Politiska sekreterare till Socialdemokraternas partikansli

Politiska sekreterare till Socialdemokraternas partikansli

Har du en bred allmänpolitisk kunskap och drivs av att stötta företrädare i deras vardagliga arbete? Är du ivrig att få använda din kunskap i byggandet av ett jämlikt samhälle? Nu söker vi en politisk sekreterare med ansvar att stötta näringsutskottet.

Om rollen
Som politisk sekreterare tillhör du den politiska avdelningen. Avdelningens uppdrag är att tillhandahålla politiskt utskottsstöd till riksdagsgruppen samt att skapa förutsättningar för långsiktig politikutveckling.

Som politisk sekreterare arbetar du med att ge organisatoriskt, utåtriktat och politiskt stöd till det utskott som du ansvarar för. Du ger grundläggande mediestöd och etablerar och upprätthåller kontakter med myndigheter och intresseorganisationer på området. Du förväntas hålla dig uppdaterad inom området för att kunna stötta utskottet i politiska bedömningar. Utöver det ansvarar du för att organisera utskottets olika aktiviteter. På avdelningen samarbetar vi i kluster vilket gör att även stöd till andra utskott kan förekomma.

Inom ramen för ditt uppdrag förväntas du även på ett övergripande plan aktivt medverka till att avdelningens och kansliets organisatoriska mål uppnås. Rollen erbjuder därför stora möjligheter för dig att utveckla dina politiska kunskaper och färdigheter.

Om dig
Vi söker dig med relevant högskoleutbildning och yrkeserfarenhet inom statsförvaltning, riksdag, kommun eller intresseorganisation. Har du bred allmänpolitisk kunskap och älskar att ta initiativ och samarbeta med andra kommer du trivas bra i rollen som politisk sekreterare hos oss. Vi ser också att du har god insikt om politisk strategi och har förmågan att kombinera det med sakområdeskunskap. Har du dessutom arbetserfarenhet av liknande frågor eller av att vara politisk sekreterare åt socialdemokraterna på nationell nivå är det meriterande.

Som person är du lyhörd, visar prov på gott omdöme och har förmågan att självständigt strukturera flera projekt samtidigt. Vi tror också att du har lätt för att ta till dig komplicerad information såväl i tal som i skrift och att du kan producera målgruppsanpassade texter av god kvalitét. Det är meriterande om du har erfarenhet av att skriva politiska- eller kommunikativa texter.

Självklart delar du Socialdemokraternas värderingar.

Om tjänsten
Tjänsten är ett vikariat som sträcker sig till 1 november 2020. Tillträde sker snarast, eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning och oreglerad arbetstid. Tjänsten är placerad i historiska lokaler i Stockholm i anslutningen till riksdagen. Vi tillämpar kollektivavtal mellan KFO - Handelsanställdas förbund och Akademikerna.

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan snarast möjligt då vi tillämpar löpande urval, dock senast 29 januari.

Kontaktperson

Anders Wallin, Avdelningschef för politiska avdelningen, 08-786 48 59
Jill Melinder, facklig kontakt för Akademikerna, på 070-283 51 55
Henry Pettersson, facklig kontakt för Handels, på 070-591 13 51

Om oss
Socialdemokraterna är framtidspartiet i svensk politik. Vilken väg ska vi välja tillsammans, och vilken värld ska vi leva i? Dessa frågor är ständigt närvarande i vårt arbete med att förbättra samhället och människors livsvillkor. För att vinna människors förtroende behöver vi ha den mest relevanta nulägesanalysen, framtidsberättelsen och svaren på framtidens utmaningar och möjligheter. Partistyrelsens kansli är navet i detta arbete. Kansliets uppdrag är att stärka och utveckla framtidens folkrörelse, skapa förutsättningar för partiets långsiktiga politikutveckling och opinionsbildning samt ge stöd till riksdagsgruppens arbete. Vi är ca 80 anställda på kansliet.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Sekreterare
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.socialdemokraterna.se/
Sista ansökningsdag 29 jan 2020 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är 90 000 partimedlemmar - i alla Sveriges kommuner - som brinner för rättvisa. Tillsammans är vi engagerade i Socialdemokraterna.