International sales director

International sales director

International Sales Director

Smarteq står inför en spännande tillväxtresa, där arbetssättet ställs om mot ett mer proaktivt och värdebaserat arbetssätt och en förändring av kommunikationen kring varumärket. De förstärker nu sitt team med en International Sales Director med ansvar för delar av bolagets internationella försäljning och marknadsföring inom Energi, Fordon och Industri. Rapportering sker till VD och periodvis kommer du att resa en del, primärt inom Europa.

Exempel på arbetsuppgifter;
  • Skapa nya affärer och bygga nya kundrelationer
  • Vidareutveckla befintliga kunder
  • Arbeta nära Produktutveckling
  • Utveckla processer och definiera nya säljkanaler
  • Marknads- och omvärldsbevakning
  • Strategiskt försäljningsarbete, planer, mål och uppföljning av resultat
Som person
Vi söker dig som har en stark egen drivkraft och som drivs av att skapa resultat samtidigt som du värnar om en stark teamkänsla och positiv företagskultur. Du är nyfiken, orädd och proaktiv. Detta gör att du driver fram kreativa och anpassade lösningar samtidigt som du håller dig uppdaterad på de olika marknadernas önskemål. Du är självständig, ansvarsfull och trivs med att leda dig själv såväl som andra. Vidare har du en god analytisk/strategisk förmåga och det är självklart för dig att alltid hålla en god affärsetik.

Smarteq arbetar i nära partnerskap med sina kunder och det är därför viktigt att du har förmågan, drivkraften och nyfiken att se vilka möjligheter och utmaningar kunderna står inför och hjälpa dem att hitta optimala antennlösningar.

Bakgrund och erfarenhet
För att lyckas i rollen ser vi att du främst har förmåga och intresse av att förstå kundernas problem och utmaningar, samt hitta värdefulla lösningar på dessa. Vi tror att du har en eftergymnasial utbildning helst inom teknik samt flera års erfarenhet av internationellt, tekniskt försäljningsarbete och marknadsföring. Du är duktig på att bygga relationer och har gedigen erfarenhet av att nå strategiska samarbetspartners i Sverige och internationellt. Detta gör att du är van vid att kommunicera på både svenska och engelska. Vana av ytterligare språk är meriterande såväl som tidigare erfarenhet som ledare.

Om tjänsten
Omfattning: Heltid, tillsvidare.

Placering: Kista, Stockholm

Start: Enligt överenskommelse

Körkort önskvärt

Smarteq är idag ett jämställt bolag med 50% män och 50% kvinnor.

Vi svarar gärna på dina frågor och ser fram emot att få din ansökan så snart som möjligt då våra intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning, Försäljningschef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av AH Executives AB
Sista ansökningsdag 22 juli 2019 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Smarteq samarbetar med några av världens mest spännande globala teknikbolag inom våra tre affärssegment Fordon, Energi och Industri. Vårt team ser stora möjligheter till fortsatt tillväxt när allt fler produkter kopplas upp trådlöst, eftersom antenner är en kritisk komponent i alla uppkopplade system! Under förra året levererade Smarteq kundanpassade antennlösningar till företag i 43 länder, genom direktförsäljning och via distributörer. Smarteq startade då även ett dotterbolag i Frankrike.

I år fyller Smarteq 50 år vilket visar att vi har väl beprövad erfarenhet och expertis av att utveckla och leverera antenner. Vi har levererat till fordonsindustrin i trettio år och är marknadsledande i Norden inom antenner för smarta elmätare och laddstationer för elfordon. Vi är certifierade enligt både IATF 16949 och ISO 14001. Läs gärna mer om oss på www.smarteq.se