Accounting Manager till Skruvat och Bythjul, Stockholm

Accounting Manager till Skruvat och Bythjul, Stockholm

Vi söker nu en Accounting Manager till en ny roll med ett helhetsansvar för redovisning och planering med arbetsledning samt kontakt med vår samarbetspartner Norian i Litauen. Som Accounting Manager på Skruvat och Bythjul kommer du att vara med och påverka i en spännande förändringsresa. Din närmaste chef är vår CFO och din arbetsplats är placerad i Alvik i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Accounting Manager:
 • Övergripande ansvar för månads- och årsbokslutsrapporteringen
 • Rapportering till ledning samt till moderbolag i Frankrike
 • Kravställning gentemot samarbetspartners samt processförbättring inom ekonomifunktionen
 • Många kontakter både internt och externt som t ex revisorer, outsourcingföretaget Norian, koncernekonomi på moderbolaget i Frankrike, verksamhetschefer
 • Tillse att redovisningsprinciper, lagar och regler efterföljs
 • Tillse att legala krav på extern rapportering efterföljs, exempelvis Årsredovisning & deklarationer.
 • Driva utveckling- och förändringsarbete inom avdelningen, samt delta i verksamhetsprojekt.
 • Stöd i utveckling av verksamhetsrapporteringen, KPI, projektuppföljning
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med mycket god redovisningsbakgrund. Du har tidigare erfarenhet av liknande arbete samt intresse och fallenhet för ledarskap. Lämplig bakgrund kan vara erfarenhet från revision. Du är intresserad av och har viss erfarenhet av Controlling med analys/uppföljning av kostnader/intäkter samt van att driva projekt. Vidare har du goda kunskaper i Excel och Officepaketet. Du är bra på att uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som Accounting Manager är du en person som gillar förändringar, du har en god problemlösningsförmåga och du är van att leda och driva förändringsarbete. Du har ett bra driv och tar tag i problem som uppstår, du är noggrann och strukturerad och du har en god analytisk förmåga. Vidare är du som ledare bra på att prioritera och delegera.

Placeringsort: Stockholm

Om Skruvat och Bythjul

Vi har ett av Nordens bredaste sortiment av reservdelar, tillbehör och däck & fälg. Vår ambition är att vara våra kunders första val när de behöver hjälp med bilen.

Skruvat & Bythjul är Nordens ledande e-handlare för det du behöver till din bil. Vi ägs av Mobivia som driver Europas största fristående verkstadskedjor. Vi omsätter tillsammans över 700 mkr per år.

Vi är nu strax över 70 anställda och befinner oss i en stark tillväxtfas där vi kontinuerligt rekryterar nya duktiga medarbetare till våra olika avdelningar i företaget.


I denna rekryteringsprocess samarbetar Skruvat och BytHjul med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Erna Stamming på 070-750 22 76. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt dock senast den 15 mars 2019.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Setill att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!

Accounting manager, Chief accountant, Financial accountant, Accounting specialist, Financial controller, Financial consultant, Business controller, Senior business controller, Group controller, Heaf of Finance, Financial manager, Financial director, redovisningsspecialist, senior redovisningsekonom, bolagsekonom, ekonomiansvarig, ekonomichef, ekonomiansvarig, CFO
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)