Pedagoger till Skogshyddans Montessoriförskola

Pedagoger till Skogshyddans Montessoriförskola

Skogshyddans Montessoriförskola är ett icke-vinstdrivande föräldrakooperativ med mycket engagerade föräldrar och nöjda och trygga barn beläget i en unik miljö på Djurgården i Stockholm.

Vi förstärker nu teamet med en förskollärare/montessorilärare/barnskötare och en vikarierande barnskötare (pga föräldraledighet) och söker dig som med lust och engagemang vill vara med i det spännande arbetet att utveckla och förädla vår pedagogiska verksamhet i en unik natur- och kulturmiljö mitt i Stockholm.

Om Skogshyddan
Skogshyddan har funnits sedan 1987 och är en liten familjär förskola med stora resurser. Vi huserar i underbara lokaler i en unik 1700-talsgård på Djurgården i Stockholm, där vårt senaste tillskott är ett nybyggt och anpassat hus för våra 3-5 åringar där vi har deltagit i byggnadsprocessen från start.

Vår verksamhet
Våra barn erbjuds förutom det traditionella montessoriarbetet även rörelsepedagogik, skapande verksamhet och "matteskogen" där naturvetenskap och matematik lärs in i utomhusmiljö.
Vi gör regelbundna utflykter i skog och mark, samt besök på museum, teater och annat som Stockholms kulturliv har att erbjuda.

Den fantastiska naturmiljön på Djurgården och vår stora varierande gård inspirerar till lek och lärande och möjliggör att klassrummet ofta flyttas utomhus. Alldeles intill ligger vattnet, och en skog som sägs vara Stockholms innerstads tystaste punkt. Inom gångavstånd har vi även stora ängar, en ridskola, en båtklubb och otaliga promenadstigar.

Vi tänker aktivt kring hälsa och välmående i relation till miljö och material. Maten lagas på plats främst av ekologiska råvaror av vår köksansvarige som också är barnskötare.

Skogshyddan har 31 barn. Verksamheten är fördelad på en småbarnsgrupp med 10 barn på 1-2 år, och en storbarnsgrupp med 21 barn på 3-5 år. Vår ambition är att skapa norra Europas bästa förskola, med inriktning på montessoripedagogik.

Fakta
Förskolan ligger inom cykelavstånd från centrum och i anknytning till 69:ans busslinje som utgår från centralen.
Varaktighet: Tillsvidare/vikariat
Arbetstid: Heltid
Lön:Fast månadslön
Ansökan:
Ansökan snarast, tillträde augusti 2018. Vi besvarar och hanterar ansökningar löpande.
Mer info
Kontaktperson Helena Berglind, Förskolechef
Telefon 0733 96 11 50
Email Mejla Helena Berglind, Förskolechef
Område Stockholms stad
Yrkesroll Utbildning, Förskolelärare, Barnskötare
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd, Vikariat
Hemsida http://skogshyddansmontessori.se/
Sista ansökningsdag 7 juli (14 dagar kvar)