Junior ingenjör med intresse för mjukvara och hårdvara - Smartoptics AB

Junior ingenjör med intresse för mjukvara och hårdvara - Smartoptics AB

Vill du få chansen att utvecklas i en kundorienterad ingenjörsroll? Gillar du både mjukvara och hårdvara, och vill få chansen att lära dig mer om Fiberoptik? Smartoptics letar nu deras nästa Supportingenjör.

Dina arbetsuppgifter

Som Supportingenjör kommer du besitta en viktig funktion hos Smartoptics. Du kommer att vara förstakontakt mellan kunderna och produkterna där du ser till att nätverksflödet alltid är fungerande. Vid inkommande problem kommer du att jobba med felsökning i Linux för att lista ut om det är mjukvaran eller hårdvaran som är påverkad och därefter tillsammans med ditt team försöka lösa problemet så snabbt som möjligt.
Rollen lägger stor vikt på tekniskt kunnande kring fiberoptikens mjukvara och hårdvara och du kommer därför att spendera tid i Smartoptics nybyggda labb för att ständigt lära dig mer om hur produkterna fungerar.
Du kommer att ansvara över:
  • Inkommande problem från kunder kring deras optiska transmissionssystem
  • Felsökning i Linux
  • Ge kundservice i världsklass
  • Jobba i nära samarbete med ditt supportteam och R&D teamet
Här har du en guldchans att få komma in som nyutexaminerad och lära dig mer kring Smartoptics världsledande fiberoptiska produkter. Du kommer få chansen att lära dig mer om både hårdvara och mjukvara och få jobba med fantastiska kollegor!
Missa inte chansen att bli Smartoptics nästa supportingenjör!

Din profil

Skallkrav:
  • Högskoleingenjör där du läst kurser inom mjukvara och hårdvara
  • Engelska i tal och skrift
  • Brett teknikintresse med en nyfikenhet att ständigt lära dig mer
  • Kundorienterad
Vi ser det meriterande om du har tidigare erfarenhet från någon typ av support samt kunskaper i Svenska.

Som person gillar du att vara bryggan mellan människorna och tekniken. Du älskar att grotta ner dig i alla delar av tekniken samtidigt som du tycker om att förmedla din kunskap till andra!

Villkor

Start: Juni
Ort: Kista
Arbetstider: 08-17
Omfattning: Heltid
Mer info
Kontaktperson Lucas Bryggman
Telefon 0722661841
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Framtiden
Sista ansökningsdag 23 apr 2021 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Smartoptics erbjuder innovativa fiberoptiska nätverkslösningar och komponenter för den nya tidens öppna nät. De fokuserar på att lösa de tekniska utmaningarna i näten och för att öka deras kunders konkurrenskraft. Deras kundbas består idag av hundratals företag, statliga kunder, molnleverantörer samt kabel- och telekomoperatörer.
Smartoptics är ett skandinaviskt företag grundat år 2006 med huvudkontor i Oslo. De sitter i fräscha lokaler i Kista bara 5 minuters promenad från tunnelbanan. Idag är de ca 35 på kontoret i Sverige och 60 Globalt.
Mer om företaget vid en eventuell intervju.

Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.
I denna rekrytering kommer du att bli direktanställd till Smartoptics AB.