Senior QA-Manager till Sobi

Senior QA-Manager till Sobi

Vill du arbeta med kvalitetssäkring på ett av Sveriges främsta läkemedelsföretag? Till sin anläggning på Kungsholmen söker Sobi dig som vill arbeta som QA-ansvarig för Sobis externt producerade produkter. Det här en roll för dig som är redo att arbeta i en bred och senior QA roll med många externa kontakter och med produktansvar som spänner över hela kedjan av läkemedelstillverkning. Vi söker dig som vill arbeta på ett företag i växande fas som gör skillnad och som har patienten i fokus. Här blir du en del av ett väl fungerande team med god sammanhållning och hög kompetens.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Hornsberg, Stockholm.

Om tjänsten

Som QA-manager kommer du vara en del av Sobis kvalitetsavdelning som arbetar mot extern tillverkning (CMO:s). Avdelningen arbetar med kvalitetssäkring och frisläppning av API och slutprodukt, både gällande kommersiell tillverkning och tillverkning av material för kliniska studier. Flera av produkterna är biologiska läkemedel och allt arbete sker enligt GMP och GDP. Som QA-manager rapporterar du till QA Director/QP.

Ansvarsområden:
I rollen som QA-Manager för produkter ingår att:
 • som QA ansvara för Sobis produkter som tillverkas på kontrakt
 • hantera och bedöma avvikelser, ändringsärenden samt bistå i hanteringen kring reklamationer
 • frisläppa produkter på QP-delegat
 • driva kvalitetsrelaterade frågor, både internt och externt
 • säkerställa att arbetsprocesser och dokumentation uppfyller ställda krav
 • agera expert och vara rådgivare avseende GMP/GDP i kvalitetsfrågor
 • delta i arbetet kring externa och interna inspektioner samt myndighetsinspektioner
 • delta i projekt tex tech-tranfer och lansering av produkt på ny marknad
 • delta i utarbetande av kvalitetsavtal
 • fortbildning inom ansvarsområdet av övrig personal
 • underhålla och utveckla kvalitetssystemet
Vem är du?

Rätt kandidat för rollen har företrädelsevis en apotekarexamen eller annan högskoleutbildning som uppfyller kraven för sakkunnig person (Qualified Person) enligt LVFS 2004:7 . Vidare har du minst 5 års erfarenhet från läkemedelsindustrin, företrädelsevis inom kvalitetsområdet. Arbete med GMP, GDP och kontrakterad verksamhet inom läkemedelstillverkning är särskilt meriterande. Utmärkta kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift är nödvändiga. För att lyckas i rollen så är du driven med god förmåga att ta egna initiativ. Du är en naturlig ledare som trivs i en roll där kommunikation och samarbete är i fokus. Du har förmåga att skapa och behålla givande arbetsrelationer både externt och internt. Vidare har du förmåga att snabbt sätta dig in i nya situationer samt att hantera och utreda många olika frågeställningar samtidigt.

Rätt kandidat identifierar sig med Sobis värdeord: Care, Ambition, Urgency, Ownership, Partnership.

Om verksamheten

På Sobi gör vi betydande skillnad för människor som lever med sällsynta sjukdomar. Som ett specialiserat, internationellt biofarmaceutiskt företag, tillhandahåller vi innovativa behandlingar inom hemofili, immunologi samt nischläkemedel. Vi tillför något sällsynt till sällsynta sjukdomar-en tro på styrkan av fokus, kraften av att vara snabbtänkta och potentialen hos de människor vi finns till för. Det hårda arbete och den hängivenhet som våra cirka 1050 medarbetare runt om i världen bidrar med har varit avgörande för vår framgång i Europa, Nordamerika, Mellanöstern, Ryssland och Nordafrika. 2018 uppgick de totala intäkterna till 9,1 miljarder SEK. Sobis aktie (STO:SOBI) är noterad på Nasdaq Stockholm. Ytterligare information finns på www.sobi.com.
Mer info
Kontaktperson Sara Jupiter
Telefon 073-0965315
Område Stockholms stad
Yrkesroll Industri & Anläggning, Quality Assurance, Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 31 aug 2019 (11 dagar kvar)