledande fastighetsbolag. Vi är ett statligt ägt bolag som äger, förvaltar och utvecklar unika fastigheter som kännetecknas av säkerhet i framkant. Vår affärsmässiga och framåtriktade företagskultur bygger på säkerhet, närhet, långsiktighet och samverkan.

Vår organisation bygger på tre affärsområden - Kriminalvård, Försvar och rättsväsende samt Institutionsvård och övriga specialverksamheter. Fastighetsinnehavet har en lokalyta på drygt 1,1 miljoner kvadratmeter med ett marknadsvärde som uppgår till cirka 26 miljarder kronor. Vi är cirka 150 medarbetare och huvudkontoret är delat mellan Linköping och Stockholm. Utöver det har vi kontor i Lund, Göteborg, Örebro och Sundsvall.

2018 placerade vi oss högst i Nyckeltalsinstitutets mätning Attraktiv Arbetsgivarindex. Mätningen beskriver arbetsvillkoren i en organisation genom nio nyckeltal. Specialfastigheter har placering 1 av 235 medverkande organisationer.
Vi söker en engagerad och processorienterad ledare som vill vara med och utveckla vår verksamhet. Vi äger och förvaltar unika fastigheter över hela Sverige med säkerhet och långsiktighet i fokus.

Om tjänsten
Ditt uppdrag är att driva arbetet med planering, utveckling och uppföljning av interna projekt och processer. Du säkerställer att Specialfastigheter ligger i framkant vad gäller kvalitet, dokumentation och processutveckling. En viktig del i arbetet handlar om att tydligt kommunicera och förankra genomförda analyser och initiera åtgärder i syfte att skapa en effektiv organisation som arbetar enhetligt. Du får en central roll inom bolaget och kommer att ha många kontaktytor inom organisationen. Du leder ett team bestående av nio specialister och arbetar i nära samarbete med enhetschefen.

Dina arbetsuppgifter
 • Ansvara för utveckling, förankring och kommunikation av Specialfastigheters tekniska riktlinjer utifrån fattade beslut och myndighetskrav
 • Leda och utvärdera interna utvecklingsprojekt kopplade till bolagets kvalitetsmål
 • Budget- och prognosarbete
 • Ansvar för företagets utvecklingsråd
 • Personalansvar för nio medarbetare
 • Representera Specialfastigheter i olika branschforum
Om dig
 • Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning inom bygg- och fastighet samt miljö
 • God kunskap och kännedom om lagkrav inom bygg- och fastighetsområdet
 • Erfarenhet av att driva projekt och god kännedom i projektprocessen
 • Erfarenhet av kvalitets- och förändringsarbete
 • Goda IT-kunskaper och erfarenhet av olika fastighetssystem
 • God administrativ förmåga och erfarenhet av rapportering
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du drivs av att hitta nya lösningar och utveckla verksamheten och dess processer. Du är en förtroendeingivande och kommunikativ ledare som har lätt för att få med dig människor. Som person söker vi dig som är självgående, ihärdig och strukturerad. Du får energi av att samverka med andra och tycker om att jobba i projektform där målen såväl som processen är viktiga inslag.

Placering
Din placeringsort är Stockholm eller Linköping, men då bolagets fastighetsbestånd och medarbetare är geografiskt utspridda innebär tjänsten en del resor.

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Låter det intressant?
Välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag är 31 mars.

I och med att våra hyresgäster bedriver säkerhetsklassad verksamhet och med hänsyn till våra egna höga krav på säkerhet så utför vi en särskild säkerhetsbedömning genom att ta del av utdrag från Polisens belastningsregister samt kompletterar med en säkerhetsintervju. Utöver detta kräver en del av våra kunder i vissa fall en säkerhetsbedömning enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627) §11. Vi genomför även drogtest genom vår företagshälsovård innan anställning.

Fackliga företrädare
Akademikerföreningen, Sofia Nilsson, 010-788 62 48
Ledarna, Gustav Tidman, 010-788 62 53
Unionen, Lena Germundsson, tel. 010-788 62 40
SEKO, Roger Törngren, tel. 010-788 62 78
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Specialfastigheter Sverige AB
Hemsida http://www.specialfastigheter.se/
Sista ansökningsdag 31 mars (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Välkommen till en värd full av möjligheter. Hos oss har du alla möjligheter att göra skillnad. Specialfastigheter är ett av Sveriges ledande fastighetsbolag. Vi är ett statligt ägt bolag som äger, förvaltar och utvecklar unika fastigheter som kännetecknas av säkerhet i framkant. Vår affärsmässiga och framåtriktade företagskultur bygger på säkerhet, närhet, långsiktighet och samverkan. Vi värdesätter våra medarbetares kompetens och hos oss erbjuds du varierande arbetsuppgifter, spännande utmaningar och ständig utveckling. Gemenskap och engagemang är det som hela tiden för oss framåt. Vår organisation bygger på tre affärsområden - Kriminalvård, Försvar & rättsväsende samt Institutionsvård & övriga specialverksamheter. Fastighetsinnehavet har en lokalyta på drygt 1,1 miljoner kvadratmeter med ett marknadsvärde som uppgår till cirka 21 miljarder kronor. Vi är 130 medarbetare och huvudkontoret är delat mellan Linköping och Stockholm. Utöver det har vi kontor i Lund, Göteborg, Örebro och Sundsvall.