Director distribution / partner sales

Director distribution / partner sales

Director Distribution / Partner Sales

Smarteq står inför en spännande tillväxtresa där arbetssättet ställs om mot ett mer proaktivt och värdebaserat arbetssätt, och en förändring av kommunikationen kring varumärket. Företaget behöver nu utöka sitt team med en Director Distribution Sales, som kommer att arbeta med och ansvara för bolagets försäljning via distributörer. Idag har Smarteq ett 30-tal distributörer i 25 länder. Tjänsten innebär således mycket internationella kontakter och periodvis en del resor, de flesta inom Europa men även till exempelvis USA och Asien.

Smarteq strävar mot att jobba i nära partnerskap med sina distributörer och det är därför viktigt att du har drivkraften och nyfikenheten att sätta dig in i slutkundernas möjligheter och utmaningar. Viktigt är också att du kan omsätta den kunskapen i hur Smarteq kan stötta sina partners med teknisk antennexpertis, produkter och marknadsföringsmaterial med mera.

Exempel på arbetsuppgifter;
  • Skapa nya affärer och bygga kundrelationer
  • Leda och vidareutveckla distributionsaffärerna
  • Arbeta nära Produktutveckling
  • Utveckla säljprocesser och definiera nya säljkanaler/marknader
  • Marknads- och omvärldsbevakning
  • Strategiskt försäljningsarbete, planer, mål och uppföljning av resultat
Rapportering sker till VP Sales & Marketing.

Som person
Vi söker dig som har en hög egen drivkraft, som vill skapa resultat samtidigt som du värnar om en stark teamkänsla och positiv företagskultur. Din nyfikenhet, prestigelöshet och engagemang driver fram kreativa och anpassade lösningar samtidigt som du håller dig à jour med marknadsförändringar.

Vidare har du en god analytisk/strategisk förmåga och är duktig på att identifiera kundens behov och hjälpa dem att hitta optimala antennlösningar. Naturligtvis är god affärsetik en självklarhet för dig.

Bakgrund och erfarenhet
För att lyckas i rollen ser vi att du främst har förmåga och intresse av att förstå kundernas problem och utmaningar, samt hitta värdefulla lösningar på dessa. Vi tror att du har teknisk kompetens och gärna teknisk utbildning i grunden. Du är van att arbeta med försäljning internationellt och gärna mot industribranschen. Har du dessutom erfarenhet av att bygga upp, utveckla och stötta försäljning via distributionskanaler är det meriterande. Med din erfarenhet är du också van vid och duktig på att kommunicera på både svenska och engelska. Ytterligare språk är meriterande.

Om tjänsten
Omfattning: Heltid, tillsvidare.

Placering: Kista, Stockholm

Start: Enligt överenskommelse

Körkort önskvärt

Smarteq är idag ett jämställt bolag med 50% män och 50% kvinnor.

Vi svarar gärna på dina frågor och ser fram emot att få din ansökan via vår rekryteringssystem så snart som möjligt då intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av AH Executives AB
Sista ansökningsdag 22 juli 2019 (32 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Smarteq samarbetar med några av världens mest spännande globala teknikbolag inom våra tre affärssegment Fordon, Energi och Industri. Vårt team ser stora möjligheter till fortsatt tillväxt när allt fler produkter kopplas upp trådlöst, eftersom antenner är en kritisk komponent i alla uppkopplade system! Under förra året levererade Smarteq kundanpassade antennlösningar till företag i 43 länder, genom direktförsäljning och via distributörer. Smarteq startade då även ett dotterbolag i Frankrike.

I år fyller Smarteq 50 år vilket visar att vi har väl beprövad erfarenhet och expertis av att utveckla och leverera antenner. Vi har levererat till fordonsindustrin i trettio år och är marknadsledande i Norden inom antenner för smarta elmätare och laddstationer för elfordon. Vi är certifierade enligt både IATF 16949 och ISO 14001. Läs gärna mer om oss på www.smarteq.se