Systemingenjör till Öhlins Racing!

Systemingenjör till Öhlins Racing!


Öhlins har i årtionden utvecklat och levererat världsledande fjädringssystem och söker nu ytterligare en systemingenjör som vill vara med i detta. Här kombineras din vardag av att utveckla nästa generations mekatroniska fjädringssystem med att arbeta tillsammans med de främsta mc- och biltillverkarna världen över! Tycker du att det låter som en lika spännande och utvecklande vardag som vi gör?

Om företaget
Öhlins Racing är ett svenskt företag med global verksamhet. I över 40 år har vi producerat fjädringssystem och under årens lopp har över 300 världsmästartitlar erövrats med god hjälp av vår teknik. Sedan januari 2019 är Öhlins Racing ett dotterbolag till Tenneco, ett amerikanskt bolag som är ett av de ledande företagen inom konstruktion, tillverkning och distribution av prestandaprodukter för fordonsmarknaden.Öhlins utvecklar och tillverkar stötdämpare och mekatroniska fjädringssystem för motorcyklar, bilar och MTB. Hos oss arbetar personer med olika yrkeskunskaper och olika bakgrund. Det som förenar oss är en passion för innovation och teknologi i världsklass.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att förstärka Öhlins mekatronikgrupp som i dagsläget består av ca 25 personer där du kommer tillhöra ett scrum-team bestående av ytterligare 4 systemingenjörer. Som systemingenjör kommer du ha en nyckelroll i utvecklingen av Öhlins mekatroniska fjädringssystem, från koncept till industrialiserat system.Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att innehålla: *Kravhantering och kravställning på system- och komponentnivå*Systemarkitektur och systemdesign*Verifiering och validering av system och systemkomponenter*Systemintegration och verifiering på fordon*Kundkontakt och projektarbete i nära samarbete med biltillverkare*Kontakt med leverantörer av mekatroniska komponenter/styrenheter*Konceptutveckling av nya fjädringssystem

Din profil
Arbetskulturen präglas av en stark teamkänsla där vi välkomnar nyfikenhet, noggrannhet och kvalitetsmedvetenhet. Din vetgirighet och ödmjukhet är nödvändig för att du ska trivas i gruppen. Du uppskattar att tänka kreativt och har förmågan att förvandla idéer till verklighet.Vidare söker vi dig som har:*Högskole- eller civilingenjörsexamen inom exempelvis Elektroteknik, Farkostteknik eller Mekatronik *Minst 3 års erfarenhet av systems engineering eller mekatronik*Goda kunskaper inom kravhantering och kravställning och/eller systemarkitekturHar du erfarenhet av något nedan ser vi det som meriterande:*Erfarenhet av mjukvaruutveckling och/eller elektronikutveckling av inbyggda system*Erfarenhet av elektronikupphandling inom fordonsindustrin*Kunskaper inom och erfarenhet av sensorteknik (analog/digital)*Systemintegration*Functional Safety*Cyber Security*Vana av att arbeta i projekt med krav på Automotive SPICE*Modellering i UML/SYSML*Agilt arbeteAtt tala och skriva svenska och engelska flytande är nödvändigt då du kommer att ha såväl interna som externa kontakter dagligen i en internationell miljö.

Ansökningsförfarande
Om du känner att detta är en roll för dig, varmt välkommen att skicka in din ansökan! I denna rekrytering samarbetar Öhlins Racing med Skill. Ansökningarna hanteras löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum, så vänta inte med att skicka in din ansökan.Vid frågor kontakta gärna ansvariga rekryteringskonsulter Martina Arrelid, martina.arrelid@skill.se, 011-199472 eller Linda Sjölander, linda.sjolander@skill.se, 08-12097175.

Om oss
Skill är ett modernt kompetensföretag med ett brett tjänsteutbud inom rekrytering, bemanning, hr-tjänster och kompetensutveckling. Vi har en stark kundbas i teknik- och industriföretag samt inom IT och tech.Rätt människor, på rätt plats, kan förändra allt - och när människor växer, växer företag.People change - everything.

Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://skill.se/
Sista ansökningsdag 1 dec 2022 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skill är ett modernt kompetensföretag med ett brett tjänsteutbud inom rekrytering, bemanning, hr-tjänster och kompetensutveckling. Vi har en stark kundbas i teknik- och industriföretag samt inom IT och tech.Rätt människor, på rätt plats, kan förändra allt - och när människor växer, växer företag.People change - everything.