Senior QA-Manager till Sobi

Senior QA-Manager till Sobi

Vill du arbeta med kvalitetssäkring på ett av Sveriges främsta läkemedelsföretag? Till sin anläggning på Kungsholmen söker Sobi dig som vill arbeta som QA-ansvarig för Sobis externt producerade produkter. Det här en roll för dig som är redo att arbeta i en bred och senior QA-roll med många externa kontakter och med produktansvar som spänner över hela kedjan av läkemedelstillverkning. Vi söker dig som vill arbeta på ett företag i växande fas som gör skillnad och som har patienten i fokus. Här blir du en del av ett väl fungerande team med god sammanhållning och hög kompetens.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Hornsberg, Stockholm.
Sista ansökningsdag är 16 december 2018 men vänta inte med att ansöka då urval och intervjuer sker löpande.

Arbetsuppgifter

Som QA-manager kommer du vara en del av Sobis kvalitetsavdelning som arbetar mot extern tillverkning (CMO:s). Avdelningen arbetar med kvalitetssäkring och frisläppning av API och slutprodukt, både gällande kommersiell tillverkning och tillverkning av material för kliniska studier. Flera av produkterna är biologiska läkemedel och allt arbete sker enligt GMP och GDP. Som QA-manager rapporterar du till QA Director/QP.

Ansvarsområden:
I rollen som QA-Manager för produkter ingår att:
 • som QA ansvara för Sobis produkter som tillverkas på kontrakt
 • hantera och bedöma avvikelser, ändringsärenden samt bistå i hanteringen kring reklamationer
 • frisläppa produkter på QP-delegat
 • driva kvalitetsrelaterade frågor, både internt och externt
 • säkerställa att arbetsprocesser och dokumentation uppfyller ställda krav
 • agera expert och vara rådgivare avseende GMP/GDP i kvalitetsfrågor
 • delta i arbetet kring externa och interna inspektioner samt myndighetsinspektioner
 • delta i projekt tex tech-tranfer och lansering av produkt på ny marknad
 • delta i utarbetande av kvalitetsavtal
 • fortbildning inom ansvarsområdet av övrig personal
 • underhålla och utveckla kvalitetssystemet
Utbildning/erfarenhet

Rätt kandidat för rollen har företrädelsevis en apotekarexamen eller annan högskoleutbildning som uppfyller kraven för sakkunnig person (Qualified Person) enligt LVFS 2004:7 . Vidare har du minst 5 års erfarenhet från läkemedelsindustrin, företrädelsevis inom kvalitetsområdet. Arbete med GMP, GDP och kontrakterad verksamhet inom läkemedelstillverkning är särskilt meriterande. Utmärkta kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift är nödvändiga.

För att lyckas i rollen så är du driven med god förmåga att ta egna initiativ. Du är en naturlig ledare som trivs i en roll där kommunikation och samarbete är i fokus. Du har förmåga att skapa och behålla givande arbetsrelationer både externt och internt. Vidare har du förmåga att snabbt sätta dig in i nya situationer samt att hantera och utreda många olika frågeställningar samtidigt.

Rätt kandidat identifierar sig med Sobis värdeord: Care, Ambition, Urgency, Ownership, Partnership.

Sobi

Sobi är ett internationellt läkemedelsföretag inriktat på sällsynta sjukdomar. Vårt uppdrag är att utveckla och tillhandahålla innovativa behandlingar och tjänster som ger patienter ett bättre liv. Produktportföljen fokuserar främst på hemofili, inflammationssjukdomar och genetiska sjukdomar. Sobi marknadsför även en portfölj med specialist- och särläkemedel på uppdrag av olika partnerföretag i Europa, Mellanöstern, Nordafrika och Ryssland. Sobi är en pionjär inom bioteknologi med stort kunnande inom produktion av biologiska läkemedel. Under 2017 hade Sobi en total omsättning på 6,5 miljarder kronor och cirka 780 anställda. Aktien (STO:SOBI) är noterad på NASDAQ Stockholm. Mer information finns på www.sobi.com.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Industri & Anläggning, Quality Assurance
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 16 dec (28 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande - Rätt individ. På rätt plats. Alltid.