Embedded Developer (C, C++)

Embedded Developer (C, C++)

Embedded Developer C/C++
Stockholm

Smartoptics tillhandahåller innovativa optiska nätverkslösningar och enheter för den nya eran av öppna nätverk, med en kundbas bland företag, myndigheter, molnleverantörer, internetbörser samt kabel- och telekomoperatörer. Nu letar vi en ny embedded developer som älskar att grotta ner sig i teknik lika mycket som vi gör.

Är det dig vi letar efter?

"På ett lagom stort företag som Smartoptics får man insikt och förståelse för produktens alla faser och känner gemenskap med medarbetare som gör många olika saker, vilket jag värderar högt jämfört med när jag varit på andra arbetsplatser. Det resulterar i både en roligare arbetsdag och stor känsla av gemenskap!

Mitt team är ett härligt gäng som gör att det alltid är kul att ses på morgonen, parprogrammera lite, luncha ihop - och så veckans padel-pass!

Mjukvaruutveckling är så mycket mer än bara kodrader! Att tillsammans angripa problem från olika håll och sträva efter bättre, snabbare och mer intuitiva produkter gör att både man själv och kollegorna växer."

- Richard Pihlcrantz, mjukvaruutvecklare

Om rollen
Som embedded developer C/C++ kommer du att vara del av det agila R&D-teamet på Smartoptics, och jobba i projekt med utveckling av bolagets innovativa fiberoptiska nätverkslösningar och produkter. Teamet som rapporterar till Ulrika, R&D Manager, fokuserar på att lösa tekniska utmaningar i näten för att öka Smartoptics kunders konkurrenskraft. Vi jobbar flexibelt i nära samarbete med andra team, och älskar att diskutera tekniska lösningar inom hårdvara och mjukvara.

"Jag sökte mig till Smartoptics för att jag tycker om att jobba i ett mindre företag i tillväxt. Det är en utmanande process att lyfta de olika delarna i verksamheten till nya nivåer i takt med att företaget växer.

Min personliga vision är att behålla känslan av det lilla, personliga företaget även när vi växer. Smartoptics vision är att hjälpa våra nuvarande och framtida kunder att vara konkurrenskraftiga genom att erbjuda kostnadseffektiva och funktionella optiska nätverkslösningar.

Vi växer hela tiden, lär oss och utvecklas. Smartoptics utvecklar både hårdvara och mjukvara, och R&D består av ett mycket kompetent team av ingenjörer. När ett företag växer så öppnar det upp för goda utvecklingsmöjligheter för de anställda. För att lyckas hos oss bör du vara nyfiken, driven, ansvarsfull och teknikintresserad. "

- Ulrika Nordström, R&D Manager

Om dig
Smartoptics har flera agila utvecklingsteam som jobbar enligt Scrum eller Kanban, enligt release cykler och med dagliga stand-up möten. För att ta dig an rollen som embedded developer behöver du ha flerårig vana att arbeta med C++ utveckling inom inbyggda system. Det är meriterande om du har erfarenhet inom telekomsektorn och t.ex. jobbat med nätverk, hårdvara, SPI, I2C, ASIC, Conf/NetConf eller Yang-modeller.

För att lyckas i rollen behövs ett eget driv och engagemang samt stark problemlösningsförmåga. I rollen krävs goda kunskaper i engelska, och då vi pratar svenska på kontoret behövs en ambition att lära dig det svenska språket om du inte redan pratar det. Vi kör dagliga stand-ups på engelska tillsammans med kollegor utomlands.

Vi erbjuder
På kontoret i Stockholm sitter Smartoptics samlade på ett och samma ställe. Det är högt i tak och man blir involverad i mycket. Gillar du när det händer mycket och älskar att bli involverad i problemlösningar så finns en stor chans att du kommer att trivas hos oss! Det finns en ambitiös road map gällande vår produktutveckling framåt, och starka utvecklingsmöjligheter för våra medarbetare.

Vi kombinerar arbete tillsammans på kontoret några dagar i veckan men är i övrigt flexibla vad gäller distansarbete. Vi sätter stor vikt vid att vara lyhörda, pålitliga och innovativa.

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Anders Johansson, 0723-063526, och Tina Kervall, 0720-762334, på Intenso Teknikrekrytering.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Om Smartoptics
Smartoptics erbjuder innovativa optiska nätlösningar och komponenter för den nya tidens öppna nät. Vi fokuserar på att lösa de tekniska utmaningarna i näten och öka våra kunders konkurrenskraft. Vår kundbas består av företag, statliga kunder, molnleverantörer, “internet exchanges” samt kabel- och telekomoperatörer. Produkterna vi levererar är baserade på egenutvecklad hård- och mjukvara och kompletteras med ett värdeökande tjänsteerbjudande. Smartoptics är ett skandinaviskt företag grundat år 2006. Vi samarbetar med ledande leverantörer av teknik och nätlösningar och har erhållit en stor mängd certifieringar och godkännanden från stora leverantörer av switch- och lagringslösningar. Vi har en global räckvidd genom vår egen försäljningsorganisation och mer än 100 affärspartners.

Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, Nätverkstekniker, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.intenso.se/sv
Sista ansökningsdag 10 sept 2022 (31 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.