Säljare markavtal solcellsparker - Stockholm/Mälardalen

Säljare markavtal solcellsparker - Stockholm/Mälardalen

Vill du bidra till ett grönare och mer hållbart Sverige? Klappar ditt hjärta för miljöfrågor och för chansen att göra skillnad? Om du är en säljare som går igång på att vara med på en tillväxtresa och dessutom på jakt efter ett meningsfullt säljjobb där du skapar goda förutsättningar för klimatet och därmed kommande generationer, så kan vi ha precis rätt möjlighet för just dig!

Om tjänsten
Välkommen till Solkompaniet - Sveriges marknadsledare inom solel till företag. I över 10 år har vi drivit branschen framåt och ändå har vi bara börjat.

Nu söker vi en självgående och förtroendeingivande säljare som vill arbeta med vår satsning på stora solcellsparker. Du kommer arbeta inom affärsområdet Mark, där vi identifierar och utvecklar lämplig mark för framtida solcellsparker och ser till att allt som krävs för att börja bygga finns på plats. Som säljare tar du kontakt med markägare för att visa dem fördelarna med att upplåta sin mark. Därefter är du deras kontaktperson under processen och vårdar relationen hela vägen fram till påskrivet arrendeavtal. Du kommer arbeta med såväl privatpersoner som institutionella markägare. Det finns stora möjligheter för dig att vara med och påverka områdets utveckling och din egen roll.

Som säljare kommer du vara med på en fantastisk tillväxtresa där vi går från parker på ca 5-20 MW (7-30 ha) till parker på 100-tals MW (150-500 ha). Solkompaniet jobbar med landets största projekt och bland dina kollegor finns branschens främsta experter inom solel. Med våra olika förmågor kompletterar vi varandra för att leverera bästa tänkbara kvalité. Vi bryr oss. Om våra kunder, varandra och branschen och förhoppningsvis snart om dig. Vi bygger det hållbara samhället - tillsammans. Läs mer om solcellsparker / solceller på mark HÄR!

Du kan välja om du vill utgå från vårt kontor i Stockholm, Årsta alternativt från vårt kontor i Västerås. Tjänsten innebär resor i mellersta Sverige. Givetvis tillämpar vi en modern, fri och hybrid syn på arbete på distans och frihet under ansvar!

Dina främsta arbetsuppgifter och ansvarsområden:
 • Ansvar för kundkontakten. Från första samtal till påskrivet arrendeavtal
 • Vidareförmedla input och önskemål från markägare till gruppen, företaget och till övriga intressenter
 • Förhandling och avtalsskrivning
 • Hålla dig uppdaterad om nya förutsättningar för solel på mark
 • Vidareutveckla arbetssätt och processer tillsammans med teamet
Vi erbjuder
Under Solkompaniets tak ryms konsultverksamhet, utbildning, grossist, installation och service. Det innebär otaliga synergieffekter för vår affär och stora utvecklingsmöjligheter för dig. Även om vi är marknadsledande och en thought leader inom vår nisch, är vi långt ifrån klara. Det innebär att du som säljare har stor chans att påverka din vardag och roll och också verksamheten i stort. Hos oss blir du aldrig en anställningssiffra i mängden, du blir istället en av våra viktigaste spelare som därmed blir central i vår entreprenöriella organisation! Vi har stora ambitioner för vår väg framåt och vet att rätt team är en förutsättning för att lyckas. Därför värnar vi om våra medarbetare och har som mål att vara branschens bästa arbetsgivare.

Din profil
Vi söker dig som är en förtroendeingivande relationsbyggare och som trivs i ständig förändring. Du som har ett naturligt driv att förbättra och effektivisera. Både ditt eget arbete och i förhållande till andra delar av organisationen. Lika snabbt som du identifierar och implementerar smarta arbetssätt kan du omvärdera efter nya förutsättningar. Ditt entreprenöriella mindset och din tävlingsinstinkt gör att du alltid springer en extra meter. Du kommer jobba mot en kundgrupp som har varierande kunskap om solel. En avgörande framgångsfaktor kommer därför vara din förmåga att lyssna in och anpassa ditt budskap. Vi söker dig som har erfarenheten och motorn att driva ditt eget arbete men som trivs bäst när du och dina kollegor kompletterar och stöttar varandra. Samtidigt som du älskar att stänga affärer drivs du också av att göra nytta i ett större perspektiv.

Erfarenheter & Kompetenser
 • Gedigen erfarenhet av uppsökande försäljning, företrädelsevis mot B2B. Om du har tidigare erfarenheter av försäljning tex av fibernät, mäklartjänster eller liknande uppsökande verksamhet mot B2C är det också spännande!
 • Erfarenhet av förhandling och kontraktsskrivning
 • Vana av att strukturera och planera din tid, gärna med erfarenhet av att ha rest på ett större geografiskt distrikt
 • Goda kunskaper i både svenska och engelska
 • B-körkort
 • Meriterande om du har erfarenhet från arbete inom mark- eller fastighetsutveckling, gärna från energibranschen.
Mer om oss
Solkompaniet är ett värderingsdrivet företag med ambition att bygga det hållbara samhället - på riktigt! Med runt 190 anställda bygger vi solelanläggningar över hela landet och är marknadsledande inom solceller till företag. Vi är ett privatägt företag och bland ägarna finns Axel Johnson. Våra kontor ligger i Stockholm, Göteborg, Helsingborg, Jönköping och Västerås.

Solkompaniet består av flera delar:
 • Solkompaniet projekterar och installerar solceller
 • Solkompaniet Konsult tillhandahåller strategisk rådgivning
 • IBC SOLAR är solelgrossist med kvalitetsfokus
 • Solelskolan utbildar installatörer i samarbete med olika samhällsaktörer
 • Solkompaniet Service sköter vår eftermarknad
 • Solelkommissionen driver påverkansarbete tillsammans med IKEA, Vasakronan, Telge Energi och HSB
Är du redo att göra skillnad och för den roligaste tiden i din karriär? Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys seniora rekryteringskonsult Kristin Axelsson. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas: skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan annonseringsperiodens slut.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Utesäljare, Försäljning, Key Account Manager, Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av SalesOnly
Sista ansökningsdag 8 juni 2022 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SalesOnly är specialister på att rekrytera säljare och säljchefer. Vår ambition är att bli nordens största affärsplattform för försäljning, framtidens försäljning. Vi bygger hållbara och lönsamma säljorganisationer tillsammans med människor som vill vara med på resan.